reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ewunia :) widze że nasze pociechy są w tym samym wieku :) a co do nakładek to oczywiście że próbowałam...mój Przemek odrazu po porodzie poleciał do apteki no ale nic z tego...mała nie umiała ciągnąc i więcej było płaczu niż to wszystko warte....
Truskawa... :) uf... hehe ja już sie bałam że za długo nie dostaje okresu ale teraz jak napisałaś ze dostałaś 3 miesiące po porodzie to mi ulżyło :)

reklama
Dziewczynmam pytanie, karmie piersia nadal, chcialam Synka przyzwyczajac do mleka sztucznego i raz na jakis czas mu podac. Kupilam bebilon, i Alanek krzywi sie, nie chce pic i wypycha jezykiem. :dry:
Moze jest inne lepsze mleko? To Bebilon to strasznie gorzkie i niedobre jest, nie dziwie mu sie ze nie chce pic. :sorry2:

kamusia - Ja karmie piersia, wiec to pewnie troche inna sprawa, ale jestem 3 miesiace po porodzie i nadal nie mam @.

moja siostra tez nie karmila piersia i dostala po 2 i pol miesiaca roznie to bywa kazdy organizm jest inny ...sliczna coreczka tez czekam na taka mala pszczolke:)
a czermu nie karmisz piersia??

i dziewczyny pwoiedzcie mi bo ja mam juz skurczy broxtona....ale dzis mnie tak dzidzia uuciska na jajnik ze wstac nie umie moge wziasc nospe??
Niunia możesz wziąć spokojnie nospę mi lekarka nawet w szpitalu kazala ją brać na sam koniec.

witam :) mam do Was pytanie ... kiedy powinno sie dostać okres po porodzie.... jestem już prawie 6 tygodni po a okresu nie mam...dodam ze nie karmie piersią... jak możecie dajcie znać :) z góry dziekuje i pozdrawiam
Kamusia nic sie nie martw ja też nie karmiłam piersią i pierwszy okres dostałam po trzech msc. Możesz dal spokoju pójść do lekarza, ale nie ma się co martwić.

Dziewczynmam pytanie, karmie piersia nadal, chcialam Synka przyzwyczajac do mleka sztucznego i raz na jakis czas mu podac. Kupilam bebilon, i Alanek krzywi sie, nie chce pic i wypycha jezykiem. :dry:
Moze jest inne lepsze mleko? To Bebilon to strasznie gorzkie i niedobre jest, nie dziwie mu sie ze nie chce pic. :sorry2:

kamusia - Ja karmie piersia, wiec to pewnie troche inna sprawa, ale jestem 3 miesiace po porodzie i nadal nie mam @.
DOROM spróbuj Bebiko może bardziej będzie mu smakowało bo jest słodkie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzieki patitka chyba wezme ta nospe bo tak mnie skreca z bolu leze od 2 dni i sie nie ruszam!! tak boli a za tabletkami nie jestem w ciazy no ale nie dam rady raz wzielam apap jak mnaialam goraczke 39 ...oby ta nospa zadzialala

dzieki patitka chyba wezme ta nospe bo tak mnie skreca z bolu leze od 2 dni i sie nie ruszam!! tak boli a za tabletkami nie jestem w ciazy no ale nie dam rady raz wzielam apap jak mnaialam goraczke 39 ...oby ta nospa zadzialala
Kochana ja miałam ciążę zagrożoną cały czas na antyboiotykach przez wade nerek a ostatnie trzy tyg to męczarnia miałam takie bóle ze nie wstawałam prawie tylko na zmiane apap i nospa bo to wolno i moja dzidzia jest zdrowa. Tak, że nic się nie bój teraz juz na pewno krzywdy maluchowi nie zrobisz a wręcz przeciwnie bo on też czuje że Ciebie boli. Trzymam kciuki za Was.

Hej panienki... mozecie mi cos podpowiedziec? Moja kuzynka ma 17 lat i jest w ciazy. wyszlo jej, ze jak urodzi, to jeszcze nie bedzie miala 18. i co w zwiazku z tym? nie bedzie opiekunka dzieciaka i nie bedzie mogla o nim decydowac? jej rodzice są lekko mowiac popieprzeni, wiec bedzie problem= powiedziala mi, ze jak ustanowia jej rodzicow prawnymi opiekunami, to ona dziecka nie zobaczy... zaczynaja sie wiec schody... druga sprawa, na porodowke trzeba wziac dowod osobisty. a jezeli niepelnoletnia osoba rodzi, to jaki dokument tozsamosci ma wziac? moze byc paszport? albo nie wiem... legitymacja szkolna?

kamusia185 nie masz sie co bać:* Ja tez sie balam ze jestem w ciazy ale test na szczescie wyszedl negatywnie:) Ładna córeczka:*******

dorom5 ja tez jak karmiłam piersia to chcialam dac synkowi sztuczne mleko i tez nie chcial wypluwał a dawałam NAN może mały musi sie przyzwyczaić?:) Bebilon tez dawalam i pil normalnie a teraz daje przeciwulewaniu i jest okropnete mleko w smaku i mój synek pije:) Twój synuś musi sie przyzwyczaic do tego mleka ono w każdym baź razie ma inny smak niz mleko matki:) a moze poprostu nie jest nauczony pic z butelki?

PATITKA26 dostaniesz ochrzan ze nie edytujesz postów:/ Wole cie uprzedzic bo ja tez dostałam ze raz moze dwa napisałam post jeden pod drugim:/

Ostatnia edycja:
Lakshmi twoja kolezanka bedzie musiala sadownie zalatwic opieke dla dziecka do 18-stki:/ A jak rodzice jej sa dziwni to moze rodzice ojca dziecka wezna opieke nad dzieckiem przez te pare miesiecy do skonczenia 18-stki? Moja siostra tez tak miala pozniej automatycznie po ukonczeniu 18-stego roku zyciu przechodzi na matke. Jak sie nie myle... A w szpitalu bedzie musial jej prawny opiekun podpisac dokument ze w razie niebezpieczenstwa cesarskie ciecie itp. A dokumenty trzeba wziasc ze soba:)

reklama
truskawka - Nie, nie. Pije codziennie herbatki. :tak: Albo dałam tu tez wody gdy bylo strasznie gorąco. Zaraz lece do sklepu po inne mleczko, moze akurat polubi. Wole miec w domu sztuczne mleko w razie kryzysu laktacyjnego. ;-) Bo to nigdy nic nie wiadomo. :sorry2:

Do góry