reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kinga MZ No właśnie niestety ale jak człowiek coś usłyszy że powinno być tak albo tak to nie wierzy pozniej innym ludziom którzy czegoś doświadczyli..A ja nie lubię kiedy odbiera mi się radość danej chwili troche dziecinnymi komentarzami:tak: Niech sobie każdy czeka na ruchy...Ja zapewne też za 3-4 tygodnie poczuję jakiegoś kopniaka....Ale nikt nie powie że nie czuć w dole brzucha kiedy ponad 6 centymetrowy maluch skacze dosłownie w macicy... Ja poczułam te lekkie muśniecią i przemieszczenia tylko dlatego że byłam bardzo skupiona na swoicm brzuszku...Nikt w sumie nie musi mi wierzyć....Ale niech nie porównuje malucha do jelit

reklama
umi a jaki kolor sobie zrobilas? ile za palcilas za ten srodek?
w tamtym kolorze ze zdjecia wygladalas bosko :) w ogole fryzura, kolor idealnie dobrany do Ciebie, naprawde :)
to tak jak ja kiedys w wakacje za malolata kupilam sobie farbe poltrwala do wlosow o kolorze mandarynki, a ze mialam odrosty i to takie z 5cm to sie zapytalam sprzedawczyni jak mi to pokryje - a ona ze ladnie pokryje, odrosty moga byc nieco ciemniejsze i tyle....po farbowaniu odrosty mialam zielone a reszte wlosow mandarynkowe, nie pytaj jak sie wtedy wkurzylam....a ze juz bylo pozno i sklep w centrum to nie mialam sily juz sie tam wybierac..kolezankom za to bluzgalam jak nie wiem na ta sprzedawczynie :p

Kinga MZ No właśnie niestety ale jak człowiek coś usłyszy że powinno być tak albo tak to nie wierzy pozniej innym ludziom którzy czegoś doświadczyli..A ja nie lubię kiedy odbiera mi się radość danej chwili troche dziecinnymi komentarzami:tak: Niech sobie każdy czeka na ruchy...Ja zapewne też za 3-4 tygodnie poczuję jakiegoś kopniaka....Ale nikt nie powie że nie czuć w dole brzucha kiedy ponad 6 centymetrowy maluch skacze dosłownie w macicy... Ja poczułam te lekkie muśniecią i przemieszczenia tylko dlatego że byłam bardzo skupiona na swoicm brzuszku...Nikt w sumie nie musi mi wierzyć....Ale niech nie porównuje malucha do jelit
ale się uparłaś tych jelit . oO
w ogóle sorry że pytam ale sądzisz ze 19 lat to dobry wiek na dziecko?
pytam z ciekawości a nie że nalatuje na Ciebie czy cos ;)

anoola tak naprawde nie ma 'dobrego' wieku czy tez ' odpowiedniego momentu' na dziecko
wiem wiem..
ale -WYBACZCIE JEŚLI KOGOŚ URAŻĘ - gdy czytam że jakaś np 16letnia dziewczyna w ciąży pisze , że ona planowała ciążę to krew mnie zalewa..
jak można w wieku 16 lat planować dziecko? nie mając wykształcenia , pracy i w ogóle.. przecież dziecko to nie zabawka, trzeba dać mu jeść ubrać go i przede wszystkim wychować.
co taka 16latka może dać temu dziecku?
tak ja wiem, że miłośc.. bo to w końcu matka.. ale czy sama miłość wystarczy?

AnOola88 Hmm ja osobiście uważam że wiek nie jest wyznacznikiem dojrzałości człowieka... Tak samo jak nie każde dziecko rozwija się w jednym tempie czy ogólnie jeden drugiemu nie jest równy... W dzisiejszych czasach z tego co wiem jeśli ma się 23-26 lat i jest się w ciąży to jest ok...Ale powiem ci że znam takie 2o paro latki nawet podchodzące pod 30 które nie mają zielonego pojęcia o życiu i myślą jedynie o zabawie...Takim w życiu nie życzyłabym dziecka ..Ale znam też dziewczyny które są w moim wieku bądz młodsze i są bardzo odpowiedzialnymi dziewczynami...które potrafią wziąć na siebie wiele zadań... Myślę że wiek zakładania rodziny to także pewien stereotyp...A jeśli o mnie chodzi to może i jestem młoda ale bardzo chciałam dziecka...Jest ono z miłości nie z przypadku...I nie wyobrażam sobie go usunąć ! Jednak uważam że jeśli dziewczyna ma 14- 15 lat..jest w sumie dzieckiem i jest w ciąży to to nie jest bynajmniej dobry wiek...Ale jeśli mam ponad 18 i jestem pełnoletnia to dlaczego ktoś mi ma mówić czy robię zle czy robię dobrze skoro sama o sobie mogę decydować...Jeśli komuś przeszkadza 19latka w ciąży która jest w pełni do tego gotowa i krzywo się na nią patrzą na mieście to niech zmienią wiek dojrzałości na 25...A nie że dają ludziom prawo decydowania o sowim losie ale jak cżłowiek zadecyduje to każdy się krzywo patrzy... :pPP :tak:

AnOola88 Hmm ja osobiście uważam że wiek nie jest wyznacznikiem dojrzałości człowieka... Tak samo jak nie każde dziecko rozwija się w jednym tempie czy ogólnie jeden drugiemu nie jest równy... W dzisiejszych czasach z tego co wiem jeśli ma się 23-26 lat i jest się w ciąży to jest ok...Ale powiem ci że znam takie 2o paro latki nawet podchodzące pod 30 które nie mają zielonego pojęcia o życiu i myślą jedynie o zabawie...Takim w życiu nie życzyłabym dziecka ..Ale znam też dziewczyny które są w moim wieku bądz młodsze i są bardzo odpowiedzialnymi dziewczynami...które potrafią wziąć na siebie wiele zadań... Myślę że wiek zakładania rodziny to także pewien stereotyp...A jeśli o mnie chodzi to może i jestem młoda ale bardzo chciałam dziecka...Jest ono z miłości nie z przypadku...I nie wyobrażam sobie go usunąć ! Jednak uważam że jeśli dziewczyna ma 14- 15 lat..jest w sumie dzieckiem i jest w ciąży to to nie jest bynajmniej dobry wiek...Ale jeśli mam ponad 18 i jestem pełnoletnia to dlaczego ktoś mi ma mówić czy robię zle czy robię dobrze skoro sama o sobie mogę decydować...Jeśli komuś przeszkadza 19latka w ciąży która jest w pełni do tego gotowa i krzywo się na nią patrzą na mieście to niech zmienią wiek dojrzałości na 25...A nie że dają ludziom prawo decydowania o sowim losie ale jak cżłowiek zadecyduje to każdy się krzywo patrzy... :pPP :tak:
jeśli dziewczyna jest dojrzała to ok.. ;)
nie wątpię w to że Ty nie jesteś bo nie raz mogłam to wywnioskować z tego w jaki sposób piszesz.. ;)
ja się tam na nikogo nie patrzę krzywo tylko niektóre dziewczyny mnie dziwią strasznie..
wiem, że Ty będziesz dobrą mamą z resztą jak każda z nas pewnie.. ;)
tak pytałam tylko bo byłam ciekawa ;p

Kinga To był dekoloryzator na odrostach mam swinski blond a reszte włosów wlasnie w kolorze pmaranczy....... a miał mi dojsc do moego koloru czyli ciemny blond. Co do tamtego koloru to miałam rózne na nk mam kilka zdjec tylko nie wiem czy mnie masz w znajomych. Eh... cos mi sie wydaje ze jak nawet połoaze farbe zblizona do mojego naturalnego koloru to bez fryzjera sie nie obejdzie... Mandarynkowy hihi:-p a u nasady miałas pewnie listki:-p eh tez bym sie wkurzyła jak by mi zielone wyszły zreszta i tak jestem wkurzona...:-p

anoola ja mialam 19 lat jak zaszlam w pierwsza ciaze :D teraz mam 24 i dwojke dzieci. Calkowicie jestem zadowolona z tego obrotu spraw. od zawsze uwazalam ze max 23 w porywach do 24 bede miala potomstwo :)

reklama
anoola ja mialam 19 lat jak zaszlam w pierwsza ciaze :D teraz mam 24 i dwojke dzieci. Calkowicie jestem zadowolona z tego obrotu spraw. od zawsze uwazalam ze max 23 w porywach do 24 bede miala potomstwo :)
ja to mysłałam ze jak skoncze studia ale .. studia nie zając rok poczekają ;D:-D:-D:-D
bo nie chce pierwszego rok zycia swojego dziecka spędzic nad pisaniem pracy licencjackiej..

Do góry