reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kolia a ja narazie prowadze badania nad kakaowymi/czekoladowymi, bo za pierwszym razem dalam 4 lyzki kakao i po zamrozeniu byly takie sobie, bo konsystencje mialy srednia, kakao za bardzo zagescilo...teraz chcialam dodac roztopiana czekolade..ale glupia kupilam jedna :p i jedyne na co wplynely to na zmiane koloru, nic poza tym...dodalam wiec 3 lyzki kakao i wyszly dobre...nastepnym razem sprobuje dodac ze 3-4 czekolady roztopione i zobacze co mi wyjdzie :D polecam Ci zrobic ze sniezki truskawkowej delecty, bardzo dobre wychodza :) lepsze niz jakiekolwiek owocowe jadlam kupne :)

Ostatnia edycja:
reklama
No tak i znowu napisałam coś czego jestem w 100% pewna .. i znów jest pełno osób które wiedzą więcej.... Pytałam lekarza kiedy mogę odczuć pierwsze ruchy..powiedział mi że dzidzia jest bardzo ruchliwa i w moim przypadku już w 14 tygodniu mogę je poczuć...Brzuch mam jakbym była co najmniej w 5 miesiącu albo 6.... Szybko rośnie.... Poza tym moja mama też czuła pierwsze ruchy wcześnie...Około 15 tygodnia. Nie czuję tych ruchów w brzuchu... i nie za każdym razem... Dopiero kiedy się położe na pół siedząco w wannie, delikatnie oddycham i w skupieniu trzymam ręke na brzuchu to czy się to komuś podoba czy nie czuję ruchy... A jelita dobrze wiem gdzie mam ;):tak: Chyba pora zmienić forum bo tutaj każdy taki ,,wszystkowiedzący" i ,,pouczający" ...Nie chodziło mi o kopniaki takie jak w 9 miesiącu...Jestem osob.ą bardzo spostrzegawczą ...chodziło mi o delikatne muśnięcia dosłownie..kiedy dzidzia skacze w brzuchu bo ma dużo miejsca...Nie każdy potrafi to zauważyć i wogóle mieć cierpliwość by tak nieruchomo odpoczywać z ręką na brzuchu...No ale ja jestem bardzo spostrzegawcza

Ostatnia edycja:
No tak i znowu napisałam coś czego jestem w 100% pewna .. i znów jest pełno osób które wiedzą więcej.... Pytałam lekarza kiedy mogę odczuć pierwsze ruchy..powiedział mi że dzidzia jest bardzo ruchliwa i w moim przypadku już w 14 tygodniu mogę je poczuć...Brzuch mam jakbym była co najmniej w 5 miesiącu albo 6.... Szybko rośnie.... Poza tym moja mama też czuła pierwsze ruchy wcześnie...Około 15 tygodnia. Nie czuję tych ruchów w brzuchu... i nie za każdym razem... Dopiero kiedy się położe na pół siedząco w wannie, delikatnie oddycham i w skupieniu trzymam ręke na brzuchu to czy się to komuś podoba czy nie czuję ruchy... A jelita dobrze wiem gdzie mam ;):tak: Chyba pora zmienić forum bo tutaj każdy taki ,,wszystkowiedzący" i ,,pouczający" ...Nie chodziło mi o kopniaki takie jak w 9 miesiącu...Jestem osob.ą bardzo spostrzegawczą ...chodziło mi o delikatne muśnięcia dosłownie..kiedy dzidzia skacze w brzuchu bo ma dużo miejsca...Nie każdy potrafi to zauważyć i wogóle mieć cierpliwość by tak nieruchomo odpoczywać z ręką na brzuchu...No ale ja jestem bardzo spostrzegawcza
po prostu mowimy co na ten temat myślimy.. bo ja jakoś też mam bardzo ruchliwe dziecko i lekarz mi mówi że i tak koło 19- 20 tyg mogę zacząć odczuwać..
ale Twoja sprawa.. ;)
i nie musisz się na nas rzucać.. ok?

agus ale my pisalysmy ze cos wczesnie...ja w pierwszej ciazy poczulam w 16tyg, a w drugiej w 14. Fajne uczucie :)
to nie jest tak, ze tutaj to wszyscy wszechwiedzacy i napewno lepiej od ciebie....tylko chodzi o to ze ty przyjmujesz, ze wszystko jest biale lub czarne...a czasami probujemy ci pokazac ze cala gama szarosci tez istnieje...przynajmniej ja mam takie odczucia.

kingusia a czemu niestety 18? :)

No cóż trudno się nie rzucać kiedy mówi się o swoich doświadczeniach całkiem serio i słyszy w odpowiedzi że to jelita:wściekła/y:.... Nie o kopkniakach które czuć po całym brzuchu tylko o delikatnych przemieszczeniach... Mi się wydaje że to wszystko zależy od człowieka bo nie każdy jest taki spostrzegawczy i jest w stanie odczuć choćby minimalnych zmian...Ja bardzo dobrze znam swoje ciało nie raz dotykałam brzucha kiedy myślałam że już jestem w ciąży a niestety nie byłam... Ostatnio leżąc w wannie poczuł coś czego nigdy nie czułam w tej okolicy dosłownie tak jakby jelirta...tylko że w miejscu macicy... Nie każdy dotyka swojego brzucha co chwie by sprawdzić czy coś czuć czy nie..Ja niestety tak mam że wszystko mnie interesuje choć nie jedne cżłowiek przegapił by wiele rzeczy...

Agusia co do tych kopniaków to w sumie wierze bo jak pisałam ja poczułam w 16 tygodniu a jak powiedziałam lekarzowi to stwierdził ze nie mozliwe z tym ze ja nie kładłam reki na brzuchu czy cos bo to nigdy mi nic nie dawało ale porostu spokojnie leżałam
kingusia1991 No wlasnie czemu niestety?
mamaola Ja włsanie mam na głowie sciagacz koloru jak mi wyjdzie razem z włosami to nie wiem co zrobie. A jaki ty masz teraz kolorek blond?
Kinga dziekuje i Black oczywiscie tez:-p

KInga MZ Ja wiem że nie wszystko jest czarne lub białe...Dużo też w życiu przeszłam i nie jestem jakiś nic nie wiedzącym dzieciakiem...Po prostu dziwi mnie to że jeśli ktoś jest na forum wyjątkiem i mówi co czuje i jak jest na prawde od razu jest ktoś kto wie lepiej albo strzeli jakieś łupie hasełko... Gdybym ja miała każdej mówić co myśle o ich ciąży i dzieciach że tej dziecko robi za wczesnie to..tej robi za pozno tamto...ta ma za mały brzuch jak na swój miesiąc a ta co innego to byłoby tu wielkie zamieszanie... Ja uważam że każdy cłżowiek jest inny i nie wierze stereotypom... No ale jak kto woli prawda...:sorry2:

umi a taki sciagacz koloru to w ogole cos dziala? faktycznie sciaga kolor?

agus coz...zapewne w ciazy tez jest jakas szeroka norma, tak jak w ocenie rozwoju maluchow, ze jedna moga wczesnie cos wyczuc inne nie....masz racje, np. malo kto chcial wierzyc ze moja Łucja przed ukonczeniem 6 miesiaca zaczela raczkowac :D

Ostatnia edycja:
reklama
Kinga Szczerze nie wiem ale jak nie podziała to póde do drogerii i karze im oddac kase... bo drogo mnie to niestety wyniosło a wszystko przez moja głupote... no ale nic Polak mądry po szkodzie

Do góry