tez bym chciala zdac mature i wogole, nie skonczylam niczego ale to tylko przez straszne problemy rodzinne - nie wytzrymalam psychicznie.... kiedy zaczelam sie sama utrzymywac - przestalam "zerowac" na moim Piotrusiu - to wpadlismy, a chcialam skonczyc chociaz zaoczna bude, miec prace i isc na pare kursow, otworzyc wlasna pracownie krawiecka (kocham szyc).... i szczerze musze zrezygnowac z marzen, a moze nie zrezygnowac a przelozyc je na tak za dwa lata...
moze to blad wychowawczy mojej mamy, ale ona gdy zaczynala kariere, wpadla z moim tata i zrezygnowala ze wszystkiego na rzecz nas - mnie i siory- zostala kura domowa, teraz ma 41 lat i tylko 7 lat przepracowanych bo 4 latat temu znowu podjela prace-teraz juz to tylko jako sprzataczka
....
ja chyba naprawde jestm jeeeszcze baaardzo staroswiecko wychowana -
kobieta do garow i dzieci, mezczyzna do roboty!...!
Mam nadzieje ze nie zlinczujecie mnie
.....
a tak a propo tematu... jezeli 15- czy 16-latka chce uprawiac seks, to czemu czesto robia to bez zabezpieczenia?? Czemu wpadaja?? Ostatnio bylo glosno ze w sieci rossman zaczeto patrzec na dowody osobiste przy sprzedazy prezerwatyw..... Coraz mniej sie mowi o antykoncepcji w gimnazjach.... Rodzicie czesto nie umieja rozmawiac z dziecmi na te temat!! Takie moje zdanie....... A po drugie wiadomo ze chlopacy zwlaszcza mlodzi sa bardzo chetni na uprawianie seksu (hormony w nich buzuja i wogole), i tu u mnie mowi sie tak : JESLI SUKA NIE DA - PIES NIE WEZMIE!!!
Moze i nie mam 16 lat , ale 18 i u mnie juz na koncu bylo myslenie typu : jak przez pol roku nie wpadlismy, to czemu mielibysmy teraz wpasc.... To sie nazywa dziecinada!!!!!! A o antykoncjepcji wiem naprawde wszystko.... ehhhh...
MADRY POLAK PO SZKODZIE!!!!!