reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

artystka92 mnie też sie podoba imie Antoś, ale musze cie zasmucić nie pisze sie go Antonii tylko Antoni. Antek tez fajnie brzmi. Jeszcze z męskich podoba mi się imię Oliwier, , Piotr-mój :p, Tymoteusz - Tymek :D , Kacper , jak bym miała jedno wybrać to by mi życia zabrakło zebym sie zdecydowała :D A z żeńskich mi sie podoba Alicia i Joanna- Asia. Moj facet uparł sie na Julie wiec .. pewnie nie mam co sie nawet odzywac :p

reklama
Ewi - co do akcji z uciekającym dzieckiem z łózeczka to ja ostatnio tez zapomniałam włozyć szczebelków i córcia koo północy jak siedziałam przy kapie obudziła sie i przyleciała do mnie.

mamamichasia
- Moja córcia miała wykrytą skazę jak już prawie nie karmiłam córci piersia więc sama nie musiałam trzymać diety tylko córci zmienic mleko na bebilon Pepti i unikać produktów zawierających białko mleka krowiego. Róznica po zmienie mleka była widoczna bardzo szybko, po wszelkie chropowate, czerwone plamy na buźce, klatce rączkach zaczeły znikać.

młoda_m - Ja sie pocieszałam, że po ciązy jak będe karmic piersia to szybko schudne i tak było.

artystka - Gdybym miała synka miałby na imię Filip a na drugie krzyś

Ostatnia edycja:
Hm nie wiem co Twoi teściowie lubią bo to od upodobań zależy
Ja np z calą rodziną mam problem nikt nie lubi świeczek, jakichś ozdób, obrazów, wazonów, kwiatów, perfum, nic zupelnie nic im nie pasuje. I się w końcu wkurzyłam i sama zaczęłam robić prezenty i wtedy i obrazy moje ich cieszą, i świeczki mojej roboty, a to robie mydełka zapachowe i różne, a to bombki zrobie ozdóbki i wszystko im sie podoba bo wiadomo jak to rodzina, ah moja córcia sama to zrobiła, moja wnusia to zrobiła sama i tak inaczej.

Hm a dla teściów jak na rocznice to może kup kwiaty jakieś, i tyle kwiatów ile lat są razem. ;) Ogólnie to nie wiem co lubią więc nie mogę Ci pomóc :(

Wróciło lato u mnie na mazowszu :D

artystka - A u mnie może nie lato ale wiosna dziś napewno.
Świeci słoneczko, ciepło jest. Poprostu super i odrazu humor inny.
Pouchylałam wczesniej okna, wyniosłam pościel na taras, pozamiatałam chodznik...

Syo ile odbrze ametam -SWINSKA GRYPA JEST WYLECZAA MOJA SZWAGIERA MIALA TERAZ SWNSKA GRYPE- JEST Z IRL - I PRZECHODZI SIE JA LEPEIJ NIZ ZWYKLA GRYPE- ONA TEZ LEZALA W DOMU DO S ZPITALA BIORA TLKO JAK MA SIE ASTME ALBO COS B GRYPA SWNSKA PWOWDUJE ZAPALENIE PLUC WIEC LEC DO LEKARZA I ON CI PRZEPISZE ANTYBOTYK NA GRP I ODRAZU NA ZAPAENIE PLC- AWET ZAPOBIEGWCZO JA EKKO BOLALY PLUCA)- JEZELI M SIE ASTME LUB INNE SCHRZENIE TO MOZE BYC CIEZEJ BO OGOLEM ASTMA POWODUJE NIWYDOLNOSC ODDECHOWA WIEC TRZMAM KCIUKI I BEDZIE DOBRZE:) ino u maske abs na mala ie kaszlala

dziekii za mile slowa kochana najadlam sie strachu niesamowicie a dzownilam dzis do lekarza aby sie umowic na wizyte znow powiedzial mi ze nie moze mnie dzis niestety juz przyjac busy ma w pracy ... I wyltumaczyl ze do swinskiej grypy jeszcze troche brakuje ze po prostu zle przezywam grype Ide jutro i tak do lekarza zbadac siebie i Nadie

dziekii za mile slowa kochana najadlam sie strachu niesamowicie a dzownilam dzis do lekarza aby sie umowic na wizyte znow powiedzial mi ze nie moze mnie dzis niestety juz przyjac busy ma w pracy ... I wyltumaczyl ze do swinskiej grypy jeszcze troche brakuje ze po prostu zle przezywam grype Ide jutro i tak do lekarza zbadac siebie i Nadie

to dobrze trzymam kciuki żeby wszystko będzie oki. I to tylko troszkę strachu się najadlas. Ja mam nadzieję że wszystko będzie oki. A jak dziewczyny wam mija wieczór?

młoda_m - Ja sie pocieszałam, że po ciązy jak będe karmic piersia to szybko schudne i tak było.

Dziekuje za ten i za wszystkie słowa otuchy:) Wszystko wyszło przez to ze jutro idziemy na bardzo ważny bankiet i niestety nie miescilam sie z moim brzuszkiem w zadna moja sukienke, naszczescie dzis w sklepie znalazłam sukienke która jest i sexi;-) i kobieta w ciazy wygląda w niej kozystnie bo mało jest sukienek dla "ciezarówek" w których mogłyby sie dobrze i sexownie czuc.

reklama
Witam z rana.
Małemu coś oczko spuchło, wczoraj ropa mu leciała. Dzisiaj chyba na pogotowie z tym pojedziemy.
A wczoraj zrobiłam małe porządki, dzisiaj kolej na te większe :-), i upiekłam ciasto takie piernikowe z kremem kokosowym i śliwkową nutellą. Normalnie pycha. Dzisiaj muszę się z nim rozstać, bo dietke trzymać muszę. Przynajmniej dla S będzie więcej. :-)
SYLCIA Oby to była tylko zwykła grypa. I żeby Nadia nie złapała tego. Bo ty swoją chorobę jakoś przeżyjesz, gorzej jak dziecko będzie musiało się męczyć. Trzymaj się.
MŁODAM Ja miałam to samo jak byłam w ciąży. Ale jak pomyślałam że takie są uroki bycia w ciąży, to mi się lżej robiło. W końcu tak być musi. A kwestia tego jak się wygląda po ciąży to jest różna. Po jednej spada wszystko, po drugiej prawie nic. Ważne jest odpowiednie odżywianie w trakcie ciąży, i po i nie będzie o co się martwić :-) a ile już masz na plusie? Jeśli można wiedzieć oczywiście?

Do góry