reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam Mamuski ;-) coooo bede pierwsza ?:-)
u Nas nocka swietna :tak: tylko ja sie takiego strachu najadlam bo ogladalam film na dwojce ,,postrach jezior,, , szlam juz spac i cos mi przelecialo przez noge takiego ziemnego i sliskiego :szok: odrazu pomyslalam o tyhc wezoglowych :dry::-pblyskawicznie wskoczylam na lozku i swiece na podloge a to byla pilka bo oczywiscie sobie zapomnialam ze dzis procz misia w lozku Ali byla mala pilka :sorry2::-D:-)

Justysia prawda , swietne zdjecia :tak:;-)
a ze sie poklocilas to normalka jak sie zacznie prosic faceta oto zeby posprzatal czy cos podniosl :sorry2: popatrz tylko z tej strony ze wkoncu kiedys przeprosi a godzenie sie jest najlepsze :zawstydzona/y::-p:-)

Umi no to rzeczywiscie mialas saune :-p:-D a ubylo Ci cos tluszczyku ? :-)
racja , ja wiedzialam wiec specjalnie szukalam tych plamek ale ja jestem slepa i sie niedopatrze :sorry2::-)
a robilas ogorki kiszone czy na occie ? a wlasciwie to czemu woda ze studni ? :confused: no ale jak tak sobie pomysle to faktycznie w Debicy woda z kranu jest taka sobie :sorry2:

Kinga a z czym mialas ta pizze ? :-) ja sobie wczoraj robilam frytki i popijalam kefirkiem :rofl2: a synek to dzielny :tak: matka sadystka bo wyciaga synka w taki marsz ale jednak daje rade i nawet nie jeczal ze juz nie chce :-):-pa cora z Wami tez byla ?

reklama
Cześć Dziewczynki! Filip jak wczoraj usnął o 20:00, tak spał do 6:00 bez przerwy :)
Za jakieś pół godziny idziemy pa pa :D
Truskawka, jeśli dla Ciebie "spuścił się" to jest słowo jak najbardziej na poziomie, to gratuluję. I posłuchaj, "Jestem jeszcze młoda i bede se gadała jak chce bo kazdy czasem klnie a to nie jest zakazane..." to nieprawda, bo na szczęście są tu jeszcze moderatorki i one mogą ukrócić Twoją "swawolę".
Adiva, to też z nami pisz :)
Polna, no ja już pisalam wczoraj jakie filmy mnie przerażają, też czasami sobie stracha napędzam :)

Ostatnia edycja:
Karolina oooo wlasnie przypomnialas mi o czyms ;-)
co do filmow to wiem ze mimo i tak w nocy bede sie bala to ogladam do konca takie filmy - wiadomo ze to tylko film i to fikcja no ale jednak robi swoje :-D
a gdzie sie wybieracie ? no i ladnie Ci Filip spal :tak:

Truskawka Ty sie ciagle czepiasz Dziewczyno a moze powinnam napisac prosze Pani, ale to slowo do Ciebie nie pasuje czytajac Twoje posty :sorry2:
Pisalas juz pare razy ze pisac na tym watku nie bedziesz wiec po co dalej piszesz - wez sobie odpusc te klotnie albo nie pisz !! Tobie i Nam bedzie lzej ;-)

KAROLINA Ją Egzorcysty nawet nie zamierzam oglądać. Podobno przy kręceniu wszystkich jego sześci sporo osób umarło ot tak z niewiadomych przyczyn. Fajnie ci synek spał.
JUSTYSIA Ładna z Ciebie dziewczyna
uMI Współczuję Ci tej duchoty.

truskawa hehehe alez mnie rozbawilas :D ja nie musze byc wscibska, ty sama swoje zycie opowiadasz tutaj ze szczegolami wrecz i nawet nie bierzesz pod uwage tego, ze to nie jest watek zamkniety i KAZDY moze przeczytac o twoich problemach 'lozkowych'. O tym ze tesciowa cie nie akceptuje to sama pisalas, tyle ze ty uwazasz ze dlatego bo nie wywodzisz sie z bogatej rodziny, a ja uwazam ze z innych wzgledow i sie jej poprostu nie dziwie. Jak mam byc szczera to powiem ci ze sama nie chcialabym miec takiej synowej i mam nadzieje ze moj syn czy corka nigdy tak nie zbladza... Moglabys czasami sie zastanowic nad tym co kto ci mowi i wyciagnac jakies wnioski, bo jak widze w ogole nie radzisz sobie z przyjmowaniem krytyki - w ogole. Nie wiem dlaczego wychodzisz z zalozenia ze ja cokolwiek koloryzuje. Jakbys nie zauwazyla ja nie pisze o tym jak wyglada moje zycie, moje stosunki z mezem czy tez fizyczne czy tez inne. Nie mam co koloryzowac, ale skoro ta mysl ze kazda z nas napewno koloryzuje i nasze zycie jest calkowicie odwrote i beznadziejne jest ci potrzebna zeby sie lepiej poczuc to sobie tak mysl - nie mam nic przeciwko.
Gratuluje poziomu slownictwa, skoro uwazasz ze wyrazenie 'spuscil sie' jest jak najbardziej normalnym okresleniem. Przy rodzicach i tesciowej tez bys tak powiedziala? Dorosnij, bo czas na to. Jaki ty przyklad dziecku swojemu dasz?

polna a pizze mialam barbecue ale jakas lipna zrobili...tna ceny, tna jakosc...sosu prawie w ogole nie czulam ani nie widzialam hehe do tego mial byc ser, cebula, kurczak, bekon i musialam szukac poszczegolnych skladnikow hehehhe nie bede juz tam zamawiac napewno... :/ w takim zestawieniu co ty jadlas to uwielbiam ziemniaki z przypalona cebula popijane zimnym mlekiem :D

co do filmow to kiedys uwielbialam takie ogladac, teraz jakos mi przeszlo...lubie kryminaly :) kiedy lecial na polsacie bodajze 'mesjasz' ogladala ktoras? pozno jak cholera kazdy odcinek trwal 2 godziny ale wiernie ogladalam - super film, straszny ale da sie po nim spac...w granicach rozsadku straszny hehe :) ja to nie moglam spac kiedys po filmie o laleczce ktora mordowala..koszmar heh :)

karolina ale ladnie ci spal Filip

aaaa polna taaa...Łucja byla z nami...w wozku :) Najgorsze to bylo to slonce mi to sie tak droga dluzyla...po igorze widzialam ze zmeczony i ma dosyc. Na placu zabaw szaleje dwie godziny i nei ma dosyc a wczoraj jak go godzine przegonilam to prosze jak padl heheh :) za to od tego slonca tak mnie wieczorem glowa bolala ze zasnac nie moglam :/

Ostatnia edycja:
KingaMZ ty lepiej patrz na swoje dziecko ok? I nie mow mi jaki dam mu przykłąd bo napewno nie bede taka jak ty przemądrzała. A co do tesciowej mojej to nie wiesz jaka jest sytuacja i sie nie wtracaj bo zaraz ja moge ci powiedziec kilka pare słow od siebie i cie zamuruje. Jestes z jakiejs z wyzszej sfery ze sie tak wywyższasz:D Żal kobieto... Jeszcze raz cos powiec na tema mnie i mojej niedoszłej tesciowej to żałuje cie bo zaczynasz mnie wkurzasz! Jestes wredna i bezczelna oby tobie sie trafila taka sama dziewczyna na tym forum i niech cie tak zjedzie od góry do dołu. Zobaczysz jak to jest... A bede se pisała jak mi sie bedzie podobało swiat jest wolny i ja tez. Żaluje twoje dziecko jak bedzie miało milion zakazów na minute... Pomyśl co piszesz bo ciekawe jak ty bys sie czuła jakby tobie ktos powiedział jeszcze do tego wrednie o twoich problemach. Gdybys chciała wiedziec to ja znam duzo osób które u mnie mówia "spuscił sie" i to wcale nie jest jakies przeklenstwo tak samo jak ci juz mowilam jak powiesz spusc woede w ubikacji to tez powiesz ze to przeklenstwo?:D Boze swiety... Dajcie se spokój. Niewiem kogo to fascynuje ze jestes taka sztywna. Zycze powodzenia w zyciu:D Aha i przy rodzicach i tesciowej to bym o takich rzeczach niemówiła bo pewnie nie obchodzi ich mojezycie seksualne

Ja lubię ogladać horrory,ale nie sama. Nawet nie mam takiej odwagi. Najbardziej ruszają mnie te na tle religijnym. Obejrzałam kiedyś "egzorcyzmy emilii rose"-to powiedziałam,ze wiecej tego nie zobaczę.

Karolina00- gratuluje nocki:) też bym chciała,zeby Adaś lepiej już sypiał. Marzy mi się,aby miał jedną pobudkę na jedzonko i by pospał do 6. Tak miał przez pierwsze dwa tyg. Teraz budzi się 2 razy-czasem od 4-5 juz nie spi tylko podsypia po pare minut i pada ok.9-10.

Co do jedzonka-to strasznie głodna jestem, nie mam nic w lodowce i czekam dopiero jak moj S z pracy wroci-trzeba zrobic jakies zapasy.
Marzą mi się placki ziemniaczane-ale przy małym terroryście to marzenia nie do realizacji.

Truskawka, zejdź w końcu z Kingi!! Nie tylko ona zwraca Ci uwagę. Nie wiem, czy jesteś aż tak dziecinna, czy aż tak nieinteligentna, że porównujesz wyrażenie "spuścić się", do "spuszczenia wody w ubikacji" To nie o to chodzi! Ja już się nie wypowiadam, bo naprawdę się irytuję...
Ewi, no "Egzorcysta" jest straszny dla tych, których przerażają tego typu horrory, ale dla tych, którzy wolą te, gdzie się ludzie zabijają i krew się leje, np. "Hostel", czy coś, to raczej wiesz, bajka. Ja byłam w ciężkim szoku, w nocy R. budziłam, bo tak się bałam :p
Ale jeszcze musimy obejrzeć "Egzorcyzmy Emilii Rose", podobno też fajne.
Polna, byliśmy w parku i na zakupach :) Dziś na obiad panga, ziemniaczki i kalafior w bułce tartej :)
Lena, spokojnie, nam Mały budził się w nocy raz czy dwa razy do 10 miesiąca.

Ostatnia edycja:
KAROLINA Ja to też lubię horrory oglądać. A oglądałas "Lęk". Super film. Ja tak na tle religijnym to uwielbiam "Armia Boga" oglądałam dwie części, nie wiem czy jest ich więcej ale jak dla mnie super. No a Zmierzch oglądałas. Ten film też uznali za horror choć dla mnie to i tak romans. :-)
KINGA Oj robisz tych km. Nie ładnie tak synka męczyć. :-)
a u mnie w domu bałagan. Co prawda to dzieci zabawki porozwalały ale i tak nie chce mi się ich sprzątnac. Dzisiaj jakiegoś lenia mam :-)

reklama
A mój Kacper był strasznie nieznosny wczoraj pszedł spac o 20:30 obudził sie o 23:50 wypił 30 ml wody po czym znowu zasną i obudził sie o 3:30 znowu wypił troche wody i poszedł spać a taka juz koncowa pobudka to o 6:30 była bo wtedy to juz mleczko musiało być
dorom5
Ja 3w1 nie wezme bo o pierwsze nie mam tyle kasy (u mnie 150 zl) a po drugie jestem przyzwyczajona do wycia mojego syna bo potrafi sie drzec niemiłosiernie jak jest głodny a jak go kłuli to nawet w połowie tak sie nie darł jak w momentach gdy z mlekiem sie spóźniłam:-p Ja tylko sie boje ze strasznie spuchnie jak kiedys:-p
polna Tu dałam akurat te zdjecia z samego poczatku sa i z momentu gdy kupki jeszcze nie było to 3 jak juz przebrany jest to po kupce:-p

A reszte poczytałam ale sie nie wypowiem bo mi sie nie chce szczerze to te kłutnie troche mi sie znudziły....

Do góry