reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej Dziewczynki...
A więc tak, Filip w końcu jest synkiem tatusia! :D Dziś przepisalimy Go na nazwisko R., także już niedługo chrzest :)
Wczoraj już spadła mu temperatura i jest w porządku. No, to tyle u nas.
Witam nową Mamusię :)
Co do mdłości, to przykro mi, ale ani razu nie miałam, więc nie mogę Wam powiedzieć nic :)
Aguś, no trochę wcześnie te ruchy, to raczej jelita. My poczuliśmy pierwsze kopnięcie Filipa w rocznicę naszego poznania :p Czyli 14 kwietnia.
Co do pomysłów na rocznicę, to ciężko mi powiedzieć... nam 2 czerwca minęły trzy lata, ale to R. inicjował kolację, itd :) Ja się pomartwię za rok :)
A jeśli chodzi o wyjazd w góry, to byłam raz, ale nie podobało mi się. Wolę morze, też raz byłam, no a R. jeszcze nie, także wszystko przed Nim :))

reklama
A ja bylam z rodzicami na zakupach i Ala byla na pierwszej randce :-D w jednym sklepie spotkala chlopaczka w Jej wieku , 3 miesiace starsszy :-) mial na imie Kubus , wnuczek sklepowej i jak fajnie trzymali sie za raczki a potem Ala pomagala mu zbierac plastikowe wiaderka i inne duperele sprzed sklepu bo babka miala zamykac a jak skonczyli to usiedli sobie na chodniku i rozmawiali o trawie :szok::-D

Umi oj gdybys przyjechala to bym Cie poczestowala galaretka :-p dwu smakowa , na drugiej warstwie jagodki a na wierzchu bita smietana z wiorkami czekolady :-)

Agus mi tez sie zdaje ze na ruchy za wczesnie :sorry2: co innego gdybys byla w drugiej ciazy a tak to mozliwe ze to jelita tak Ci skacza ;-)

matosia ja Ci nie pomoge bo mdlosci wogole nie mialam :-)

Karolina a ze sie tak spytam to czemu dopiero teraz Filip ma nazwisko taty ? :confused:
to juz macie jakas ustalona date do chrztu ?

Umi oj gdybys przyjechala to bym Cie poczestowala galaretka :-p dwu smakowa , na drugiej warstwie jagodki a na wierzchu bita smietana z wiorkami czekolady :-)

ja chce! ja chce! :-D czemu ty tak daleko mieszkasz :dry::-):blink: na wymiane przywiozlabym lody wlasnej roboty, bo wczoraj robilam :tak: wg przepisu naszej Black - sa super!:tak::-)

co do karoliny...ona jak urodzila Filipa to nie byla pelnoletnia...dlatego teraz zalatwiali nazwisko R. Nieletnie to troche w tych sprawach maja jednak pod gorke:dry:

karolina mam nadzieje ze sie nie gniewasz ze odp polnej:happy2:

Kinga a jaki to przepis? tez bym go chciała:-p
Polna im dłuzje z toba pisze tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze jestes sadystką:-p eh jak bym dała rade to na nogach bym przyszła po galaretke
Karolina00 A to chrzest był uzalezniony od nazwiska? Tak czy inaczej gratuluję:-)

A ja własnie skonczylam robic placki zieniaczane po wegiersku i padam ze zmeczenia jeszcze musze sobie odbarwic włosy bo wczoraj wieczorem genialnie nałozyłam rozasniacz i odrosty zrobiły mi sie na blod jasny a tam gdzie miałam czerwona farbe jest rude cos..... Jak mnie moja własna mama zobaczyla to przez 30 min sie smiała, a ludzie to sie za mna dzis tak ogladali ze szok....

umi 0,5l smietanki 18%, 3 sniezki, 3 jajka, 0,5 szkl. cukru. ubijasz bialka, sniezki ze smietanka, zoltka ucierasz z cukrem i na koniec wszystko laczysz (ja do smietanki dodaje zoltka, a na koniec ubite bialko). wychodzi 2,5l lodow...a koszt jak liczylam ze szwagierka to jakies 10zl :)

Black wybacz! ;)

witam po przerwie....

szkoda mi było wracac.....ogólnie było fajnie pogoda super,młody opalony....

Polna-no to rośnie Ci z córci taka mała podrywaczka.....oj tatuś bedzie miał urwanie głowy.....

Kinga-troche mnie nie było a tu taka kłutnia:))nono....troche poczytalam,momentami było śmiesznie:)....kurde smaczka na lody mi zrobiłaś.....

Umi-ja też włosy rozjaśniłam....jak byłam w Bósku,a mój jak mnie zobaczył to powiedzial ze wyglądam jak bym tam z okolic była:|chyba mu sie nie bardzo podoba no i tez czeka mnie farbowanko.....

witam wszystke nowe mamusie i pozostałe którym nie odpisałam ale przepraszam nie nadrobie tego tyg.....

Jasne, że się nie gniewam :))
Tak, nie chcieliśmy chrzcić Filipa z moim nazwiskiem, bo potem zamieszanie ze zmianą w papierach, a tak to wszystko tak jak powino być :)
Gratuluję siostrze Matosi :)
Spadam na kolację, do jutra Laski moje kochane :*

Pauluś89 jajak roano zjadlam cokolwiek zwiazanego z mlekiem to dopiero mialam mily do 14 juz nic nie ruszalam:-p
polna no zjadlo by sie taka galaretke, nie musisz tak barwnie opisywac i smaka robic:-):-p
matosia no to gratulacje dla siostry:-)
Kinga dzisaj przed poludniem tez skorzystalam z tego przepisu, zrobilam kakaowe:p wyszly swietne i po polozeniu malego przymiezamy sie do jedzenia:-)
No trzeba sie wziasc za robaka bo broi strasznie a sie zbliza czas kompieli, tyl;ko wczesniej bylo fajnie zasypial max o 21 a teraz to juz gorzej potrafi przeciagnac do 23:baffled::dry:

reklama
Karolina-z tym nazwiskiem to dobrze pomysleliscie....ja mam niestety tak wlasnie w papierach namieszane ze przed slubem koscielnym kupe odkrecania bedzie.....az sie boje

Do góry