reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Agulek hmm możliwe, że w tak krótkim czasie po porodzie możesz znowu być w ciąży? widzę, że nie chcesz na razie drugiego dzieciątka. może to tylko fałszywy alarm:-)
Edyta współczuje wam tej matematyki... a wos na jakim poziomie zdajesz? w sumie wos to pikuś:tak:

reklama
agulek - dlaczego podejrzewasz ze jestes w ciazy? robilas test czy poprostu @ sie spoznia? ile ma Twoj maluszek?

Shiraa normalne , weekend to kazdy gdzies wybyl albo siedza z chlopakami czy mezami :sorry2:;-)

Albo to mezowie wybyli, a baby siedza w domu z... dziecmi :sorry2:

A ja dzisiaj od rana zeschizowana chodzilam.Maly sie w ogole nie ruszal.W koncu zjadlam bulke z nutella,wypilam 2 szklanki soku,zjadlam banana z bita smietana.I troche sie poruszal i znów poszedl spac.Widocznie ma dzisiaj taki dzien.Teraz od czasu do czasu pokopie ale dzisiaj ogolnie jest strasznie leniwy...

Nie boj sie na zapas :tak: U mnie tez tak bywalo, ze Damian sie nie ruszal nawet 24h... raz doszlo do 48, pojechalam na usg i okazalo sie,ze wszystko w jak najlepszym porzadku a maluszek poprostu spi :blink:

ps ashera ja caly czas jade od urodzenia na bebilonie super mleo i teraz uywam bebilon comfort przeciw kolka i zaparcia super srawa :)
ahha i mamy z brzuszkami jak wasze dziecie beda miec kolki a bd karmic butla to te mleko czyniu cuda ja jecze dawalam lefax z niemiec i kolki zniknely :)

Niunia sliczna :tak:
A co do mleczka to... - spokojnie :blink: my wiemy co robimy :-D
Co do bebilonu to niestety nie moge Damianowi podawac normalnego mleka, bo ma skaze bialkowa, pijemy BEBILON PEPTI 1 :tak:

Mazia ja juz wiem teraz ze lepiej kupic mniejsza ilosc ubranek i tak duzo osbow przyniesie a z wlasnego doswiadczenia dziecko we wszystkich ubraniach nie zdarzy pochodzic :sorry2:

To prawda... dzis robilam porzadek w Damiankowej szafie, i znalazlam ze 20 sztuk ubranek, ktore mial moze raz na sobie, niektore wogole nie noszone - z metkami a juz za male :shocked2:

Rany... padam z nog, co dopiero wykapalam Damiana, zasnął, pisze do Was, jestem glodna jak wilk [jadlam tylko sniadanie] ... zrobie sobie bule, ciepla kawke i siadam do zeszytow... za dwa dni egzaminow ciag dalszy... chemia i fizyka :baffled:

Ostatnia edycja:
Grecja ja tylko podstawa. Wiesz w mojej sytuacji wolę nie porywać się zbyt wysoko :) a co do ciąży zaraz po ciąży to ja czytałam, że to bardzo możliwe. A nawet jak się karmi piersią i nie ma okresu to owulacja może wystąpić już 3 miesiące po porodzie więc trzeba uważać.

Agulek ile Twoje maleństwo ma?

Mój maluszek ma prawie 4 m-ce. Moje podejrzenia o ciąży nie są związane ze spóźniającą się @. Brałam tabletki antykoncepcyjne ale w czasie ich zażywania byłam chora i brałam antybiotyk a nie doczytałam że może to obniżyć działanie tabletek. Miesiączka którą ostatnio miałam wyglądała tak: dostałam ją 29 grudnia i w ten dzień było normalne krwawienie, na drugi dzień słabsze a na 3 już prawie nic nie było. Potem 4 stycznia miałam takie lekkie brązowawe plamienie i 5 tak samo, 6 stycznia znikło 7 znów się pojawiło a teraz jest spokój. Poza tym strasznie boli mnie kręgosłup i mam dziwne samopoczucie.

Jesli chodzi o chcieć czy nie chcieć to jeśli by miało być to będzie maleństwo tylko po 1 nie wiem czy byśmy podołali finansowo, po 2 nie wiem czy dałabym radę z dwoma maluchami a po 3 co najważniejsze po moich przeżyciach poporodowych ciąża jest wręcz mi jak na razie zakazana (oprócz tego wiadomo że po cc powinno się odczekać 2 lata co do kolejnej ciąży).

Edyta czasami jest tak, że rozszerzona bywa łatwiejsza niż podstawowa. chociaż na mojej maturze było na odwrót:-) poza tym w podstawowej lepsze jest to, że żaden punkt ci nie przepada. a w rozszerzonej jak jedną rzecz źle napiszesz to już 0 punktów zamiast np. 1 z 2:wściekła/y: ja pisałam rozszerzoną i spoooooro punktów mi przepadło przez mały, głupi błąd

Agulek może masz tak po tych tabletkach. tzn rozumiem, że zaczęłaś brać jakiś czas po porodzie? jeżeli tak to organizm może się na nowo przyzwyczajać;-) na razie nie martw się na zapas, bo stres tylko pogarsza to wszystko

Witam Was wszystkie serdecznie :) ja tu dziś pierwszy raz bo mi się nudziło strasznie więc od paru godzin tak sobie czytam tu i tam :) w końcu postanowiłam napisać...

Madzia89 to nie tylko u Ciebie w brzuchu tak leniwie dziś :)

bardzo przepraszam :) Mazia89 :) tak mi się jakoś z rozpędu napisało:)

Heja witam goraco :))

czesc dziewczyny :)
mja mala zrobila sie troszke maruda ... dziewczyny pomozcie moja ma nie cale 3 msc ida jej zey czy moze przez to mniej jesc???
zawsze jadla co gora 3h a teraz c 4 5 h ziemniaka to mogla by jesc i jesc ale mleczko nie za bardzo wstawie wam fote z wczoraj jak na urosla
mazia c do ubranek to ja mam tyl ze w polowie mi nie chodzi newborny juz odeszly w pudla od 0 o 3 juz ledwo ledwo wyciągam od 3 6 a d 0 do 3 to 3 4 bodow nie zalozylam :d a przebieram ja zawsze ja jej se ueje na wieczor i rano a tych ciuchow i tak za wiele ....
hmmmm.... ja przezywam ciezke chwile bo moj najprawdpodobniej na miesia jedzie do norwegiii na wiertnice potem albo zostaje i my przYLARUJEMY albo on wraca : nienawidze ROZlonek smutno mi ale ccemy wykupic mieszkaNIE ZA 3 MSC
NA POCIESZENIE MOJ AFROGIRL:)
ps ashera ja caly czas jade od urodzenia na bebilonie super mleo i teraz uywam bebilon comfort przeciw kolka i zaparcia super srawa :)
ahha i mamy z brzuszkami jak wasze dziecie beda miec kolki a bd karmic butla to te mleko czyniu cuda ja jecze dawalam lefax z niemiec i kolki zniknely :)

Pewnie ze maluszek moze mniej jesc U nas Nadinka miala podobnie :)

Mój maluszek ma prawie 4 m-ce. Moje podejrzenia o ciąży nie są związane ze spóźniającą się @. Brałam tabletki antykoncepcyjne ale w czasie ich zażywania byłam chora i brałam antybiotyk a nie doczytałam że może to obniżyć działanie tabletek. Miesiączka którą ostatnio miałam wyglądała tak: dostałam ją 29 grudnia i w ten dzień było normalne krwawienie, na drugi dzień słabsze a na 3 już prawie nic nie było. Potem 4 stycznia miałam takie lekkie brązowawe plamienie i 5 tak samo, 6 stycznia znikło 7 znów się pojawiło a teraz jest spokój. Poza tym strasznie boli mnie kręgosłup i mam dziwne samopoczucie.

Jesli chodzi o chcieć czy nie chcieć to jeśli by miało być to będzie maleństwo tylko po 1 nie wiem czy byśmy podołali finansowo, po 2 nie wiem czy dałabym radę z dwoma maluchami a po 3 co najważniejsze po moich przeżyciach poporodowych ciąża jest wręcz mi jak na razie zakazana (oprócz tego wiadomo że po cc powinno się odczekać 2 lata co do kolejnej ciąży).

Wiesz co a moze to wcale nie ciaza Ja jestem juz ponad 8 miesiecy po porodzie a i czasem mi sie tak zdarza :) Jak rozmawialam z lekarzami to powiedzieli mi ze to clakiem cos normalnego Powiedzieli ze organizm musi sie znow ustabilizowac i ze kazda kobietka potrzebuje innej ilosci czasu :)

Ja mam 22 lata i nasze maleństwo ma sie pojawić we wrześniu :)
Nikt nie wie jeszcze o ciąży poza moim narzeczonym, mieliśmy wziąć ślub w październiku a tu niespodzianka :) otwieram zakład kosmetyczny i zastanawiam się jak sobie z tym wszystkim poradzę :) Maleństwo doda mi sił :) no i mój mężczyzna który oszalał ze szczęścia :) powiem wam że dobrze sie stało jesteśmy niezależni czuje ze gdybyśmy sie dłużej zastanawiali czy już to byśmy sie nie zdecydowali bo było by milion powodów a tak dzidzia w drodze :) jedyne co mnie zaskoczyło to ze tak szybko sie udało :)

Ja mam 22 lata i nasze maleństwo ma sie pojawić we wrześniu :)
Nikt nie wie jeszcze o ciąży poza moim narzeczonym, mieliśmy wziąć ślub w październiku a tu niespodzianka :) otwieram zakład kosmetyczny i zastanawiam się jak sobie z tym wszystkim poradzę :) Maleństwo doda mi sił :) no i mój mężczyzna który oszalał ze szczęścia :) powiem wam że dobrze sie stało jesteśmy niezależni czuje ze gdybyśmy sie dłużej zastanawiali czy już to byśmy sie nie zdecydowali bo było by milion powodów a tak dzidzia w drodze :) jedyne co mnie zaskoczyło to ze tak szybko sie udało :)

Witam :)) No i ogromne gratulacje :)) !!!!!!! Oby dzidzia rosla i rozwijala sie zdrowo :))

no ja też mam taką nadzieje jeszcze tak na 100% nie dotrało to do mnie :p ale do 21 musze jakos wytrzymać :) dostałam lek na podtrzymanie bo bolało mnie podbrzusze :( teraz jest znacznie lepiej :) sylcia007 możne ty coś wiesz o duphaston? mam go brac 3 razy dziennie

reklama
no ja też mam taką nadzieje jeszcze tak na 100% nie dotrało to do mnie :p ale do 21 musze jakos wytrzymać :) dostałam lek na podtrzymanie bo bolało mnie podbrzusze :( teraz jest znacznie lepiej :) sylcia007 możne ty coś wiesz o duphaston? mam go brac 3 razy dziennie

Ojj niewiem co to jest niestety :( Mnie tez czesto bolalo podbrzusze i w ogole ciezko przezywalalm pierwsze praktycznie 5 miesiecy ciazy :( Ale jedyne co bralam to paracetamol kwas foliowy zelazo i femintal oraz prenatal

Do góry