reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

podziwiam was kobitki za to ze tak wwam sie bardzo chce::tak::tak:

No to tak jak ja... A jeszcze jak wychodsziłam ze szpitala to lekarz mi próbował wpierać że krwawienie po stosunku było (ja mu tłumaczyłam że od tygodnia nie było) i powiedział żeby sie wstrzymać... I jakoś tak teraz tym bardziej ochoty nie mam... A mój M. pyta sie kiedy w końcu pofiglujemy... Ale szczerze powiedziawszy to mi sie od początku ciąży nie chce...

miskahxc ja miałam tak jak ty ,jakbyłam w ciazy z Bartusiem to o seksie wogole nie myslalam a odwrotnie bylo jak byłam w ciąży z oliwia ...wtedy to tylko o seksie myslałam,podobno kobiece libido wzrasta podczas ciąży gdy nosi się dziewczynke a opada jak nosi się chłopca.

Ale by było fajnie ajkby to sie sprawdziło... My oboje chcemy chłopczyka... Oczywiście aż tak bardzo istotna płeć nie jest najważniejsze żeby zdrowe było... no ale... No i to już kolejna rzecz która wskazuje u mnie na małego męrzczyzne :-)

Jeśli chodzi o antykoncepcje to my stosowaliśmy kalendarzyk (no chyba że były płodne i bardzo sie chciało to globulki) i przez półtora roku działało... ale jak na święta byłam u rodziców w niemczech (zmiana klimatu na górski, długa podróż, przeziębienie no i wyszła nam dzidzia z noworocznego przytulania... Ale juz wcześniej mówiliśmy że jak będzie dzidzia to napewno żałować nie będziemy i że to nie będzie zaliczało sie do wpadki bo w sumie to bez zabezpieczenia... No i niedługo będziemy tulić naszego skarbka :-)

reklama
snoopy12 nio a wyobraz sobie ze dal chlop rade:-)
a czy takie zadbane te dzieci to nie wiem... te co juz pracuja to nawet, ale te co do szkoly chodza to nie powiedzialabym...
snoopy12 masz juz torbe do szpitala spakowana??? jak tak to co wzielas???

Własnie SNOOPY skrobnąć Ci liste rzeczy do szpitala z tej 'mądrej książeczki" co dostałam od gina? wydaje mi sie że bardziej to z niej ując można niż dodać...

KasiaF87 to jak masz liste to wez mi napisz czy w szpitalu po porodzie mozna zakladac zwykle majtki czy musza byc te specjalne poporodowe??? a moze koras z was jeszcze wie???

Madziu u nie bylo jak kto chce:-) ja mialam takie i taki.. przez pierwsze dwa dni chodzilam w tych siateczkowych i mialam te ogromnie podklady(jak dla mnie ten zestaw to porazka byl:crazy:) a potem przezucialm sie na zwykle majtki i wieksze podpaski i jako tako lepiej sie czula..

madzik Torbe do szpitala mam spakowana od 3 tyg:-) mam w niej 3koszule, szlafrok, recznik duzy reczniki velvet do wycierania krocza, sraj tasme, wkladki laktacyjne, moje kosmetyki, szczoteczke, szczote do wlosow,wklady poporodowe, plyn do intymnej. a dla dzidziusia mam druga torbe.
W naszym szpitalu nie wolno miec majciochow, musiala bys zadzwonic do swojego szpitala i zapytac co ci potrzebne a co zapewniaja, ale masz na to jeszcze duuuzo czasu.

nio wiem ze mam duzo czasu, ale chcialam wiedziec jak to z tymi majtkami, bo slyszalam ze nie wolno miec swoich tylko te poporodowe.

Mama mi wczoraj przywiozla zestaw ciuszkow dla maluszka, a dzisiaj siostra... juz sie zaczyna:-)

a u mnie zastuj z ciuszkami... przez J tak mnie moze wkurzac ze nie macie pojecia, a od mamy juz mi glupio brac kase bo on mial mnie i dziecko utrzymywac a jak na razie to mama za wszystko placi a on w ch... wali i kaski nie widac, chociaz najmniej dostaje 1600zl i todobno juz nie ma tej kaski??? to gdzie jest ja sie pytam???

tutaj piszą że albo luźne bawełniane albo jednorazowe siateczki... najlepiej jak kilka tyg przed terminem zadzwonisz do szpitala i sie dowiesz... bo tak jak ja zauważyłam to wszędzie inaczej...

reklama
Snoopy to go przyciśnij, jestes bojową dziewczyną to postaw mu ultimatum... Mój M to zawsze za nadgodziny mówi że ma tyle i tyle a zawsze ma więcej i jak nas bieda przyciśnie to zawsze ma skitrane pare zł a jak nam ładnie miesiąc zleci to przychodzi niekiedy do domu i ma coś dla dzidzi... teraz wrzucamy wszystkie takie zaskurniaki do skarbonki i dzidzi wyprawke kupimy... Już troche mamy... ale ja nie wiem co kupować bo mi siostra i mama zapasy robią a obie trzymają wszystko na niespodzianke...

Do góry