reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Plimplam oczywiscie jest taka możliwość,moja koleżanka przez całą ciąże (tzn podejrzewam,ze w zaawansowanej juz testu nie robiła ;) miała jedną kreseczkę a urodziła ślicznego zdrowego synka ale wiesz,myślę że okres+jedna kreska na teście to mimo wszystko nie ciąża.Ja z doświadczenia wiem,że takie ciągłe obserwacje nic dobrego nie wróżą ;) Robiłam tak przez kilka miesiący i nic.Raz się zagapiłam i co się okazało? Córeczka się już rozwijała :)

Aguszakochana ja tez mam problem z imieniem straszliwy.Wiemy jakie nam sie podobaja ale jest ich bardzo wiele :)) Czekamy jak ujrzymy malutką może coś wpadnie i przypasujemy :) Na razie wygrywa Gabrysia

Co do szkoły bo był temat studiów to myślę,że dacie rade :) Co ja bym dała żeby było już po maturze ;(

Ostatnia edycja:
reklama
w sumie żadnych nadziei sobie nie robię, ale zawsze się nad tym zastanawiałam. szczególnie, że właśnie moja mama dopiero w 4 miesiącu się zorientowała, że jest w ciąży:eek:
mimo tego, że w końcu dostałam @ to i tak dziwnie. bo pierwszy raz się spóźniała, no i ten brzuch taki napięty. więc jakiś tam procent może być, że test źle pokazał. za tydzień w środę mam zamiar iść do gina po tabletki i zastanawiam się nad tym, żeby mu powiedzieć o tym wszystkim. zobaczymy co on na to powie;-)

Heja i witam nowe mamki :))

A co do lotu wszystko bylo ok Nadina grzeczna ... Przed samolotem poprosilam dziewczyne aby potrzymala mi na chwilke NAdine to ja sobie zloze wozek Bo sklada sie go masakrycznie ciezko wiec latwiej bylo aby mi ja ktos potrzymal ... WIdzialam ze laska z kims jest i jej ta osoba wziela dziecko i poszla do samolotu a laska odkladala wozek laske (w sam raz wozek na snieg i zimna zime w polsce ;/ ) I ja poprosilam a ona na mnie patrzy powiedziala ze tez ma dziecko i uciekla doslownie !!! ***** mac zajebana BO juz niewiem jak mam to wyltumaczyc ;/ BYlam taka zla ale taka strasza kobieta podeszla i mi wziela NAdie szybko zlozylam wozek a jej maz mi wzial bagaze podreczne i wiosl na samolot Ludzie czasem mysla i sa mil;ii Ale ta laska mnie wyprowadzila z rownowagi Wchodze do samolotu z NAdia patrze a ona siedzii i sie cisnie z dwiema osobami w rzedzie a ja mialam luksus ja i Nadina caly rzad dla siebie :) Dziewczyny jak by mnie ktos po prosil o pomoc to BYm i 7 dziecii potrzymala gdybym umiala Bylam bardzo zla bardzo Ale dalysmy jakos rade

Witajcie mamuśki ;):-) Jak Wam mija poranek? Ja szykuje się dziś na badania do lekarki jak zwykle mocz, morfologia no i do tego cukier... Potem dzień jak co dzień : zakupy , sprzątanie , obiad ehh...Az w końcu przyjdzie mąż z pracy ;P Po ostatnich przykrych wydarzeniach musimy spędzić ze sobą więcej czasu , pomyśleć nad przeszłością i przyszłością, nad dzidziusiem które już niedługo będzie z Nami.. i nad wszystkim innym... A co tam u Was nowego?

plastelinka5
Jest tych imion dużo...ale jakoś żadne nie brzmi tak że zakochała bym się w danym imieniu od razu...:-DMoże jak zobacze dzidzie to coś się samo nasunie ale w księgach imion też nie widziałam nic takiego.Są ładne imiona ale żadne jakoś nie wydaje mi się dobre aby mówić je przez całe życie do swojego dziecka... Mam nadzieje że za niedługo kilka opcji się wybierze :tak:

Heja i witam nowe mamki :))

A co do lotu wszystko bylo ok Nadina grzeczna ... Przed samolotem poprosilam dziewczyne aby potrzymala mi na chwilke NAdine to ja sobie zloze wozek Bo sklada sie go masakrycznie ciezko wiec latwiej bylo aby mi ja ktos potrzymal ... WIdzialam ze laska z kims jest i jej ta osoba wziela dziecko i poszla do samolotu a laska odkladala wozek laske (w sam raz wozek na snieg i zimna zime w polsce ;/ ) I ja poprosilam a ona na mnie patrzy powiedziala ze tez ma dziecko i uciekla doslownie !!! ***** mac zajebana BO juz niewiem jak mam to wyltumaczyc ;/ BYlam taka zla ale taka strasza kobieta podeszla i mi wziela NAdie szybko zlozylam wozek a jej maz mi wzial bagaze podreczne i wiosl na samolot Ludzie czasem mysla i sa mil;ii Ale ta laska mnie wyprowadzila z rownowagi Wchodze do samolotu z NAdia patrze a ona siedzii i sie cisnie z dwiema osobami w rzedzie a ja mialam luksus ja i Nadina caly rzad dla siebie :) Dziewczyny jak by mnie ktos po prosil o pomoc to BYm i 7 dziecii potrzymala gdybym umiala Bylam bardzo zla bardzo Ale dalysmy jakos rade

Boszzz, jaka dzida.. Jakby to PRL był i kolejka po mięso ....

Artystka,17 lat i planowała dzidziusia :O ?
Tak, w końcu miała warunki. Jak ja bym miała warunki to może i w wieku 15 lat bym chciała dzidzie, natomiast co z tego że kase sie ma a co ze szkołą? Szkole jakąś powinno się mieć, praca ,mieszkanie też by sie przydalo. Ale no cóż... To była jej decyzja :)
jak duże jest prawdopodobieństwo, że mimo tego iż testy wyszły negatywnie to jest inaczej (tzn. oszukany)? miała tak któraś z was? właśnie się nad tym zastanawiam bo wczoraj wieczorem zauważyłam, że mam jakiś napięty brzuch i dziwnie "spuchnięty". nie jest ani mocno twardy ani mocno miękki. fakt, dostałam @ w sobotę (po 5-dniowym spóźnieniu), ale np. moja mama przez 3 miesiące ciąży normalnie miała @
pomożecie?:biggrin2:
Ja się osobiście nie znam na takich przypadkach, ale jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to ginekolog powinien o tym wiedzieć i napewno Ci powie czy wyklucza ciąże czy nie :)
Nie rozumiem takich ludzi, w końcu sami nie wiedzą kiedy będą potrzebować pomocy od innych ,to czemu są takimi egoistami i myślą tylko o sobie a komuś nie pomogą?

Witam.
Witam nowe mamy.
PLASTELINKA To że są nowe mamy wcale mi nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie, fajnie że wątek się rozszerza, tylko chodzi mi o to co Umi napisała. Rozumiem jak ktoś nie ma czasu albo jest nie w temacie.
Nie było mnie tu chyba ze trzy a może i więcej dni i widzę że tylko dwie strony. A myślałam że będzie co nadrabiac.
SYLCIA Widzisz jaka nieżyczliwość się szerzy? :-) aż starsza pani musiała Ci pomagać. Dobrze przynajmniej że lot się udał i było spokojnie.
AGUS napewno jest takie imię które się Tobie spodoba. Ja i S mieliśmy dwa Justyna i Marek. I nawet nie mieliśmy zapasowych. Mielibyśmy problem gdyby druga była też dziewczynka ale jednak był chłopak. Jakby miało być trzecie dziecko to pewnie ciężko byłoby nam znaleść odpowiednie imię.

Witajcie
Ja mam katar jak stad do warszaw, masakra jakas. Młody ma katarek tylko w nocy a w dzień dosłownie nic msle ze moze powietrze suche w nocy jest albo cos. Za to ja mam oczy czerwone, nos tez jak Rudolf wyglądam... Wczoraj mnie młody rozbroił bo rozłazyłam mu mate ( przez miesiac na niej nie lezał) i jak go tylko połozyłam to w ryk... no w szoku byłam ze sie boi maty, zresztą on się boi wszystkiego, kłade go gdzies albo sadzam a ten w ryk i wspina sie po mnie za włosy ciagnie zeby tylko go wziąć na rece... Wzięłam go na kolana zasłoniłam mu zabawke z maty głową i zaczełam sie nią bawić smiejac sie do niej ( wiem głupio sie to pewnie czyta:-p), a mój Kacper najpierw zagladał do czego sie smieje a potem znowu w ryk i ciagną mi tą rekę zebym tylko sie tym nie bawiła i patrzyła na niego. jak przestawałam t ten sie od razu siał i gaworzył jak sie odwracałam to znowu płacz. Nie wiem jak ja temu dziecku moge cos do głowy włazyc skoro on juz teraz zaczyna mi takie akcje urządzać. Co najlepsze jak jest z T. to dziecka nie ma bawi się sam, nic mu nie trzeba a jak jest ze mna to zabawki nie istnieją... jedyne co to książki... uwielbia oglądać i ma frajdę jak berze sie jego rękę i celuje w jakieś obrazki.

A co do nocy to kupiłam Kacprowi kaszkę "Dobry Sen" No i faktycznie miał lepszy bo obudził się o 3, chciał herbatkę napił się trochę i spał do 5:30 zjadł śniadanie i poszedł spać. A dodam ze położył się o 22. Zobaczymy jak dziś noc będzie wyglądać

sylcia007 Szok masakra normalnie, ja nie rozumiem czemu ci ludzie są tacy zimni i bezduszni.
AguśZakochana Ja to miała imie juz jak skończyłam 10 lat:-p ale tylko dla chłopca bo dla dziewczynki mój T wymyślał imię i jakbym miała corkę to miała by na imie Julka, chociaz mnie się bardziej Maja podobało no ale ja wybrałam dla chłopca wiec musiałam uszanować jego decyzje. Tak czy inaczej i tak wyszło na moje:-p

reklama
Witajcie
Ja mam katar jak stad do warszaw, masakra jakas. Młody ma katarek tylko w nocy a w dzień dosłownie nic msle ze moze powietrze suche w nocy jest albo cos. Za to ja mam oczy czerwone, nos tez jak Rudolf wyglądam... Wczoraj mnie młody rozbroił bo rozłazyłam mu mate ( przez miesiac na niej nie lezał) i jak go tylko połozyłam to w ryk... no w szoku byłam ze sie boi maty, zresztą on się boi wszystkiego, kłade go gdzies albo sadzam a ten w ryk i wspina sie po mnie za włosy ciagnie zeby tylko go wziąć na rece... Wzięłam go na kolana zasłoniłam mu zabawke z maty głową i zaczełam sie nią bawić smiejac sie do niej ( wiem głupio sie to pewnie czyta:-p), a mój Kacper najpierw zagladał do czego sie smieje a potem znowu w ryk i ciagną mi tą rekę zebym tylko sie tym nie bawiła i patrzyła na niego. jak przestawałam t ten sie od razu siał i gaworzył jak sie odwracałam to znowu płacz. Nie wiem jak ja temu dziecku moge cos do głowy włazyc skoro on juz teraz zaczyna mi takie akcje urządzać. Co najlepsze jak jest z T. to dziecka nie ma bawi się sam, nic mu nie trzeba a jak jest ze mna to zabawki nie istnieją... jedyne co to książki... uwielbia oglądać i ma frajdę jak berze sie jego rękę i celuje w jakieś obrazki.

A co do nocy to kupiłam Kacprowi kaszkę "Dobry Sen" No i faktycznie miał lepszy bo obudził się o 3, chciał herbatkę napił się trochę i spał do 5:30 zjadł śniadanie i poszedł spać. A dodam ze położył się o 22. Zobaczymy jak dziś noc będzie wyglądać

sylcia007 Szok masakra normalnie, ja nie rozumiem czemu ci ludzie są tacy zimni i bezduszni.
AguśZakochana Ja to miała imie juz jak skończyłam 10 lat:-p ale tylko dla chłopca bo dla dziewczynki mój T wymyślał imię i jakbym miała corkę to miała by na imie Julka, chociaz mnie się bardziej Maja podobało no ale ja wybrałam dla chłopca wiec musiałam uszanować jego decyzje. Tak czy inaczej i tak wyszło na moje:-p

Współczuje choroby, ja rano wstałam z bólem glowy, ogólnie w pokoju mialam zamrażarke, bo wczesniej bylo cieplo i kaloryfery nastawiłam na I. Mam nadzieje ze i ja sie nie rozchoruje
A co do zabawy... Napewno fajnie musialo to wyglądać :D Uśmiałam się jak przeczytalam ze sie bawiłaś zabawką :) Ale wiadomo żeby zainteresować dziecko trzeba różnych sposobów :D :)
Zaraz posprzątam ten bałagan w kuchni... (ostatnio sypiam do godziny10 a jak wstane to rodzice zostawiają bałagan jak po 2dniowej imprezie) I wybieram się dziś na spacer do babci i zabrać wreszcie papiery ze szkoły...
A wam jak mija dzień? :)

Do góry