reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

POLA - oczy ma zdecydowanie moja Kuba ma zielone :-p

POLNA - nosek to ona nie wiadomo po kim ma bo ma tego naczyniaka :-p i dzięki chociaż ktoś uważa że do mnie podobna co jest pocieszające :-p i faktycznie uświadomiłaś mnie że ma moją bródkę :-):-):-)

ANETKA - Zuzka śliczniutka śledzę jej zdjęcia na NK :)

KIKA - zrób test najlepiej z krwi w szpitalu się robi ( ale niestety nie w każdym ) kosztuje jakoś 30zł i masz 100% pewność i od razu wiesz który to tydzień ;-)

KOLIA - miałaś chyba na myśli mnie a nie dorom :-p

Ja zaraz idę kąpać Ninkę i aaaa :-p

reklama
Kolia a wiesz ze duzo osob sie pyta wlasnie o to :-) Ala to zdrobnienie od Alicji ;-)

Agus oooo to juz niedlugo wesele , oj zobaczysz ze nim sie obejrzysz a juz bedzie dzien slubu :-)
zazdroszcze tej calej bieganiny a najlepsze potem jest otwieranie prezentow i myslenie co sie zrobi z 4 zestawem do kawy :-):-D

Kika a moim zdaniem pojedz do lekarza , moze to przez ta nadzerke :nerd:

polna_N No tak...Niedawno był czerwiec a tu już za ponad tydzień ślub...Dzidzia też daje we znaki bo już nieco czuć jej obecność ;) Jak ten czas leci...:-D W tym tygodniu ostatnie poprawki w salonie...Później do kosmetyczki po tipsy (oczywiście krótkie i delikatne) A tak ogólnie to przygotowania już skończone.... Ja też kiedyś nie mogłam się doczekać przygotowań ale dziś muszę przyznać że były męczące !!:tak:

Kamusia - Karmie piersia rano gdy wstaje ok. 6 i 9, i do snu wieczorem. :tak: I spi mi super, kazdy mi mowi ze mam za dobrze, i wogole ze Alanek to jakbym dziecka nie miala, poloze go w wozku i tak sam sie bawi, nie musze Go brac ani zabawiac. Wczoraj mi troszke marudzil, dzis tez - mysle ze to zabki bo tak bardzo sie slini. ;-)

pola997 - Na poczatku Alus byl podobny do mnie, kazdy mowił ze cala Mama. :tak: Ale teraz coraz bardziej chyba do Bartka. :tak:

anetka551 - Śpi mi jak mały Aniołek. :tak: Ale Ty tez nie mozesz narzekac, o 3 i o 5 to nie tak zle. ;-)

Femme - Tez gdzies tam jestem ja i Bartek na tej stronie i mozna zagłosowac. ;-) Jak narazie chyba wygrywam. :tak:

Tu znalazlam link:
http://mamaczytata.pl/pokaz/7630/do_kogo_jestem_podobny_

Ostatnia edycja:
Witam po weekendzie

matosia - Moja córcia w sumie dopiero gdzies od tygodnia (ma rok i 3 miesiące) przesypia całe nocki. Wcześniej tez bardzo często musiałam do niej wstawać. Teraz strasznie się wierci ale na szczęście na ogół pokręci sie, czasem usiądzie na chwilę ale zaraz kładzie sie i spi dalej.

kamusia, femme, anetka, dorom
- Ciężki wybór z tym podobieństwem. U femme zagłosowałam, że jednak do taty a u pozostałej 3 że do mamy :p

Mąż przyjechał w sobote po 12 i zabrał córcię do niedzieli wieczorem (byli u Jego teściów ogólnie). Jak tylko wyjechali to poryczałam się za córcią ale potem zabrałam się za sprzątanie Naszego pokoju (tak grutownie, włącznie z myciem okien, zmieniem firanek, pościeli, uporządkowaniem w szafkach) i pdzień mi zleciał. A w niedzielę to się w sumie leniłam. Odpoczełam sobie.
Dziś spędzilismy prawie cał dzień w 3. Najpierw bylismy w mieście, potem jak wróciliśmy to córcia poszła spać a my sobie leżeliśmy a jak wstała to pojechalismy do miasta nad zalew na plażę. Klaudii bardzo się podobało. Biegała na bosaka, na czworaka, bawiła się w piasku. Na początku nie chciała w ogóle do wody podejśc ale potem zaczeła latac przy brzegu i jak się cieszyła. Tylko nie przemyślelismy by zabrać ubranko na przebranie i mąż musiał jechac do domku.
Żałuję, że mając taka mini plażę "pod nosem" wcześniej nie jeździliśmy. Ale może w weekend będzie jeszcze pogoda.

Ostatnia edycja:
Czesc mamuski :tak: Ala wlasnie usnela a ja mam chwile spokoju , strasznie mnie glowa boli :baffled: bylysmy dzis na zakupach a dokladnie w ciucholandzie :rofl2: ufff zas nakupowalam Ali bluzek i jestem mega zadowolona bo wygrzebalam sliczna bluze z niki dla Ali :-)

Femme a prosze Cie bardzo , pisze co widze :-p;-)

panistepelek nom to rzeczywiscie mialas 2dni wakacji :-) a pogoda sie nie martw , napewno jest bedzie sporo slonka a jak nie to za rok bedziecie mieli sprawdzone miejsce :tak:

Magda heh Tatus jest ciut za daleko ale wydaje mi sie ze bardziej do Ciebie jest podobna ;-)

Maagda - Zagłosowałam, że podobna do Ciebie, bo w sumie twarzy Tatusia nie widać zbyt dobrze :p

polna - W przyszłym roku napewno częsciej będziemy odwiedzać tą mini plażę naszą :p
Ja ostatnio w ciucholandzie kupiłam sliczna bluzę za 2 zł dla córci.

Straszne pustki tutaj :-/

reklama
DOROM - do was obu jest podobny ale dałam głos na tatę :-p

STEPELEK - no to sobie wypoczęłaś :-)

MAGDA - nie wiem na kogo zagłosować bo na zdjęciu nie widać taty, jak powiększyłam to wydaje mi się że cały tata

Do góry