reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mielismy zaklad ze jak dziewczynka to moje nazwisko a jak chlopak to jego, uzna dzidzi ale moje nazwisko bedzie miala, mozna tak wogole???

reklama
zawsze można sobie zastosować seksik w innej postaci;))) ja to nie wiem teraz używamy gumek ale muszę tę spiralę założyć-miedziane są tańsze od hormonalnych,jak był wpadła to nie wiem co bym zrobiła -dziewczyna 21 i 3 dzieci załamka

a Planujecie miec wiecej dzieci ???
jezeli chodzi o zabezpieczenie to slyszalam ze mozna sobie zastrzyk zrobic na jakis tam okres czasu ale nie wiem czy to jush weszlo a jak weszlo to pewnie drogie na ch...a ! Ale chyba gumki najlepsze jak nie dziurawe :D:D ale to nie to samo co bez tak jak mowi snoopy:p

Z tym nazwiskiem to mysle z etak mozna :) moja kolezanka z klasy tak zrobila , ale ona nie byla pewna goscia swojego i dala swoje ale jako ojciec dziecka figuruje on i podpisal ojcostwo:p

zaskrzyki to też hormony i bierze się je raz na 3 mc ,oj doskonale wiem że bez gumki jest o wiele lepij ale jak się nie może to trza z nią, a ja już wiecej nie planuje dzieci(nawet nie kuszę losu i mimo gumki w dni płodne zero seksu) parka mi styknie

To tak jak ja :) A slyszalam ze mozna sobie zrobic taki zabieg jak podwiazanie jajnikow zeby jush nie miec wiecej dzieci wogole ?? ale nie wiem czy to jest legalne jakies 40 lat temu bylo ale nie wiem jak teraz ??? tylko jednego czego sie boje ze bede zalowac i ze jesce kiedys zechce miec taka kruszynke jak sobie te dobrze odchowam ! Jak myslicie ?

u nas taki zabieg robią jezeli kobioeta ze wzgledow zdrowotnych nie moze miec kolejnego dziecka a tak to tylko na lewo jak sie da łapowke.

No wlasnie tego sie balam :/ no ale zobaczymy moze to i dobrze ! Jesce nie wiem jak to bedzie ale w sumie planujemy tylko parke :)

Wita87 witam na forum!

My z moim G. po porodzie myślimy żeby założyć spiralę.. On powiedział że woli dać mi pieniądze na nią niż wydawać pieniądze ciągle na gumki.. A poza tym wiadomo że z gumką niezbyt wygodnie..

angel501 szczerze to ja raczej nie mam zbytnio ochoty na sex odkąd jestem w ciąży.. No ale czasami robię to dla mojego G. jeżeli wiem że on już by bardzo chciał i ciężko mu wytrzymać.. Ale czasami (choć rzadko) i ja mam ochotę na małę co nie co.. Choć już teraz po wczorajszej akcji trochę się boję.. No ale zobaczymy.. Ja mu w sumie bardzo często mówię że nie mam ochoty no ale ile można.. Czasami to już mi go naprawdę szkoda.. Choć się troszkę dąsa i jest mu przykro to wiem że on to rozumie, bo często z nim rozmawiam na te tematy..

A wogóle to cieszy mnie, bo wczoraj mama była na zebraniu w szkole i do poprawienia mam tylko jeden przedmiot (a miały być 3 albo i więcej). Fizyka z której pani powiedziała żebym uzupełniła zeszyt i nauczyła się tylko 1 tematu i odpowiedziała z niego. A że wychowawczyni mam spoko to mogę przyjść do szkoły już tylko na tą fizykę.

reklama
Madziu Brawo!!!! Zazdroszcze otwartosci, ja sie balam powiedziec az w sumie sama zaczela cos podejrzewac:-) a teraz jestem jej brzuszkiem/grubaskiem (zawsze narzekala ze za chuda jestem) :-):-):-):-)

Ja sie nie balam mam bardzo dobry kontakt z mama najgorsze ze ja nie moglam jej powiedziec ze dam rade i mam faceta ktory mi pomoze... ale mama we mnie wierzy i teraz to co by nie mowila i tak widac ze sie cieszy ze bedzie maly bombel :-)

Czesc dziewczyny ! Urodzilam synka jak mialam 19 lat. Teraz bede miala 21 i juz czekamy na drugie .Jestem w 8 tyg.ciazy :-)Pochodze z Ukrainy i przyjechalam na studja .Poznalam tu meza i urodzil sie nam pierwszy synek.Obecnie koncze 2 rok studjow na UJ w Krakowie .Nie bralam zadnej dziekanki. Mysle ze na 3 roku tez bede chodzila z brzszkiem . Dla mnie nie jest wazne co pomysla niektore osoby z mojej grupy.Bo mam wspaniala rodzine!!!!!Kochajacego meza , wspaniala tesciowa, mame (ktora niestety daleko mieszka).
Mamy wszystkie warunki dla rozwoju nawet dwojki dzieci :-)
Wlasne mieszkanie, samochod ....
Mnie tak sie zdaje ze wszystko zalezy od osoby. Ja osobiscie nie traktuje ciazy jako choroby .W ciagu tych 2 lat otrzymalam prawojazdy i Certyfikat poziomu C1 z ros..mam dopiero 20 lat a wszystko o czym marze spelnia sie.( moze Pan Bog widzi i czuwa nad nami:-))
Nie tak dawno dowiedzialam sie o 2 ciazy.Byla ta ciaza nie planowana jak i pierwsza.....uwazam ze jestem za mloda i oczewiscie mozna bylo by zaczekac....Ale nie zaluje .I to jest najglowniejsze.Zyje w spokoju ze swoim sumieniem .Mam sily na nowy dzien, mam pewne cele i staram sie ich osiagnac .
Nie mozna mowic ze ciaza w wieku 19 lat to bylo normalnie ale nie mozna rowniez mowic ze to KOSZMAR.
Jezeli dziewczyna chce czegos osiagnac to zadna ciaza, dziecko albo zalozenie rodziny w tak wczesnym wieku nie zepsuje tego.Wiecej wiary w siebie!!!!!!!Za duzo dzieci nie moze byc!!!!!

Pozazdroscic sytuacji... ;-) Ja osobiscie uwazam ze 19 lat to juz spoko wiek zero problemu a wrecz lepiej zawsze chcialam byc mloda mama i i tak w planach mialam dziecko po maturze ;-) tyle ze mam przez bylego rok w plecy i matura niestety za rok...:-(

Mielismy zaklad ze jak dziewczynka to moje nazwisko a jak chlopak to jego, uzna dzidzi ale moje nazwisko bedzie miala, mozna tak wogole???

Pewnie ze mozna :-) Nawet moze miec dwa nazwiska dziecko tak mi sie wydaje :-)

To tak jak ja :) A slyszalam ze mozna sobie zrobic taki zabieg jak podwiazanie jajnikow zeby jush nie miec wiecej dzieci wogole ?? ale nie wiem czy to jest legalne jakies 40 lat temu bylo ale nie wiem jak teraz ??? tylko jednego czego sie boje ze bede zalowac i ze jesce kiedys zechce miec taka kruszynke jak sobie te dobrze odchowam ! Jak myslicie ?

Ja uwazam ze tabletki sa najlepsze a nie zdecydowala bym sie na jakies podwiazywanie wiecie jakie jestesmy ... kobieta zmienna jest :-)

Ja nareszcie tydzien szkoly za soba sporo przedmiotow zaliczylam i mam juz duzo mniej zmartwien chociaz ze szkola :-)
Tylko martwi mnie ze ciagle jakas zmeczona i obolala chodze :dry:
No i te moje humorki :laugh2: wszyscy sie ciagle ze mnie smieja :laugh2:

Do góry