reklama
a czy ja mowie ze to srodek antykoncepcyjny? to tylko jedno z wyjsc w przypadku niechcianej ciazy, bo o takiej tu mowa.Sonia nie mam słow do takich osób jak Ty....
Dlaczego aborcja ma byc srodkiem antykoncepcyjnym?dlaczego mamy mordować niewinne dzieci?? Bo co nie chcialo sie isc po gumki do sklepu albo do ginekologa po tabletki??I co może się bzykać ile wlezie a pozniej najwyzej sie usunie i po problemie,po co na marne truc sie tabletkami,a nuz sie uda i nie wpadne,a jak sie przytrafi to przeciez jest skrobanka?? Po prostu porazka!!!!!GDZIE TU SUMIENIE I ROZUM!
(przepraszam za wyrazanie "bzykac"")
jesli nie chcialo sie zabezpieczac to tym bardziej nie powinno sie dziecka wychowowywac! to jest kompletny brak odpowiedzialnosci, a osoby nieodpowiedzialne to nie jest zaden material na rodzicow!
to chyba oczywiste- nie stac mnie na dziecko, nie potrafie mu zapewnic bezpieczenstwa finansowego to nie powoluje je na swiat!!!
WIESZ CO SKORO MNIE NIE STAC TO SIE NIE BZYKAM A JAK JUZ SIE DZIECKO "PRZYTRAFILO" to albo je wychowuje albo oddaje do adopcji.A NIE MORDUJE!!! Totalny brak odpowiedzialnosci to wlasnie aborcja.TO JEST GLUPOTA.I moim zdaniem ktos taki nigdy nie powinien miec dzieci.
Chyba sama to zrobilas i probujesz sie usprawiedliwic.Dla mnie nie ma usprawiedliwienia.Zawsze dziecko mozna oddac do adopcji.JEst wyjscie!!!ABORCJA TO NAJGORSZA ZE ZBRODNI!
tak, usunelam ciaze w wieku 17 lat i uwazam to, teraz z perspektywy czasu za madry wybor. oddac do adopcji, no tak, cudowna sprawa, moze poczytaj relacje kobiet ktore oddaly dziecko do adopcji...zreszta dziecko to nie zwierze ktore mozna oddac do komus.
Asheara
I can't get no sleep.
tak, ale wtedy dziecko nie jest powolywane na swiat, jesli matka caly czas ma meczyc sie ze wszystko stracila przez ciaze w mlodym wieku to lepiej zeby dziecko tego nie znosilo. usonac ciaze w takim przypadku to mniejsze zlo. na maciezynstwo przyjdzie czas jak bedzie sie wpelni gotowym do tego finansowo i psychicznie a nie teraz jak nic sie nie ma i jeszcze szkoly nawet skonczonej nie ma. nie chcieli dziecka, byla glupia ze nie zabezpieczyla sie, placze co robic- niech przemysli aborcje. po tym mozna zyc.
mniejsze zlo? ciekawa masz zatem hierarchie wartosci dziewczynko..
na macierzynstwo przyjdzie czas jak sie bedzie w pelni przygotowanym? chyba tylko finansowo. masz dziecko? sadze, ze nie i w takim razie uwierz mi, i powie Ci to kazda matka, ze do macierzynstwa nie da sie przygotowac! Nigdy nie wiesz jak to jest, poki nie bedziesz trzymac dziecka na rekach.
Sadzac po Twoim nicku, masz jakies 23 lata a tok myslenia 15 latki... [oczywiscie nie kazdej, raczej ujelabym to "głupiutkiej 15 latki]
K thx bye!
Asheara
I can't get no sleep.
tak, usunelam ciaze w wieku 17 lat i uwazam to, teraz z perspektywy czasu za madry wybor. oddac do adopcji, no tak, cudowna sprawa, moze poczytaj relacje kobiet ktore oddaly dziecko do adopcji...zreszta dziecko to nie zwierze ktore mozna oddac do komus.
nie zwierze?ale zabic to ok, mozna?
jestes smieszna mala dziewczynka.
akurat masz sie czym chwalic - swoja aborcja.
akysz!
Ty 16 latka z dzieckiem na karku smiesz mnie nazwac dziewczynka?glupiotka? zabawnemniejsze zlo? ciekawa masz zatem hierarchie wartosci dziewczynko..
na macierzynstwo przyjdzie czas jak sie bedzie w pelni przygotowanym? chyba tylko finansowo. masz dziecko? sadze, ze nie i w takim razie uwierz mi, i powie Ci to kazda matka, ze do macierzynstwa nie da sie przygotowac! Nigdy nie wiesz jak to jest, poki nie bedziesz trzymac dziecka na rekach.
Sadzac po Twoim nicku, masz jakies 23 lata a tok myslenia 15 latki... [oczywiscie nie kazdej, raczej ujelabym to "głupiutkiej 15 latki]
K thx bye!
dorosnij troche i wtedy porozmawiamy.
umi2
Fanka BB :)
No cholera mnie weźmie
Sonia ty sie puknij w łeb młotkiem gumowym!!! a jak nie pomoże to taim metalowym.... szok.....
madzia ja myslałam podobnie co wiecej do 4 miesiaca ciąży chodziłam jak zommbie uczyłam sie tylko żeby nie pozawalać twierdziłam ze jak zacznie byc widac brzuch to nie wyjde na miasto że nie pójde nigdzie bo się będę wstydzić. Nie powiem ze by to mi przeszło jak ręką odjął ale z czasem było coraz lepiej cieszyc sie ciążą zaczęłam tak naprawdę póxno bo w grudniu pod oniec 5 miesiąca.... Miałam zdac mature i zdałam urodziłam pomedzy i wszystkie zaliczyłam pozytywnie ty tez sobie wszysto poukładasz
Sonia ty sie puknij w łeb młotkiem gumowym!!! a jak nie pomoże to taim metalowym.... szok.....
madzia ja myslałam podobnie co wiecej do 4 miesiaca ciąży chodziłam jak zommbie uczyłam sie tylko żeby nie pozawalać twierdziłam ze jak zacznie byc widac brzuch to nie wyjde na miasto że nie pójde nigdzie bo się będę wstydzić. Nie powiem ze by to mi przeszło jak ręką odjął ale z czasem było coraz lepiej cieszyc sie ciążą zaczęłam tak naprawdę póxno bo w grudniu pod oniec 5 miesiąca.... Miałam zdac mature i zdałam urodziłam pomedzy i wszystkie zaliczyłam pozytywnie ty tez sobie wszysto poukładasz
Asheara
I can't get no sleep.
Ty 16 latka z dzieckiem na karku smiesz mnie nazwac dziewczynka?glupiotka? zabawne
dorosnij troche i wtedy porozmawiamy.
czegos mam sie wstydzic? ze urodzilam, wychowuje, kocham nad zycie, ucze sie i pracuje dla swojego malenstwa?
sadze, ze raczej ty bo swiecisz tylko egoizmem i totalnym brakiem odpowiedzialnosci. odezwala sie ta, co usunela ^^
zalosne..
reklama
no nie moge dziecko to nie zwierze zeby je oddac do kochajacej rodziny ktora sama dziecka miec nie moze.Ale zzabic mozna!!! A KYSZ STAD !!!! NIE SZUKAJ USPRAWIEDLIWIANIA.i NIE ZYCZE BYS KIEDYKOLWIEK MUSIALA WALCZYC I STARAC SIE O DZIECKO.A ASHERA POMIMO 16 LAT JEST O WIELE DOROSLEJSZA OD CIEBIE,BO UMIALA WYPIC PIWO KTORE SOBIE NAWAZYLA.!!
NIE SZUKAJ USPRAWIEDLIWIENIA DLA SIEBIE BO GO NIE MA JESTES MORDERCA I TYLE.
NIE SZUKAJ USPRAWIEDLIWIENIA DLA SIEBIE BO GO NIE MA JESTES MORDERCA I TYLE.