reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Umi no widzisz, lepiej mieć sprawdzonego,albo jakiegoś poleconego od kogoś. Tyle że cięzko o dobrych lekarzy. Np czesto jest tak ze póki sie płaci to lekarz super przy Tobie, a np moja kumpela poszła do szpitala rodzić, to lekarz uciekał przed nią, jak urodziła to nawet nie zajrzał do niej ani nic. Totalnie ją olał, nie interesował się nią. Ale są tacy też co płacisz ale warto bo sami o Ciebie dbają z czystej troski o Ciebie a nie o pieniądze, ale tak jak już powiedziałam truudno o takiego lekarza

reklama
http://www.pajacyk.pl/

Drogie Mamy!
Jesli codziennie lub czesto masz wlaczony komputer, kliknij tez na brzuszek pajacyka w powyzszym linku.
Nas takie klikniecie nic nie kosztuje, a kazde klikniecie to pomoc dzieciom; sponsorzy placa na rzecz pajacyka za kazda odslone i klikniecie

Pozdrawiam serdecznie, i nie zapomnijcie, codziennie pomoz i kliknij!

no i jak kobietki po świetach?

Jakos ogarnelam 3 wigilie... Damian dostal w prezencie lezaczek-bujaczek fisher price i zestaw kosmetykow z Johnsona, ale jest na niego najprawdopodobniej uczulony :-(
No trudno... dziadek chcial dobrze :tak:
Pozatym jestem wykonczona, od noszenia Damiana bolą mnie tak barki, ze szkoda slow... zrobil sie strasznie marudny... podejrzewam, ze wychodza mu zeby,a le czy to mozliwe ??? :eek: Zaczal sie strasznie slinic, musi chodzic ze sliniakiem... bo inaczej po minucie trzymania go na rekach ma sie poprostu plame od sliny wielkosci piesci...

Justysia1a
- Troche nie pojmuje Twoich suwaczkow.. do zareczyn 11 miesiecy, a do slubu miesiac? :-p

Migocia, no to sorry za niedoczytanie, radze zrobic kolejny test albo isc najlepiej do lekarza.
W ogole tez zauwazylam ze nie jestes zbytnio zmartwiona ciaza, a masz przeciez tylko 17 lat, ja wiem ze ogolnie to zadna tragedia, sama mam tylko 18 lat, no ale ja jakos tak spokojnie tego nie moglam zniesc. Moze to kwestia charakteru...

A tak w ogole czuje sie jak bym w ciazy nie byla ;) Poza tym ze boli mnie czasem lekko brzuch to czuje sie dobrze, az dziwne. Ale pewnie nie bedzie tak kolorowo caly czas... ; P

Dziewczyny ja mam juz swojego ginekologa , tzn. z ciaza u niego nie bylam jeszcze, ale bylam apre razy wczesniej i ogolnie powiem tak, gabinet miodzio- bo prywatny, obsluga tez, lekarz tez w sumie i wytlumaczy wszystko, niczego nie lekcewarzy, ale ma wad tez pare. Po 1. dziwny troche, taki ma dziwny humor. , no i po 2. mam wrazenie ze jemu chodzi tylko o to byle zarobic, no i ogolnie taki niby najlepszy ale nie wiem czy to dobry pomysl isc do niego z ciaza, ja na nim sie nie zawiodlam ani razu, ale czytalam na internecia na forach o nim i ponoc jest taki ze bierze kase , odwali swoje i narka.

Ostatnia edycja:
Migocia, no to sorry za niedoczytanie, radze zrobic kolejny test albo isc najlepiej do lekarza.
W ogole tez zauwazylam ze nie jestes zbytnio zmartwiona ciaza, a masz przeciez tylko 17 lat, ja wiem ze ogolnie to zadna tragedia, sama mam tylko 18 lat, no ale ja jakos tak spokojnie tego nie moglam zniesc. Moze to kwestia charakteru...

A tak w ogole czuje sie jak bym w ciazy nie byla ;) Poza tym ze boli mnie czasem lekko brzuch to czuje sie dobrze, az dziwne. Ale pewnie nie bedzie tak kolorowo caly czas... ; P

Dziewczyny ja mam juz swojego ginekologa , tzn. z ciaza u niego nie bylam jeszcze, ale bylam apre razy wczesniej i ogolnie powiem tak, gabinet miodzio- bo prywatny, obsluga tez, lekarz tez w sumie i wytlumaczy wszystko, niczego nie lekcewarzy, ale ma wad tez pare. Po 1. dziwny troche, taki ma dziwny humor. , no i po 2. mam wrazenie ze jemu chodzi tylko o to byle zarobic, no i ogolnie taki niby najlepszy ale nie wiem czy to dobry pomysl isc do niego z ciaza, ja na nim sie nie zawiodlam ani razu, ale czytalam na internecia na forach o nim i ponoc jest taki ze bierze kase , odwali swoje i narka.

Ja też mam 18 lat, jak byłam w tym tygodniu co Ty to pewnie nawet nie wiedziałam o istnieniu dzidzi. Przez pierwsze 2 miesiące nie mogło do mnie dotrzeć to , że będę matką. Ale to przychodzi z czasem ;) Też nie odebrałam tego całkiem spokojnie,bo 18 lat to niby dopiero początek wolności. Ale jakoś teraz już nie żałuje i jeśli mogłabym cofnąć czas to w życiu bym tego nie zrobiła. Teraz jak czuje ruchy i kopniaki, to już coraz bardziej nie mogę się doczekać kiedy przytulę maluszka ;) A co do objawów, to pierwsze będę właśnie bóle brzucha i piersi a potem to już się zacznie ;) Mdłości, wymioty ( ja ich nie miałam ).

adka ja za miesiac skoncze 19 to urodze jak bd miala wlasnie 19. Ale to nie zmienia ieczego w sumie. Ja tak samo juz wlasnie przyjelam to ze jestem w ciazy, ale nic wiecej do mnie nie dociera, jakos ni eumiem sie rozkoszowac ta sytuacjia tylko po prostu jestem w ciazy. Zadnego uczucia w to nie daje jeszcze. Ale wiem ze to przyjdzie z czasem.. :) A i modle sie zebym mdlosci nie miala ; o

Migocia, zmartwienie jest wynikiem swiadomosci sytuacji, widocznie dla ciebie to nowa przygoda, nic wiecej, wiec wtedy faktycznie nie ma sie co martwic.

MADZIA18 to nie jest dla mnie nowa przygoda dla twojej wiadomosci :) moze nie pomyslalas ze nie zamartwiam sie poniewaz to nie jest jeszcze pewne czy jestem w ciazy :) jezeli w 100% bede tego pewna to byc moze bede sie zamartwiac :)

Asheara Justysia1a miala 25 zareczyny wiec pewnie suwaczek jej przeskoczyl;-) a z zabkami moze sie zaczelo ale wyjdzie dopiero za jakis czas czasmi od poczatku do konca pare miesiecy moze minac.

madzia18 co u ciebie, kiedy rozdziaca powiesz? i nie kazdy placze jak sie dowie o ciazy mialam to samo podejscie co Migocia, kumpele mi nie uwierzyla bo stwierdzila ze mam za dobry humor:confused:

Migocia witam:-) twoja historia przypomina starsznie moja tez zanim sie domyslilam i wyladowalam u gina to minelo duzo czasu tez wyznawalam to co tu z tu placz juz nie pomoze:-p i tez zucilam fajki przez ciaze;-) zostaje mi tylko jak gon potwierdzi zyczyc powodzenia:-)

No i po świetach nawet milo u mnie spedzona. Wigilia i 1 dzien swiat bylam u siebie a drugi i niedziela u P awet weszlismy troche w hazard, gralismy w chinczyka na kase ale takiego duzego zrobionego przez ojca P nie ma to jak troche emocji. No i dzisaj bylismy ogladac pierscionki zareczynowe:-) P sie uparl ze slub musi byc w przyszle lato no i zobaczymy co z tego wyjdzie i czy cos nie dlugo trafi na moj palec:-)

reklama
kolia To super że święta przeleciały Ci miło..U mnie też było milutko zwłaszcza że były to pierwsze święta z moim kochanym i z naszym wielkim brzuszkiem haha ;):-)
A co do zaręczyn to bardzo miła wiadomość...Bede czekać na informacje od Ciebie jak już dojdzie do wszystkiego :p:-D
adka696 Myśle ze każdy z Nas boi się tego co nie znane i każda młoda dziewczyna boi się że coś w życiu traci i ze nie da rady z dzidzią ;/ Ale każda na pewno z czasem zaczyna tak mocno kosiać swoją dzidzię ze niewyobraża sobie aby jej życie potoczyło się inaczej ;]:tak:Szczęściaro nie miałaś mdłości :p Ja to schudłam 2 kilo zanim zaczęłam tyć :tak:
madzia18 Ja myślę że nie ma lekarza idealnego :p ;-) W każdym jest jakiś minus... Przynajmniej ja znalazłam kilka minusów u swoich lekarzy których też zmieniałam. No ale najważniejsze aby się Tobą interesował...Odpowiadał na wszelkie pytania, rozwiewał watpliwość , mówił o dzidzi a nie traktował jako następną pacjetkę której się porobi badania i z głowy :-D

A co do mnie... :
Dziś wybieramy się z MOim do sklepu dziecięcego po wyprawke ;) Mamy zamiar kupić wózek i wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy : ciuszki ,kosmetyki, wanienke, butelki.... :tak: Mamy też problem z wyborem imienia jak widać na pasku niżej ;) Ale któreś na pewno sie wybierze gdy się tylko mała urodzi... Ostatnio zaczynam się już gorzej czuć... Cały czas nic mi nie dokuczało ale teraz nie mogę spać w nocy i brzuch mnie nieco pobolewa w dodatku opadł na dół więc lepiej porobić zakupy zanim będzie za pozno a nigdy nie wiadomo... Chyba niedługo zacznie się wszystko bo mała jest już ponoć bardzo duża i do połowy stycznia powinnam urodzić -tak twierdzi lekarz...:tak::-D

Do góry