reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

no ja też mam taką nadzieje jeszcze tak na 100% nie dotrało to do mnie :p ale do 21 musze jakos wytrzymać :) dostałam lek na podtrzymanie bo bolało mnie podbrzusze :( teraz jest znacznie lepiej :) sylcia007 możne ty coś wiesz o duphaston? mam go brac 3 razy dziennie

po pierwsze - ogromne gratulacje
po drugie - bolalo Cię podbrzusze i dostalas odrazu od tak duphaston? :shocked2:

reklama
po pierwsze - ogromne gratulacje
po drugie - bolalo Cię podbrzusze i dostalas odrazu od tak duphaston? :shocked2:

A co to w ogole jest za lek ? Bo ja mialam taak wiele problemow z cala ciaza a jedynie dostalam paracetamol i tabletki na chorobe lokomocyjna Niestety w IE tak prowadzona jest ciaza a bole podbrzusza mialam piekielne przez kilka miesiecy ;/

Z tego co mi wiadomo to duphaston jest lekiem na podtrzymanie ciazy [?], czasem daje sie go tez przy BARDZO bolesnych miesiaczkach ale... zeby gin przypisal od tak duphaston, bo sie powie, ze boli podbrzusze to oj... cos dziwnego, albo bol musial byc taki ze na kolana sie padalo, albo jakis lekarz malo kompetentny :szok:

A tak pozatym... to wiele kobiet ma bol w podbrzuszu w poczatkowej fazie ciazy... bol przypominajacy miesiaczke, ja tez go mialam.

Z tego co mi wiadomo to duphaston jest lekiem na podtrzymanie ciazy [?], czasem daje sie go tez przy BARDZO bolesnych miesiaczkach ale... zeby gin przypisal od tak duphaston, bo sie powie, ze boli podbrzusze to oj... cos dziwnego, albo bol musial byc taki ze na kolana sie padalo, albo jakis lekarz malo kompetentny :szok:

A tak pozatym... to wiele kobiet ma bol w podbrzuszu w poczatkowej fazie ciazy... bol przypominajacy miesiaczke, ja tez go mialam.

Ojj moje bole nie przypominaly miesiaczki absolutnie a ten paskudny bol w klatce rozrywanie zeber 3 miesieczna zgaga 24hna 24h wymioty do konca 4 miesiaca po 7-8-9-13-15 razy wypalone dziasla i jama usta krwawienia potokami z dziasel mdlenia i kroplowki Normalnie pierwsze 5 miesiecy praktycznie to byl koszmar A pozniej odzylam i stalam sie bez chwalenia bardzo atrakcyjna ciezarna kobietka :))

Bez chwalenia mowisz :-D ;-)

Mialam na mysli bol w pierwszym trymestrze, wiele kobiet taki przechodzi wlasnie przypominajacy miesiaczke.
Swoja droga, wspolczuje przezyc.
Moze za to porod wynagrodzil troszke? Czy tez nie bardzo?
Bo moj byl koszmarem :no:

No gin powiedziałam ze pobolewa mnie podbrzusze jak na moje oko jestem w 3 max 4 tygodniu ciąży i przepisała ten lek 3 razy dziennie + kwas foliowy trochę ta ilosc leku mnie przeraziła ale jak ma pomóc ... nie wiem co myśleć

Bez chwalenia mowisz :-D ;-)

Mialam na mysli bol w pierwszym trymestrze, wiele kobiet taki przechodzi wlasnie przypominajacy miesiaczke.
Swoja droga, wspolczuje przezyc.
Moze za to porod wynagrodzil troszke? Czy tez nie bardzo?
Bo moj byl koszmarem :no:

Aaa znow porod sadze ze byl lekki :))

Mialam termin na 15 kwietnia i mialam wtedy wizyte w szpitalu i mi powiedziala ze jak do tyg nie zaczne rodzic to beda wywolywac Ale nasteonego dnia o 11 mialam taki nie mily bol hmm jakby mnie ktos wiecznie szczypal bo bokach I polozylam sie spac jeszcze i wstalam okolo 13 i zauwazylam ze nadal to mam a wiec zaczelam sobie pisac na kartce i wyszlo ze mam juz takie bole co 2-3-4 min po min lub ok 40 sek ... Przyszedl Damianoooooo z pracy i jeszcze po Kfc mi pojechal Pomyslalam ze jak jesc to jesc ostatni raz sobie zjem :)) a wiec zjadlam i przed 16 czulam juz takie parcie jakbym chciala isc do wc ale nieszlo sie zalatwic a wiec ubralam sie mialam juz bole co 2-3 min po min czasem ponad a wiec wychodzi 3 bole na 10 min zaczyna sie powolii porod :) a wiec pojechalismy do szpitala przyjeli mnie dalam probke moczu zapieli mnie do maszynerii i patrzeli jak intensywne mam bole I mi powiedziala ze mam bardzo silne i rozwarcie 5 cm a wiec zaniedlugo porod :) powiedziala 1cm to jesdna godz mniejwiecej Bylam zla jak mi to powiedziala Na porodowce bylo full a wiec pojechalam na wozku :D:D:D na sal gdzie juz sa panie z dziecmii i czekalam na antybiotyk bo mialam bakterie w wydzielinie sluzowej i dostalam antybiotyk i zaczely mi sie takie silniejsze niemile bole ale nie umieralam jeszcze :)) pojechalam na sale porodowa kolo 19 a o 19:53 urodzila sie Nadia wazyla 3490 i miala 49cm :) Rodzilam Naturalnie bez naszywania Ale niestety peklam ;/ Ale jak przychodzily panie polozne przez nastepne dwa dni to podziwialy i nie wierzyly jak czytaly moja karte ze pierwsze dziecko ze niechcialam epiduralu ze tak ladnie sie zroslam i ze karmie piersia :)) Najwazniejsze podczas porodu to nie dac sie :)) Caly czas myslalam ze zaraz przytule moje dziecko i ze na korytarzu czeka na mnie moja druga polowka ze Mam dla kogo zyc i oni licza na mnie :))) Pierwsze lzy uronilam widzac Nadie zalalam sie panicznie :))

reklama
Grecja to w ulotce miałam ale jakoś ciężko mi z tymi terminami medycznymi może któraś z was brała ten lek?
pisałaś, że lekarz dał ci ten lek na podtrzymanie. jakieś zagrożenie ciąży jest, czy po prostu tylko podbrzusze boli? bo to chyba normalne w początkowej fazie ciąży. a na ulotce jest jasno napisane, że lek stosuje się m.in. w bólach miesiączkowych i przy podtrzymaniu ciąży a to chyba nie ma nic z tym wspólnego? tak mi się wydaje...
tutaj mam wypowiedź z innego forum:
"generlanie duphaston to sztuczny progesteron a więc lek odpowiedzialny tak jak pisały dziewczyny za utrzymanie ciązy. Przed ciąża bierze się go do owulacji do miesiączki, w czasie ciązy zapobiegawczo po poronieniu"

Ostatnia edycja:
Do góry