reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

No, pochwaliłam się moją rodzinką, to teraz mogę odpisywać :D:D:D
Ej ej ej, nie wiem, czy pamiętacie jeszcze, ale Filip miał być dziewczynką!! Dwa USG wykazały, że dziewuszka, więc czekaliśmy na Lenę :p A tu przy porodzie bach!!! Dyzio wyskoczył nasz kochany :)
A wiecie, że między mną a R. jest 10 lat różnicy? No, wiem, pasujemy do siebie (ale ja skromna) :p
Ewi, oglądaliśmy "Lęk", też mi się podobał.
Polna, gołąbki jadłam tylko z ryżem i mielonym :( Aha, "Nienarodzonego" też ostatnio oglądliśmy, fajny film.
Umi, nigdy nie jadłam gołąbków w sosie pieczarkowum :0, muszę mamę namówić, żeby zrobiła :)
Kinga, spokojnie, Łucja wyrośnie na taką laskę, że już nikt jej nigdy z chłopakiem nie pomyli :D

reklama
Kinga tak , My nie gotujemy :no: zapiekane w piekarniku (chyba zeliwny) z taka pokrywka i potem to wstawiamy do piekarnika :tak: pamietaj tylko zeby zalac sosem ;-) i naprawde sa smaczne :happy2:

Umi ano ja nie wiem , wiem ze cala familia mojego meza robi z sosem pieczarkowym :-D golabki z ketchupem ? :confused: to tak samo jak moj szwagier pierogi ruskie z ketchupem je :-)

Karolina pamietam pamietam ze jestes mlodsza od Niego :-p kiedys to nawet byla dyskusja o tym :sorry2: ale Filip jest podobny do Ciebie to i zalatuje ciut pod dziewczynke :tak:

Ostatnia edycja:
Polna Mój tomek tez ketchap o pierogów dodaje...:sorry2: ja osobiscie wole mage i kefir:-p
Karolina spróbuj pychota przynajmniej mnie smakuje:-) Własnie sie mialam pytac w jakim wieku jest twój chlopak:-):-p

Umi chyba zartujesz ?:baffled: mega i kefir ? :szok: mega bym jeszcz rozumiala ale z kefirem ? to tak jak baba w ciazy :-D

Kinga mialam sie spytac - a jak sie robi hot doga po francusku ? :confused:

karolina eee to nie pobilas mnie heheheh ;P moj jest ode mnie o 12 lat starszy hihihihi
a co do Łucji, jak bedzie podobna do mojej mamy - a wszystko na to wskazuje - to laska raczej nie bedzie ;D

polna musze sprobowac, koniecznie! golabkow z sosem pieczarkowym tez nei jadlam...i chyba bym nie chciala nawet ;P ja wole takie w sosie wlasnym :)
jadlam kiedys pierogi z kasza jaglana, grzybami i cebulka bodajze..ale byly dobre...yhmmmm
a hot dog francuski to poprostu jest nie w takiej bulce rozicnanej z boku jak w takich do hamburgerow tylko taka bulka z zdziura w srodku, zeby wsadzic do srodka parowke. Nie wiem czemu nazywaja to hot dogami francuskimi :p :D

Ostatnia edycja:
Umi, Polna, są różne upodobania :) Np. my lubimy placki ziemniaczane z keczupem albo zupę pomidorową z chlebem z masłem :))
Polna, no wszyscy mówią, że Filip się robi do mnie podobny, bo jeszcze niedawno, to był czysty R. :)
Kinga, oby Twoja mama tego nie przeczytała :p Różnicą wieku nigdy się nie przejmowaliśmy, ale wiecie, sensacja była (zwłaszcza u nas na wsi) bo jak zaczęliśmy ze sobą być, to ja miałam 15 lat :D O waw, to ja nawet nie wiedziałam, że jemy hot dogi francuskie (bo nie raz tak właśnie robimy z tą bułką :)

Ostatnia edycja:
Co do dziwnych kulinarnych mieszanek,to pracując jako kelnerka nie jedno widziałam,przyjezdzali ludzie z warszawy(Kinga nie obrazam ludzi z warszawy zeby nie było;-);-);-):-p:-p) zamawiali sobie kluski śląskie z golonką albo frytki z roladą:szok::szok::angry::angry:A co do horrorów to ja je uwielbiam ostatnio ogladalam piatek 13.ALe ja sie ich nie boję wrecz mnie smieszą.A raz bylam z kumpelami na Bliznie 3d,wszyscy tam krzyczeli i w ogole ze fuj( bo pelno ketchupu było) a ja o mało sie ze smiechu nie posikałam,jak laska facetowi wiertarką w brzuchu "wierciła".

Polna_N u nas(na slaku) to gołabki tylko z mielonym i ryżem i w sosie pomidorowym.

Kinga ja robię tak gotuję ryż, i kapuste oczywiscie.Gdy ryż sie ugotuje mieszam go razem z miesem mielonym(surowym)przyprawiasz itp, potem wyciagam z wody miekką kapustę i zawijam,potem (smaże,pieke,gotuje??) stawiam na gazie brytfanke ,wrzucam margarynyę,wkladam gołąbki,podpiekam je.Pozniej wyciagam i robię z tego tluszczu w tej brytfance sos pomidorowy.I gotowe:-):-)

Umi 2 ,przeslij z 2 słoiczki tych ogórkow;-);-) jak buraczki robisz to z 2 sloiczki tez mozesz wysłać:-):-):-p:-p

Karolina to nie robicie pomidorówki z ryzem albo makaronem???

A ja dzis na obiad frytki z soesem czosnkowym mojej roboty:D

Kinga no wlasnie , po co pieczarki z kapusta mieszac :sorry2::no: ooo takich pierogow to nie jadlam nigdy :no: ale ja i tak kaszy nie lubie :-D
zreszta ja nie rozumiem jak mozna robic salatkez tunczykiem ? :baffled: leeee mialam okazje wiele razy zjesc ale nigdy sie nie skusilam , nawet jak w ciazy byl moment kiedy pochlanialam wszystki ryby salaty z tunczykiem nie zjadlam :-D

A lubi ktoras z Was budyn z grysikiem albo wogole grysik ? bo ja nie cierpie :no:

reklama
Kinga a gdzie taka bulke z dziura mozna kupic ? :confused:bo sie raczje z takowa nie spotkalam :no:

Karolina mniam , ja wogole do kazdej zupy musze miec kromke posmarowana maslem , bez chleba ani rusz :no::-)
pomijam rosol bo tylko wtedy nie jem z chlebem :-p

mazia to Ty twarda babka Jestes jak na takich filmach sie smiejesz :-) a na slosku to wiem ze z mielonym jedza bo mam tam ciotke inieraz do Niej jezdzilam :tak:;-) ale ja nie przepadam :sorry2:

Do góry