reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

dorom Wszystkie mleka modyfikowane smakuja koszmarnie ja miałam nan po którym o malo nie padlam jak spróbowałam i karmie bebilonem który jest wg mnie troche lepszy w smaku przynajmniej ten w zielonym opaowaniu bo bebilon comfort i pepti to jak dla mnie smakowa porazka. A co do przyzwyczajenia Alanka to moze pomieszaj twoje mleko z modyfikowanym np odciagnij na 100 ml własnego a z jednej miarki dodaj tamtego tylko nie wiem czy tak mozna ja mieszałam modyfikowane zeby małego przyzwyczaic do innego ale z naturalnym to nie mam pojecia
Kamusia Ja dostałam po 2 miesiacach ale jakos wcale mi sie nie spieszylo do @

reklama
kamusia185 nie masz sie co bać:* Ja tez sie balam ze jestem w ciazy ale test na szczescie wyszedl negatywnie:) Ładna córeczka:*******

dorom5 ja tez jak karmiłam piersia to chcialam dac synkowi sztuczne mleko i tez nie chcial wypluwał a dawałam NAN może mały musi sie przyzwyczaić?:) Bebilon tez dawalam i pil normalnie a teraz daje przeciwulewaniu i jest okropnete mleko w smaku i mój synek pije:) Twój synuś musi sie przyzwyczaic do tego mleka ono w każdym baź razie ma inny smak niz mleko matki:) a moze poprostu nie jest nauczony pic z butelki?

PATITKA26 dostaniesz ochrzan ze nie edytujesz postów:/ Wole cie uprzedzic bo ja tez dostałam ze raz moze dwa napisałam post jeden pod drugim:/
Dzięki Truskawa.

Witajcie! Ja od dwóch godzin sama w domku, R. z Filipem poszli nad staw, a ja odpoczywam :)
Kamusia, różnie bywa, tak jak dziewczyny mówią, jedna dostaje zaraz po połogu (ja tak miałam, dwa dni po skończeniu krwawienia dostałam @ :/, ale karmiłam tylko 2 tyg piersią), a druga dostanie 2 miesiące po połogu, mimo, że piersią już nie karmi.
Dorom, co do mleka, to moim zdaniem najlepsze jest Bebiko, my od początku go używamy.

Witam:tak:

dorom- kupiłaś zwykły bebilon??? JA jak kiedyś podałam małemu zwykły to pił ładnie i nie było gorzkie. Było bardzo dobre w porównaniu z innym mleczkami... Ponoc bebilon jest dobry. Ja teraz karmię ,ale pepti...Twój Alanek może nie pije bo jest przyzwyczajony do piersi i dlatego nie chce pić:tak: Musisz podawać stopniowo i będzie okay,tak mi się wydaje.

Ja byłam na weekend z małym, Grześkiem i znajomymi na jeziorkiem było cudnie:-p Tyle zwierzątek,koniki, kucyki Ludwik bytł zachwycony. Szkoda,że tylko 2 dni:-(

Heja!

wrocilismy niedawno ze wsi...ojjj wyszalalo mi sie towarzystwo....zwlaszcza Igor, biegal na boso caly dzien i krzyk wieczorem byl jak kazalam mu buty ubrac bo juz chlodno bylo...dzisiaj od rana tez na bosaka latal i w ogole tarzal sie w paichu bo udawal kotka heh..... :) lucja ku mojemu zdziwieniu sprzedajne dziecko jak nie wiem :) nikogo sie nie bala, od razu latala po calym podworku...zwlaszcza za psem :)

dorom tez mysle ze stopniowo...mozesz faktycznie zaczac mieszac ze swoim i stopniowo wprowadzac az calkiem zacznie pic. Ja polecam nan active. Ma 3 dodatkowe skladniki, ktorych nie maja zwykle mleka, m.in. taki ktory wplywa na lepszy rozwoj mozgu i wzroku dziecka.

karolina bebiko produkuje ta firma co bebilon, niektorzy uwazaja ze bebiko to odpady z bebilonu.... ;P

truskawa z toba nie mozna normalnie rozmawiac bo zaraz z jakimis ironiami wyskakujesz...jak z tym o edycji postow. Chociaz moze juz przewrazliwiona jestem na Twoim punkcie....regulamin dostepny jest i kazda powinna go przeczytac zanim zacznie sie udzielac!

niunia w ciazy w ciagu doby mozna wziac 3 nospy forte, wiec spokojnie wez i sie nie mecz :)

a ja jeszcze w tym tygodniu mam jedno dziecko wiecej w domu..siostra przywozi syna na tydzien do nas bo pracuja i nie maja co z nim zrobic....bedzie sie dzialo :p

Lakshmi a moze jest jeszcze jakas nadzieja,ze Ci rodzice pomogą córce jednak?:baffled: dziwna sprawa. Moi też byli źli,gdy się dowiedzieli,ale cieszę się,że gdy urodzę bedę miała dokładnie 18lat i 3miesiące, więc nikt mi się nie będzie mógł wtrącać. A co z ojcem dzidziusia? Bo jeśli on jest pełnoletni a dziewczyna z nim jest i będzie,to prawnym opiekunem on mógłby przecież zostać.

Ostatnia edycja:
Kamusia- wszystko zalezy od organizmu... Nie martw się:) Ja pół roku po porodzie dostałam pierwszy okres,ale karmiłam... Moja siostra np 5 miesięcy po urodzeniu córki, chociaż karmiła tylko miesiąc... Zależy:tak:;-)

reklama
Do góry