reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Widzę dziewczynki, że wasze dzieciaki ząbkują. U mojego jeszcze 3 górne i będzie miał komplet. :tak:
A tak wogule chciałam się przywitać. Na imię mam Klaudia, lat 22 - jestem mężatka od roku, mam synka Marcinak a drugiego szczęścia spodziewamy się na marzec 2010. :happy:

reklama
Hejo mamki :)) Ciesze sie jak male dziecko ale to tak jak co rok :)) Dzis jest moj dzien ! Stara dupa ze mnie 20 na karku :)) Niechce sie chwalic ale jestem happy :) To moje pierwsze urodzinki z mala .. Tzn Nadinka wczesniej w brzusiuu czekala :))

Milego dnia mamki Mam nadzieje ze moj bedzie udany Chociaz ptys i Nadina juz oto dbaja :))

kolia - Może to poprostu jakieś przesilenie letnio-jesienne.

dorom - I jak tam film? O czym on jest?

FallenAngel - Witaj na forum. Mam nadzieję, że będziesz pisac częściej.
Gratuluję pociechy tej którą juz masz i tej która dopiero się narodzi. :)

sylcia - Wszystkiego dobrego z okazji urodziń. Dużo zdrówka i spełnienia marzeń. Sto Lat.

Kurcze nie rozumiem rozumienia niektórych osób!!! Ja zaszłam w ciąże gdy miałam 18 lat... i co zdałam mature super..lepiej niż się spodziewałam:):) A za tydzień zaczynam studia zaoczne:) I bez żadnej przerwy.. czyli mam 20 lat a mój szkrab 1,5 roku:) I co nie jestem ani głupia ani nic z tych rzeczy!!! I mam kochanego męża, syna i za 4 lata będę wykwalifikowaną fizjoterapeutką:) Pozdrawiam wszystkie młode mamusie:):

tynka893 bo to jest szooooook:szok::szok::szok: jak sie czyta takie posty:szok: w glowie sie nie miesci ze ludzie maja jeszcze takie podejscie do ciazy w mlodym wieku!!!!trzeba tylko trzymac kciuki zeby corka (jezeli takowa ma lub bedzie miala) agi0506 nigdy nie zaszla w ciaze w wieku 16 lat,bo mamusia na pewno jej nie pomoze!!!!:no::no::no::no:

Witam z rana :-)

Ja się przez weekend nie odzywałam, bo miałam szkołę. Dopiero dziś mam wolne i jedziemy z mężem do jego dziadków w odwiedziny, bo dawno nie byliśmy :-)

Sylcia i ja przyłączam się do życzeń :-):-):-)

Kurcze nie rozumiem rozumienia niektórych osób!!! Ja zaszłam w ciąże gdy miałam 18 lat... i co zdałam mature super..lepiej niż się spodziewałam:):) A za tydzień zaczynam studia zaoczne:) I bez żadnej przerwy.. czyli mam 20 lat a mój szkrab 1,5 roku:) I co nie jestem ani głupia ani nic z tych rzeczy!!! I mam kochanego męża, syna i za 4 lata będę wykwalifikowaną fizjoterapeutką:) Pozdrawiam wszystkie młode mamusie:):
tez bym chciala zdac mature i wogole, nie skonczylam niczego ale to tylko przez straszne problemy rodzinne - nie wytzrymalam psychicznie.... kiedy zaczelam sie sama utrzymywac - przestalam "zerowac" na moim Piotrusiu - to wpadlismy, a chcialam skonczyc chociaz zaoczna bude, miec prace i isc na pare kursow, otworzyc wlasna pracownie krawiecka (kocham szyc).... i szczerze musze zrezygnowac z marzen, a moze nie zrezygnowac a przelozyc je na tak za dwa lata...

moze to blad wychowawczy mojej mamy, ale ona gdy zaczynala kariere, wpadla z moim tata i zrezygnowala ze wszystkiego na rzecz nas - mnie i siory- zostala kura domowa, teraz ma 41 lat i tylko 7 lat przepracowanych bo 4 latat temu znowu podjela prace-teraz juz to tylko jako sprzataczka :(....

ja chyba naprawde jestm jeeeszcze baaardzo staroswiecko wychowana - kobieta do garow i dzieci, mezczyzna do roboty!...:(!
Mam nadzieje ze nie zlinczujecie mnie :(.....

a tak a propo tematu... jezeli 15- czy 16-latka chce uprawiac seks, to czemu czesto robia to bez zabezpieczenia?? Czemu wpadaja?? Ostatnio bylo glosno ze w sieci rossman zaczeto patrzec na dowody osobiste przy sprzedazy prezerwatyw..... Coraz mniej sie mowi o antykoncepcji w gimnazjach.... Rodzicie czesto nie umieja rozmawiac z dziecmi na te temat!! Takie moje zdanie....... A po drugie wiadomo ze chlopacy zwlaszcza mlodzi sa bardzo chetni na uprawianie seksu (hormony w nich buzuja i wogole), i tu u mnie mowi sie tak : JESLI SUKA NIE DA - PIES NIE WEZMIE!!!

Moze i nie mam 16 lat , ale 18 i u mnie juz na koncu bylo myslenie typu : jak przez pol roku nie wpadlismy, to czemu mielibysmy teraz wpasc.... To sie nazywa dziecinada!!!!!! A o antykoncjepcji wiem naprawde wszystko.... ehhhh... MADRY POLAK PO SZKODZIE!!!!!

Ostatnia edycja:
tez bym chciala zdac mature i wogole, nie skonczylam niczego ale to tylko przez straszne problemy rodzinne - nie wytzrymalam psychicznie.... kiedy zaczelam sie sama utrzymywac - przestalam "zerowac" na moim Piotrusiu - to wpadlismy, a chcialam skonczyc chociaz zaoczna bude, miec prace i isc na pare kursow, otworzyc wlasna pracownie krawiecka (kocham szyc).... i szczerze musze zrezygnowac z marzen, a moze nie zrezygnowac a przelozyc je na tak za dwa lata...

moze to blad wychowawczy mojej mamy, ale ona gdy zaczynala kariere, wpadla z moim tata i zrezygnowala ze wszystkiego na rzecz nas - mnie i siory- zostala kura domowa, teraz ma 41 lat i tylko 7 lat przepracowanych bo 4 latat temu znowu podjela prace-teraz juz to tylko jako sprzataczka :(....

ja chyba naprawde jestm jeeeszcze baaardzo staroswiecko wychowana - kobieta do garow i dzieci, mezczyzna do roboty!...:(!
Mam nadzieje ze nie zlinczujecie mnie :(.....

a tak a propo tematu... jezeli 15- czy 16-latka chce uprawiac seks, to czemu czesto robia to bez zabezpieczenia?? Czemu wpadaja?? Ostatnio bylo glosno ze w sieci rossman zaczeto patrzec na dowody osobiste przy sprzedazy prezerwatyw..... Coraz mniej sie mowi o antykoncepcji w gimnazjach.... Rodzicie czesto nie umieja rozmawiac z dziecmi na te temat!! Takie moje zdanie....... A po drugie wiadomo ze chlopacy zwlaszcza mlodzi sa bardzo chetni na uprawianie seksu (hormony w nich buzuja i wogole), i tu u mnie mowi sie tak : JESLI SUKA NIE DA - PIES NIE WEZMIE!!!

Moze i nie mam 16 lat , ale 18 i u mnie juz na koncu bylo myslenie typu : jak przez pol roku nie wpadlismy, to czemu mielibysmy teraz wpasc.... To sie nazywa dziecinada!!!!!! A o antykoncjepcji wiem naprawde wszystko.... ehhhh... MADRY POLAK PO SZKODZIE!!!!!

A gdzie widzisz problem w skonczeniu zaocznej szkoly?
Ja mam 6dni do terminu, i zapierniczam zaocznie i nie widze w tym wiekszego problemu, jak sie chce - mozna.
Z niczego nie trzeba rezygnowac, trzeba sie poprostu nauczyc godzic niektore sprawy ze soba.

"a tak a propo tematu... jezeli 15- czy 16-latka chce uprawiac seks, to czemu czesto robia to bez zabezpieczenia?? Czemu wpadaja?? "

Masz tu odpowiedz :

"
i u mnie juz na koncu bylo myslenie typu : jak przez pol roku nie wpadlismy, to czemu mielibysmy teraz wpasc.... To sie nazywa dziecinada!!!!!! A o antykoncjepcji wiem naprawde wszystko.... ehhhh... MADRY POLAK PO SZKODZIE!!!!!"

Jak widzisz, to ze masz 18lat nie zmienia postaci rzeczy zupelnie moja droga... i nie jest to kwestia edukacji, czy kupna prezerwatyw - sama sie wypowiedzialas powyzej najlepiej na temat [na swoim przykladzie]
Reszty nawet nie chce mi sie komentowac.

Ostatnia edycja:
reklama
Ale ja nie rozumiem?? Dlaczego od razu rezygnować?? Masz kogoś kto cię kocha?? kto da rade was utrzymać?? to wystarczy.. Ja od początku jak się dowiedziałam że będę mamą powiedziałam sobie jedno pokaże wszystkim że to mnie nie zniszczy tylko jeszcze bardziej wzmocni... i tego się trzymałam gdy czasami nie było czasu na sen bo w dzień w szkole, po południu z małym, w nocy przy książkach i z małym..były łzy, rozpacz i ból...ale się udało.. Z pomocą mojego kochanego męża , rodziny i przyjaciół.. pokazałam jaka jestem i na co mnie stać.. a tak w głębi serca robię to wszystko dla mojego synka żeby mógł się kiedyś pochwalić kolegom jaką ma super mamę i żeby miał szczęśliwe dzieciństwo:) Musicie kochane wierzyć w siebie...to jest najważniejsze a nie to co ludzie gadają:)

Do góry