reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

mariola ja mialam 19 jak zaszlam, 20 jak urodzilam pierwsze. Ja swojej wyslalam smsa :p (nie mieszkalam juz z nia....) a jak zareagowala? juz nie pamietam w zasadzie ale nie jakos specjalnie zle...moze dlatego ze rok wczesniej przeszla to z moja siostra :D

Ostatnia edycja:
reklama
Ale tu się smakowicie zrobiło :)

Aguś - Fajna z Was parka i chyba taka trochę szalona.

Pauluś - Witaj na forum. Mam nadzieję, że przeczytałas regulamin i będziesz do nas często zaglądać.

mariola - Raczej na 100% jestes w ciąży i tak jak dziewczyny pisały po powrocie do Polski idź odrazu do lekarza.
Ja tak jak Kinga miałam 19 lat jak zaszłam a 20 jak urodziłam.
Moi rodzice oczywiście byli trochę w szoku ale przyjeli to raczej pozytywanie, nawet lepiej niż ja sama.

strasznie sie boje teraz jak o tym mysle jedyny plus tego to to ze moj chlopak oswiadczyl mi sie i cala rodzina o tym wiem ale nie wiem jak teraz mam postepowac co robic dla samej siebie i jesli jestem w ciazy to dla dziecka nie wiem czy sobie poradze a jak to powiem moim bliski oni napewno strasznie zle na to zareaguja a teraz ide na zakupy musze odreagowac nie codziennie grupka mlodych mam utwierdza mnie w przekonaniu ze jestem w ciazy DZIEKUJE DZIEWCZYNY !!!:)=)

strasznie sie boje teraz jak o tym mysle jedyny plus tego to to ze moj chlopak oswiadczyl mi sie i cala rodzina o tym wiem ale nie wiem jak teraz mam postepowac co robic dla samej siebie i jesli jestem w ciazy to dla dziecka nie wiem czy sobie poradze a jak to powiem moim bliski oni napewno strasznie zle na to zareaguja a teraz ide na zakupy musze odreagowac nie codziennie grupka mlodych mam utwierdza mnie w przekonaniu ze jestem w ciazy DZIEKUJE DZIEWCZYNY !!!:)=)
zobaczysz już niedługo będziesz się śmiać ze swoich obaw i cieszyć ciążą:tak:

Pauluś89 Witaj na forum ;) Ja też mam 19 lat i jak widać z suwaczaków w lutym będe mamą a za miesiąc żoną... ;):-) Miło pogadać z kimś w swoim wieku a wątek jest na prawdę żywy....
panistepelek Cóż i szalona i spokojna z nas parka...Owszem lubimy się pośmiać ,powygłupiać czasem...Tkwi w nas taka dziecięca radość...Nie lubię cały czas być poważna i zakłopotana...Warto czasami poczuć się znów jak dziecko :-D Ale mimo wszystko mamy poukładane w główkach ;) ;-)

A co do mnie i moich rodziców to także przyjęli to dobrze.... W sumie w rodzinie często zakładało się wczas rodzinę...Moja babcia miała 18 lat gdy została mamą....MOja mama za to miała 19 gdy wyszła za mąż a 21 kiedy się urodziłam...Ale ze strony Mojego narzeczonego również kuzynostwo i starsze pokolenia zakładały rodziny wcześnie więc czuliśmy się jak najbardziej normalnie....

agus bo to chyba czesto tak jest ze dzieci podobnie zakladaja rodzine co poprzednie pokolenia...moja babcia miala 19 lat, moja mama 21, ja i moja starsza sis 20, mlodsza sie ostala i zobaczymy co u niej wyjdzie ma narazie 16,5 ;). Wiele kobiet ktore urodzily dziecko w wieku nastu lat szybko sa babciami bo ich corki tez szybko dzialaja...wiec chyba cos w tym jest :p

reklama
Do góry