reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witajcie. Nie pisałam przez weekend, bo bylismy u Teściów ale w sumie oprócz kłótni truskawki z kingą zbyt wiele nie miałam do nadrobienia.

dorom - Ja zanim wukrytą tą alergię u córci też kupowałam bebiko i rzeczywiście jest chyba najtańsze ze wszystkich.

kolia - Fajne zdjęcia, synkowi napewno się podobało na wycieczce.

reklama
Więcej z tym roboty niż myślałam :/ :

Czy ojciec dziecka, będzie miał władzę rodzicielską do dziecka, jeśli matka dziecka jest niepełnoletnia?

W sytuacji gdy matka dziecka jest niepełnoletnia, a więc matka i ojciec dziecka nie mają ślubu ( pamiętajmy, że ślub kobiety co najmniej 16 letniej za zgodą sądu powoduje, że nabywa ona pełnoletniość), ojciec dziecka nie nabywa władzy rodzicielskiej, nawet jeśli sam jest pełnoletni. Nie może on uznać dziecka, gdyż matka dziecka jest niepełnoletnia, a jej zgoda jest wymagana do uznania dziecka. W takiej sytuacji, aby ojcu mogła przysługiwać władza rodzicielska, musi on złożyć pozew o ustalenie sądowe ojcostwa. Wówczas sąd w wyroku ustalającym ojcostwo może przyznać ojcu dziecka władzę rodzicielską. W postępowaniu wezmą udział rodzice nieletniej matki, jako jej przedstawiciele ustawowi oraz dziecko, które reprezentować będzie kurator ustanowiony przez sąd.

Jeśli sąd przyzna ojcu dziecka władzę rodzicielską, będzie on jedynym opiekunem prawnym dziecka, do czasu osiągnięcia przez matkę dziecka pełnoletniości.

Patinka juz dobrze obylo sie bez tabletki... Zadzwonilam do mojej poloznej pwoeidziala ze to nerka kazala mis ie duzo opic za jednym razem i polozyc na tej stronie co boli ipo 15 minutach poskutkowalo :)
No to dobrze cieszę się że lepiej. Ja na nerki cierpie od dzieciństwa do trzeciego roku życia miałam dwie operacjektórymi uratowałi mi życie i właśnie ze względu na tą wadę i na wadeserca i pierwsza i ta ciąża jest zagrożona . Wiem jaki to ból paskudny i mam nadzieję, że do Ciebie juz nie wróci.

Truskawka ja nikogo bronic nie bede ale Ty tez bzdury pisalas :sorry2:
i blagam Cie jezeli chcesz pisac na MM nie kloc sie juz a na docinki innych nie zwracaj uwagi !! Jestes wporzadq tylko ten Twoj charakter i slowa ..ale w kasze dmuchac sobie nie bede.. sa denerwujace , juz i tak sporo namieszalas na forum wiec wyluzuj :dry: A jak jeszcze raz zobacze ze komus odpisujesz i naskakujesz na Niego to zglosze sprawe do Admina !!

Kolia fajne zdjecia :tak:;-)

Hej Laski! Nie będę komentować wypowiedzi Truskawki i Kingi, nie widzę przeszkód, żebyście się kłóciły, ale róbcie to na privie. Ja już powiedziałam, jak mnie coś irytuje do bólu i moje wypowiedzi nie dają skutków, przestaję zwracać na to uwagę.
Bebiko rzeczywiście jest najtańsze i dobre.
Patitka, Niunia, moja mama też chorowała na nerki, z bólu potrafiła mdleć, także rozumiem Was.
Kolia, Mikołaj pewnie zadowolony, ale szalał, nie? :)
Wczoraj jak R. wrócił z Filipem z dworu, to nie dość, że Filip nad tą wodą się nieźle opalił, to, ku mojemu zmartwieniu, do wieczora był cały gorący. Padł nam przed 20:00, ale po pół godzinie obudziła Go gigantyczna burza, która przeszła przez Walim, no i nie spał do 22:30, cały czas miał gorącą główkę i plecki, dałam Mu Ibuprom, także poszedł spać już normalny, całą noc prespał spokojnie, ale rano obudził się znowu ciepły, zmierzyłam Mu temp. 37C wyszło. Znowu dałam Mu Ibuprom (jestem przewrażliwiona), no i śpi sobie teraz. Zobaczymy jak się obudzi, czy już marudny nie będzie. Dziś u nas kiepska pogoda, ale na szczęście jutro ma być już ładnie. Jutro jedziemy w końcu przerejestrowac Filipa na nazwisko R., czekaliśmy 2 tygodnie, bo terminów nie było!

Karolina Jestes matka wiec normalne ze jestes przewrazliwiona na punkcie dziecka :tak:;-) oby jednak Filip sie nie rozchorowal ;-) a Ty czemu z Nimi nie pojechalas nad wode ?
mi Ala tez usnela ale pewnie za jakies 30 minut sie obudzi :tak:

Jeszcze teraz zadzownila domnie sekretarka mojego lekarza i zmienila mi termin z 10 sierpnia na 5 o 15 :sorry2: ooooolabogaaaaa a rodzice koncza prace dopiero o 15:30 , dzis musimy pomyslec co zrobimy w srode :confused:

Polna, no wiesz, R. poszedł z Filipem nad staw, a ja miałam czas na pierdoły typu pomalowanie paznokci, peeling i takie tam :)
A co, nie masz z kim Ali zostawić?

reklama
Karolina aaaa rozumiem , chwila relaksu bez mezczyzn :-):tak:ja nie pamietam kiedy ostatni raz malowalam sobie paznokcie u rak , mimo ze mam dlugie paznokcie to jakos czasu nigdy nie mam :sorry2:
no wlasnie nie bardzo mam , jest wsumie siostra ale wole nie ryzykowac - Ala jest strasznie zadziorna i lubi sie bic :cool2::-D:sorry2:

Do góry