reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Justysia1a - Kurcze, dawno Cię nie widzialam!
Ostatnim razem, jak podejrzewalas, ze mozesz byc w ciazy ;] Ile to minęlo ... kiedy skonczylas 18 lat? Wspolne mieszkanie? Zareczyny? Slub? Jeeeeeeeeeej ale sie u Ciebie pozmienialo!

A u nas nie mialo byc choinki, ale... Jest ;-) Pojawila sie oto ona przed paroma minutami, Damianek nie moze od niej oderwac swoich pieknych oczek, uwielbia patrzec na palaca sie lampe, a co dopiero na taka mase kolorowych lampeczek :-)

reklama
No i tak, zrobiłam dzis 2 test, wcale nie rano bo ok 13 i byla druga gruba kreska wyrazna, jak ten pasek sie na rozowo zabarwial to ona od razu sie pojawila az sie wystraszylam. Totalny szok bo po 1 tescie mialam nadzieje ze moze jadnak nie bo kreska byla blada, niemal niewidoczna. No ale teraz jestem juz pewna, bedzie dzidzia. Od razu telefon do chlopaka i do niego pojechalam mu powiedziec. Jego minna bezcenna- byl totalnie w szoku, ale ogolnie sie ucieszyl nawet. Chcial od razu isc powiedziec swoim rodzicom ale oczywiscie ja w placz ze nie bo sie boje, ze nie dzis, za duzo wrazen. Dzis mam duzo nerwow, boli mnie brzuch caly czas niemal i nie dobrze mi . A rodzicom powiemy w trakcie świąt, po wigili, tylko dlatego ze nie wytrzymam dluzej, zbyt duzo mnie to stresu kosztuje to czekanie i obmyslanie jak zareaguja. Wole mniec z glowy. No i przykro mi ze tak to sie wszytsko skonczy. Bo ja uwazam ze wlasnie sie wszytsko skonczy dla mnie. Zastanawiam sie skad u nastoletnich mam tyle radosci , energii i przekonania ze musi byc dobrze, ze bedzie. Ja na razie jestem klebkiem nerwow.

Sonia o czym ty mówisz? To wyjscie nie jest brane pod uwage niestety, bylo sie glupim trzeba ponosic konsekwencje, ale czy to znaczy ze nia mam prawa marudzic i ubolewac nad soba? No raczej lepsze to niz to co ty chyba mialas na mysli ...

urodzenie dziecka nie powinno sie traktowac jako kary za glupote i nie zabezpieczenie sie!!w ten sposob krzywdzisz tylko i wylacznie dziecko!!to jest chore takie postepowanie!!nie masz za co dziecko utrzymac to go nie powolujesz na swiat, proste. a pozniej taka madra placze ze nie ma co do garnka wlozyc, w co dziecko i siebie ubrac...

urodzenie dziecka nie powinno sie traktowac jako kary za glupote i nie zabezpieczenie sie!!w ten sposob krzywdzisz tylko i wylacznie dziecko!!to jest chore takie postepowanie!!nie masz za co dziecko utrzymac to go nie powolujesz na swiat, proste. a pozniej taka madra placze ze nie ma co do garnka wlozyc, w co dziecko i siebie ubrac...

usuwajac ciaze, krzywdzisz dziecko i wylacznie dziecko.
A dlaczego dziecko ma taka kare poniesc? Czemu winne jest one?
Mloda matka zachodzaca w ciaze jest winna - wlasnej glupocie, dziecko niczemu.

Sonia nie mam słow do takich osób jak Ty....
Dlaczego aborcja ma byc srodkiem antykoncepcyjnym?dlaczego mamy mordować niewinne dzieci?? Bo co nie chcialo sie isc po gumki do sklepu albo do ginekologa po tabletki??I co może się bzykać ile wlezie a pozniej najwyzej sie usunie i po problemie,po co na marne truc sie tabletkami,a nuz sie uda i nie wpadne,a jak sie przytrafi to przeciez jest skrobanka?? Po prostu porazka!!!!!GDZIE TU SUMIENIE I ROZUM!

(przepraszam za wyrazanie "bzykac"")

Ostatnia edycja:
reklama
tak, ale wtedy dziecko nie jest powolywane na swiat, jesli matka caly czas ma meczyc sie ze wszystko stracila przez ciaze w mlodym wieku to lepiej zeby dziecko tego nie znosilo. usonac ciaze w takim przypadku to mniejsze zlo. na maciezynstwo przyjdzie czas jak bedzie sie wpelni gotowym do tego finansowo i psychicznie a nie teraz jak nic sie nie ma i jeszcze szkoly nawet skonczonej nie ma. nie chcieli dziecka, byla glupia ze nie zabezpieczyla sie, placze co robic- niech przemysli aborcje. po tym mozna zyc.

Do góry