reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Oliwka i tak jestes bardzo dzielna, bo nie dosc ze wczesniaki to jeszcze rok po roku... powinnas medalik dostac:-)
Co do antykoncepcji to slyszalam ze podwiazywanie jajnikow, powoduje czestrze wystepowanie chorob rakotworczych, bo organizm sie nie oczyszcza (jak ma to miejsce przy miesiaczce) moja znajoma ma na koncie 5 dzieci i kazde z wpadki w koncu po 5 lekarz sie wkoncu nad nia zlitowal i podwiazal jej jajniki. Jest bardzo dzielna chociaz jej maz ma ciagutki do alkoholu....
Ja sobie kanapeczki szamam i popijam herbatke z miodziem i cytrynda:-):-)

reklama
No to naprawde dzielna kobita ) Nidaleko mnie w Polsce mieszkala kobieta co 15 dzieci miala i dawali jej kase na podwiazywanie to przepila :/ i taka lumpiara i te dzieci sie tylko mecza , koszmar ! Nie wiem po co robic sobie az tyle jak sie wie ze sie nie utrzyma:/ koszmarne

A ona a jest inna, maja duzo dzieci ale ona jak cos kaski odlozy to zaraz leci cos kupic to do lumpeksu a to na rynek, jej dzieci sa tak zadbane ze nie jedna matka by jej pozazdroscila, a gmina jej za bardzo nie pomaga... walczyla z nimi zeby przeczkole dzieciom oplacic i sie udalo:-)

Snoopy! Moja córcia tez ma być Alicja Marysia :):):)
Alicja była od poczatku a Marysia bedzie po mojej babci:) ale zbieg okoliczności:)

Snoopy dlatego mowie ze dzielna :)podziwiam takie kobiety, brakuje jej kaski a jesce ciula jakos i nie daje sie chociaz wiadomo jest ciezko :) bo ta moja to koszmar masakra lepiej nie mowic :/
a ja narazie nie wiem jak moja niunia bedzie miec na imie :( jak moj R sie uprze to pefnie Nicola , a ja wolalabym inaczej lbo Zuzia , Julitka lub Martynka :D

No no dziewczyny ale temat zaczelam:-D:-D
co do zabezpieczenia to my uzywamy gum.. bralam tabletki przez 4 miesiace i działaly 100% , bo nie mialam ochoty w ogole.. jak to moj A mowil - "bez kija nie podchodz" jak odstawialm tabsy to wszytsko wrocilo do normy.. a zreszta po porodzie na seks juz nie mam takiej ochoty jak kiedys.. moj A narzeka oczywiscie, ale to nie on siedzi non stop z nia w domu.. ale na szczescie rozumie to:-D:-)

Wita87 witamy na forum:-)mam nadzieje, ze bedzie Ci dobrze z nami:-)

Snoopy a Ty mi smaka zrobilas tymi kanapeczkami:-) ahh czasy ciazy mi sie przypominaja:tak: jadlam wszytsko bez wyrzutow sumienia:-)

Aha Madzia grtauluje odowagi:) ciesze sie ze sie przelamalas, teraz Ty bedziesz spokojniejsza..
No i to chyba na tyle, bo leni marudzi:crazy::angry: ahh dzis pada deszcz i nie moze isc na dwor i marudzi..

A mnie wczoraj juz tak jakos naszlo i caly czas jem:-) moja mamcia w szoku bo wczesniej musieli mnie zmuszac, a dzis padlo pytanko czy lepiej mi sie oddycha i ze chyba brzuszek mi sie opuscil:-) ale chyba na serio mi sie lepiej oddycha:-) mam pelnr plucka tylko dla mnie:-) egoistka jestem nie:-)

witam szanownie panie:-) jak minal dzionek??? ja dzis bylanm na zakupkach po nowe staniki- znowu... kupilam dzis taki piekny bukiet konwalii, mowie wam, ale pachna...
co seksiku, to mi sie w ogole nie chce, az mi szkoda mojego chlopa, a czytalam ze w II trymestrze wzrastan ochota na seksik. A co do antykoncepcji to praktyczne przez 4 lata stosowalismy kalendarzyk malzenski, rzadko uzywalismy gumek, i dzidzie mamy zaplanowana.
A co do ilosci dzieci to u mnie w sasiedniej miejscowosci mieszkaja tacy co maja 12, ich matka ma przerabane, maz bez nogi, dobrze ze gmina dala im stary domek, bo mieszkali w wagonie kolejowym.
Snoopy troszke egoizmu nie zaszkodzi:-)

reklama
To koles bez nogi tyle dzieci narobil??? a dbaja o dzieci?? Wlazlam na gore z odkurzaczem i sie zmeczylam.... a to raptem 20pare schodkow...:-( musze pokuj ogarnac troszke bo sie zakurzylo i siersc na dywanie, po prostu masakra to skubac...:-( no ale w koncu to moj pies i sama taki los sobie zgotowalam:-):-)

Do góry