reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

umi2 Mi się te wózki zawsze podobały..wydaje mi się że są najbardziej wygodne i takie ponadczasowe..Trzykołowce też mi sie podobają alenie wszystkie..Niektóre wyglądają jak wózki dla dzieci niepełnosprawnych dlatego mnie odtrącają... Te duże koła i metalowe obręcze nie wyglądaja zbyt przytulnie...Ale wiadomo każdy ma swoje gusta ;):-D
kolia No my własnie mamy problem z tymi imieniami...;/ Wózek wyszedł nieco inaczej na fotce niż w rzeczywistości..wiadomo jak to jest ale osobiście nie mogę się na niego napatrzeć ...Kolorek wybierał mój mąż...Ja w sumie chciałam coś z motywami kwiatowymi taki typowo dla małej księżniczki ale po czasie doszłam do wniosku że z tą płcią faktycznie różnie bywa a taki kolorek pasuje do obu płci...
lenka87 Faktycznie mieszkamy w domu i pewnie większość czasu wózek będzie na polu..Przyjdzie wiosna i lato ,mała będzie już troszkę podrośnięta to pewnie większość czasu będziemy spędzać na ogródku niż w domu ;) Co do twojego wózka podoba mi się także ;]:tak: A co do małego nie mam jeszcze wprawy co do dzieci więc nic nie poradzę na dziąsełka...Moe tylko trzymać kciuki żeby małego szybko przestało boleć .
madzia18 Ładny wózek ale mi osobiście szkoda byłoby pięniędzy...Zwłaszcza że mała urodzi się w styczniu to gdzie ja bede z nią zimą śmigała...a na wiosnę to już będzie korzystała ze sportowej wersji tego wózka która jest także wygodna , praktyczna i wcale nie brzydka ;);-)
sylcia U mnie przygotowań do sylwestra brak ponieważ jakoś nie mamy w palnach hucznego imprezowania... Raczej jakieś filmy obejrzymy sobie z teściami , a o północy wyjdziemy na spacerek po mieście jak co roku..spotkamy pełno znajomych przy naszej miastowej fontannie... A jak u Ciebie?

Co do mnie to w domu trwają przygotowania do powitania dzidzi... Po malutku pierzemy i prasujemy ciuszki tak na ,,wszelki wypadek" Dziś wybieramy się też na małe zakupki...

reklama
agus wdze to tuz tuz:) a my sie pochwamy z dzis zdeciami .... ashera pokaz swjego niuniaka na padziernkowkach:p
czasem mi bardzo brakuje brzusia;)

Załączniki

• DSCN0810.JPG
    DSCN0810.JPG
    30,7 KB · Wyświetleń: 32
  • DSCN0827.JPG
    DSCN0827.JPG
    36,3 KB · Wyświetleń: 32
AgusZakochana ładny ten wózeczek... Ale najważniejsze żeby był dobry ;)
Ja w styczniu sie pewnie wybiore po wózeczek, już model mam tylko wzór i kolor mi ciężko wybrać. Chociaż ten mi sie baaaardzo podoba ;D Wogóle zakochałam sie w tym modelu :)
15.jpg

Ten niebieski w sumie najbardziej mi sie podoba. :) Ale śliczny w realu ten wózeczek (jak dla mnie) Chociaż widziałam i ładniejsze ale cena 3000 zł mnie po prostu sprowadziła na ziemie z hukiem! :)

madzia18 ten co Ty wozeczek pokazałaś też śliczny :D

Mi sie w sumie wszystkie wózeczki podobają.. Hehe ;P A dlatego że zawartość później jest śliczna :D hihi ;)

sylcia co do sylwestra to ja siedze chyba w domku, do moich rodziców ma przyjść taki Mariusz z żoną, no to moze i moja koleżanka (ich córka) przyjdzie z nimi. Ewentualnie albo pójde do koleżanki bo ona bidna sama z Olą 2letnią i 4miesięcznym Oskarkiem ma siedzieć. Wogóle szkoda mi tej dziewczyny, facet po 6latach ją zostawił.. I codziennie z jakąś gówniarą 13 letnią biega.. ;/ A ma 24 lata ;/ Oskar się urodził 15 września, a 5 dni później już ją zostawił... Bez komentarza.... Jak tak wogóle można.. No cóż.

niunia90 jaka śliczna księżniczka :)) Ojej duziaaa juz jestem :) Jak modeleczka pozuje do zdjęć :) pozdrowionka i buziaczki dla ślicznotki niech rośnie zdrowo :)

Ostatnia edycja:
Witajcie:)

Moglabym do was dolaczyc???

A wiec Nie jestem ani Mama ani w ciazy....ale.....bardzo lubie dzieci i jak nrazie spelniam sie jako Niania....Wiec mysle ze moglabym do was dolaczyc?? :tak: Mam nadziej ze pozwolicie.......

Ashera ja nie wiem bo u mnie to trwalo tylko pol roku i w takie dokladne ni musialam sie bawic ale mysle ze to o same rachunki chodzi a nie faktury.

artystka sliczny tez wozek tylko te male kolka zprzodu malutkie nie za bardzo by mi sie podobaly.

niunia no no ladna panienka rosnie:-)

madzia przygnebienie i zmeczenie tez sie zdarzalo ale to tez wina hormonow;-)

motylicaja Wita! napisz cos o sobie i o dzieciaczkach ktorymi sie opiekujesz:-)

A my mamy 4 zabka i maly chyba przez to byl dosc marudny dzisiaj a miala sredniowiecza ciag dalszy ale idzie to mi jak krew z nosa nudy okropne:-p caly zien siedzialam w domu jutro chyba sie gdzies rusze bo korzenie zapuszcze:-p

kolia ten wózeczek nie ma takich małych kół ;) na zdjęciu tak sie wydaje, w realu to koła ma spore ;) bo te tylnie to są meeega duże a przednie troche miejsze ale też duże, takie małe jak w spacerówkach niektórych np to one nie są ;)

ashera pwoiem ci ze ja tez nei karmie piersia a mialam tyle pokarmu ze hohhoho ale wiesz co ze musialam brac bromergan na zanik pokarmu bo moja amleke nauczyli w szpitau karmc z buteki i sutka ciezko lapala... ale sie ciesze z jednej strony bo nei musze sie bawic w odciagnie jak wyjsc musze

u mnie w szpitalu polozne rowniez dokarmialy... co najlepsza, braly dzieciaczka do kapieli, stwierdzaly sobie, ze jest glody - dokarmialy i nawet o tym mnie nie informowaly...a ja sie potem glowilam czemu Damian nie chce cyca...

Kolia - Bylam dzis w sadzie. Od przyszlego roku musze brac NA WSZYSTKO [mleko,pampersy,kosmetyki] faktury i dolaczac do sprawozdan... :baffled:

Artystka - Kiedy szukalam wozka dla Damiana, podobal mi sie DOKLADNIE ten model ktory pokazalas tyle, ze w innym kolorze ;-)

motylicaja - Witamy! Napisz cos wiecej o sobie.

i zapatrzony Damian :p
dsc02483b.jpg

Ostatnia edycja:
Asheara ja wlasnie też mnóstwooo wzorów widzialam tego wózka i naprawde każdy mi sie podoba hehe ;P I nie wiem na ktory sie zdecydować ;)
JAKI ŚLICZNY TEN DAMIANEK! co pokazujesz foto to ładniejszy! :)

Kochana to Ty skoro nie masz 18 lat to prawnym opiekunem Twojego dziecka została Twoja mama?
Bo jak ja urodze i rocznikiem bede mieć 18 lat to też mama moja będzie prawnym opiekunem?
Bo ja to mam urodziny 18 marca i termin też mam na 18 marca.. I teraz to nie wiem.
Wcześniej coś slyszałam o tym ale nie wiem w sumie o co chodzi...

Ostatnia edycja:
juz sie przedsawiam:)

Mam na imie Jagoda;) i mam 20,5 lat....Mieszkam w KRK od poltora roku opiekuje sie 2.5letnim obecnie chlopczykiem Piotrkiem...jest on 3 dzieciem ma jeszcze 2 braci 6 i 9 lat.....i jeszcze Opiekuje sie dziewczynka jak narazie 9 miesiecy... 1,5 roczna Gabrysia ktora tez ma rodzienstwo...brata-5 lat i siostre-7lat.....Godze te 2 domki gdzyz u Piotkra jestem przewaznie Pn,Wt i Cz a u Gabrysi Sr i Pt:tak:

Kocham "moje" dzieci naprawde...czerpie z nich bardzo duza radosc...

reklama
Asheara ja wlasnie też mnóstwooo wzorów widzialam tego wózka i naprawde każdy mi sie podoba hehe ;P I nie wiem na ktory sie zdecydować ;)
JAKI ŚLICZNY TEN DAMIANEK! co pokazujesz foto to ładniejszy! :)

Kochana to Ty skoro nie masz 18 lat to prawnym opiekunem Twojego dziecka została Twoja mama?
Bo jak ja urodze i rocznikiem bede mieć 18 lat to też mama moja będzie prawnym opiekunem?
Bo ja to mam urodziny 18 marca i termin też mam na 18 marca.. I teraz to nie wiem.
Wcześniej coś slyszałam o tym ale nie wiem w sumie o co chodzi...

danke ;-)

co do opieki prawnej - nawet jesli urodzisz na miesiac czy dwa przed swoja 18nastka, to wszystko Cie nie dotyczy poniewaz na sama rozprawe sie czeka ok miesiaca, a ustalac opiekuna na miesiac sie poprostu nie oplaca, takze panie z urzedu miasta przy sporzadzaniu aktu urodzenia by przymknely oko.
Dzidzius bedzie od poczatku caly twoj, tylko i wylacznie.
Ja jakoze mam 16 lat [za 2 mies 17:-pdo 18 r.z. moja mama jest prawnym opiekunem Damiana, a w dniu moich urodzin zostaje to automatycznie zmienione [tzn. ja mam pelna prawna opieke nad swoim dzieckiem]. :-p

Do góry