reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ARTYSTKA Coś patrzę że pora na bóle głowy :-) mnie to już od kilku dni dokucza
a Twoi rodzice tak jak moje dzieci bałaganic lubią :-)

reklama
ARTYSTKA Coś patrzę że pora na bóle głowy :-) mnie to już od kilku dni dokucza
a Twoi rodzice tak jak moje dzieci bałaganic lubią :-)
Hehe nawet nie wiesz jak mnie wkurza to że piją po 5 kaw z rana każdy i zamiast przepłukać kubek i nalać tam następnej to do każdej kawy nowy wyciągną i zostawią. Dobrze że mama nie jada śniadań bo inaczej bym miala 3 razy więcej do sprzątania. Wystarczy że tata robiąc sniadanie jest oszczędny i do krojenia chlebka inny nóż, do wędliny inny, do smarowania masłem też, pomidory też inny nóż... Oczywiście wszystko zostaje :))

A powiem szczerze że wole sprzątac po dzieciach niż po rodzicach :D

A właśnie może macie jakieś fajne pomysły na zrobienie samemu prezentów? ;>
Mam pare pomysłów fajnych ale szukam czegoś jeszcze ciekawego :)

ARTYSTKA To zależy dla kogo te prezenty mają być. Szczerze to nie mogę za bardzo ci poradzić, bo ja to odciski raczek dzieci w masie solnej zrobiłam i bym dała dla mojej babci np. Dla niej to był by super prezent, bo to pierwsze jej prawnuki. Nie wiem co moglabys dla swoich rodziców zrobić. Samodzielnie zrobiona ramke z ich wspólnym zdjęciem z dawnych lat. Coś przyciągającego wspomnienia.

a co do sprzątania, to nie wiem czy wolałabys sprzątać po dzieciach. Fakt że one nie brudzą tylu naczyń ale za to (na moim przykładzie) trzeba po nich sprzątać kilka razy dziennie. Sprzątniesz jeden pokój, niż zrobisz cokolwiek w kolejnym, ten pierwszy już jest zagracony a już nawet coś na podłodze jest rozlane. :-)

Witam. ja ostatnio nie zaglądałam głównie przez pracę. Bo najpierw 24 h w pracy, potem jak wracam po 8 to kłade sie na jakieś 3-4 godzinki i niby wieczorami przychodzę jak mam wolne ale jakoś nie miałam weny by tu pisać. Jutro zaczynam już tak norlmalnie i ciekawe czy dam sama radę. Oby mało ludzi było wieczorem i nie szaleli za bardzo.

umi - Życzę przedewszystkim szybkiego powrotu do zdrówka.
Co do zabawy to chyba już taka rola matki by wygłupiac się i cudować byly by dziecko rozbawić/zainteresować. :p

Ewi - Też planuję w tym roku zrobic taki odcisk dłoni w masie solnej i dać do Dziadkom Klaudii na gwiazdkę.

Ogólnie w tym roku nie muszę męczyć się nad wymyslaniem prezentów ponieważ ustaliliśmy z domownikami, że nie będziemy ich kupować, bo ani my ani rodzice nie mamy kasy. Co jedynie klaudii coś kupie i jakiś drobiazg chrześnicy.

No u nas dzieci zawsze dostawały, a starsi zawsze dawali drobnostki. Np Babcia dziadkowi zrobiła na świeta jego ulubione ciasto a dziadek np barszcz pyszny ugotował :D A no chyba ze ktoś mial zdolności to np wlasnej roboty mydełko, świeczke, ramke. Bo w koncu nie chodzi o cene ;) chodzi o pamięć ;)
Ja dla mamy i taty mam zamiar namalować ich na dużym obrazie :)
A dla babci i dziadka mam obraz też(oni akurat są wielbicielami moich obrazów mają ich calą kolekcje :)). Dla wujka i cioci planuje pomalować bombke :)
Dla drugiej babci będzie obraz z kwiatami (bo kocha kwiaty) a dziadek to cale zycie w dupie mial wszystko dosłownie mówiąc i nie wiem co mu dać.
A chrzesnemu i żonie myślałam żeby w tym roku dać też obraz, karykature ich :)
(u mnie cała rodzina zawsze w komplecie więc głupio jest z tymi prezentami że ktoś dostanie a ktoś nie, a swoją drogą uwielbiam robić cos sama więc prezenty jak najbardziej będą)
Tylko boje sie że pomysłów mi zbraknie w koncu ;D :)

Więc w gruncie rzeczy to chyba już wszystko tylko dzieciaki zostały do obkupienia ;)

STEPELEK Ja takie odciski mam zrobione. Jeden jak mały miał 7 miesięcy, a drugi justynki jak miała ponad dwa lata. Szkoda tylko że wcześniej nie wpadłam na taki pomysł. Fajnie mieć coś z dawnych lat dziecka :-) a inten spróbować przymierzyć aktualny rozmiar stopy czy rączki :-)

Kochane mamusie przyszłe i obecne jestem grudniówką 2007 Ja i mój synek Łukasz bierzemy udział w konkursie Bobo Vita.
Prosimy o głos. Codziennie (po upływie 24 godzin od ostatniego głosowania) można oddać jeden głos. Wystarczy kliknąć . Serdecznie dziękuję za wszystkie oddane głosy.

BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Ewi - Masz rację. Fajnie mieć takie pamiątki... Ja narazie mam poprostu odrysowaną stópke i rączkę córci jak była malutka.

artystka - Pochawal się tutaj jakims swoim obrazem :)

Mam wiadomość od naszej Administratorki Aniaslu:
Witajcie, na naszym forum udziela sie mama 3- miesięcznej dziewczynki. Kilka dni temu jej mąż zosatł zamordowany. Zostawił ją ze strasznymi długami (około 400 tys. zł) i dziewczyna korzysta z pomocy mamy. JakoBB nie mogę robić zbiórki pieniędzy ( musiałabym mieć zgodę Miniterstwa Finansów), zresztą pewnie i tak zabrałby je komornik. Wydaje mi się, że sensowniejsza byłaby pomoc rzeczowa typu : pampersy, kosmetyki, może jakieś jedzenie :

tutaj cytat z maila przesłanego przez jedna z dziewczyn z forum: Zbiórka na pewno będzie dużą pomocą, na chwilę obecną mam wszystko co trzeba Juliance do 6 mies. i część ciuszków na 6-9 mies. Na pewno będę potrzebowała pampersy, kosmetyki,

Jeżeli możecie rozpropagować informacje na Waszych forach to poproszę. Może jakieś używane ubranka, czy krzesełko, ktos ma do oddania. Może zrobi paczkę żywieniową. Osobiście - po doświadczeniach- jestem przeciwna wysyłaniu pieniędzy na konto prywatne- zresztą pewnie komornik czuwa.

Jeśli któraś z Was byłaby chętna do pomocy to piszcie albo do mnie na PW albo do Aniaslu po adres..

reklama
Witam! :) mam pytanie dotyczace maluszka w 8 miesiacu :)... moja coreczka za tydzien konczy 8 mc i chce bardzo siadac podnosi lezac na plecach wysoko glowka ale jak jej pomoge albo ona zlapie do podtrzymania sie rece to siada i szybko rzuca sie do tylu jak by specjalnie... a jak chce ja trzmac za plecki aby nie przewrocila sie to sie denerwuje i zaczyna plakac i to samo jest jak sama sie przewroci i lezy... czy to jest wporzadku zachowanie czy cos jest nie tak ?? martwi mnie tez ze jak ja biore pod paszki to ona zgina nozki i nie chce dotykac podlogi... troche mnie to niepokoi... prosze o odp. pozdrawiam:* Ewelina:cool:

Do góry