reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej witam poobiadkowo:)

Pauluś widzę,że tez jestes z 89 roku:-):-):-)

Mariola dam sobię rekę uciąć,ze jestes w ciąży.testy pozytywne wychodzą tylko jak sie jest w ciąży ewentualnie jak ma sie chorobe nerek(jaką nie wiem dokladnie)ale na pewno byś o tym wiedziała.

Kinga u mnie idzie tak(wiek w którym brały ślub) Babcia 18 lat mama 19 ja 20.

reklama
Pauluś89 Witaj na forum ;) Ja też mam 19 lat i jak widać z suwaczaków w lutym będe mamą a za miesiąc żoną... ;):-) Miło pogadać z kimś w swoim wieku a wątek jest na prawdę żywy....
panistepelek Cóż i szalona i spokojna z nas parka...Owszem lubimy się pośmiać ,powygłupiać czasem...Tkwi w nas taka dziecięca radość...Nie lubię cały czas być poważna i zakłopotana...Warto czasami poczuć się znów jak dziecko :-D Ale mimo wszystko mamy poukładane w główkach ;) ;-)

A co do mnie i moich rodziców to także przyjęli to dobrze.... W sumie w rodzinie często zakładało się wczas rodzinę...Moja babcia miała 18 lat gdy została mamą....MOja mama za to miała 19 gdy wyszła za mąż a 21 kiedy się urodziłam...Ale ze strony Mojego narzeczonego również kuzynostwo i starsze pokolenia zakładały rodziny wcześnie więc czuliśmy się jak najbardziej normalnie....
No tak dobrze jest pogadać z kimś w podobnej sytuacji:-) a u Ciebie dzidziuś jest planowany czy przypadkowy? Bo u mnie to przypadek ale bardzo sie z ciąży cieszymy:tak::happy2:

a se termin mam na sylwestra ;p
ale bardziej lekarz sie skłania na termin po Nowym Roku ..a jak dzidzia wybierze to się okaże ;)
Ja na 27 grudnia więc spóźniony prezent na Święta i moje urodzinki, które mam 17 grudnia:-D jeśli dzidzia się pospieszy to prezent jak znalazł będzie:tak:

Mazia89 no tak w takim samym wieku jesteśmy:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
skoro niby zakładamy rodziny podobnie do starszych pokoleń to nie prędko mnie czeka ślub i dziecko:p babcia dość późno urodziła moją mamę:p siostra babci nie miała dzieci, moja mama urodziła moją sis jak miała 29 lat (rocznikowo 30), a mnie jak 35 (rocznikowo 36):p moja sis ma 27 lat i jakoś do dzieci czy ołtarza jej nie śpieszno, a ja mam dopiero 21 lat:p choć moja mama ze względu na to,że jej koleżanki już dawno mają wnuki naciska na mnie:p oczywiście delikatnie:) ale daje do zrozumienia,że chciałaby mieć wnuki, ale ja chcę wpierw skończyć studia:p teraz jestem na 3 roku Zarządzania na PG, a od tego roku zaczynam jeszcze informatykę i ekonometrię również na moim wydziale:p i oba kierunki dziennie, więc czasu na dzidziusia póki co nie mam:) ale jak się "trafi" to będę szczęśliwą mamusią:p

wpadlam tylko powiedziec ze na weekend jade do gadnsak wiec mnie nie bedzie a wy tyle produkujecie ze nie ma jak odpisac nawet szybko :-p
Witam tylko nowe kobitki an forum:-)

Na moich jakże ciekawych studiach uczyliśmy się o poetce, która miała 22 dzieci :-p Nic innego mi tak nie zostało w głowie, jak właśnie ta informacja.
A co do wieku, to niestety patrząc na historię dziewczyn z mojego wątku, to nie zawsze sprawdza się reguła, że im starszy tym mądrzejszy ;-) Ale prędzej spotkasz dojrzałego 30latka niż 20latka. Tak sądzę,Ale ja się nie znam na związkach ;-)

ja mysle przede wszystkim o tym,żebym miała blisko na uczelnię i mogła na te studia swoje iść po zdanym WOSie,bo niczego innego z dodatkowych przedmiotów zdawać nie bede ;-) teraz najważniejsze będzie maleństwo, a maturkę zawsze sobie "dorobię" jeśli mi bedzie za mało ;-)

OOOO nowa krew przyszła na watek:-)
Pauluś89 Wita udzielaj sie aknajczesciej:-) i edytuj posty:-) jak chcesz cos dodac a ikt po tobie eszcze nie napisal:-)
mariola9 skoro 4 testy były pozytywne to pewnie estes w ciazy ale ja tam testom nie ufam

A co do zostania mama to edna moja babcia miała 24 lata gdy urodziła a druga 26 moja mama 21 lat tylko ja sie wybilam z 19:-p

no wiec Umi jestes wyjatkiem potwierdzajacym regule :p

jako przykladna zona :p :D upieklam ciasteczka z dzemem..moze ktoras chetna??

ale fajnie teraz na dworze...tak mogloby byc caly rok... :)

reklama
zosiek kazde studia sa o czyms, tylko po niektorych nie ma sie konkretnego i czesto dobrze platnego zawodu...niektore kierunki sa kierunkami po ktorych w zasadzie jedynym sensownym zajeciem jest zostanie naukowcem i poszerzanie wiedzy i praca na uniwerkach itp. Ktos uczyc studentow musi prawda? :)

paula cos nie bardzo zrozumialam....bez matury chcesz isc na studia? na studium owszem...matura nie jest wymagana...ale na studia musisz miec zdana...cala.

Do góry