reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Umi bo szpital w Debicy to wogole patologia :-p:-D
na chopena kazdy liczy sie ze Skretem i raczej Jego pacjentki sa traktowane lepiej niz reszte !!

Patitka 150 zl :szok::sorry: to ordynator do ktorego chodzilam zyczyl sobie 90 zl - i tak samo zakazdym razem usg ,badanie i pytal sie wszystko !! nawet dawal skierowania na badania krwi itp do szpitala !!
ja tez mam problemy zdrowotne - okulistyczne i sercowe :nerd: mialam mase zrobionych badan w szpitalu czy wogole moge rodzic naturalnie i bylam przygotowane ze bede miala cesarke a tu mi powiedzieli ze silami natury urodze :szok::rofl2: no i urodzilam :tak: powiem Ci ze dziekuje Bogu bo nie chcialabym miec wiecej blizny niz dotej pory mam a umnie wyjatkowo dlugo blizna sie goja :confused2:

reklama
bezsenna i jak samopoczucie? ja placilam w tym szpitalu za pokoj 2 osobowy, bo nie chcialam byc w 4 osobowym :D dobijaloby mnie to ze sa 3 jeczace inne babki + ich mezowie + jeszcze goscie do tego....zle bym sie czula...tymbardziej ze ja ledwo sie toczylam do lazienki...a tak mialam tylko jedna wspolokatorke i jej przewrazliwionego meza ;P pozniej to troszeczke zalowalam bo urodzilam w sobote o 23 a wyszlam w poniedzialek o 12...hehe :) wiec w zasadzie to jeden dzien bylam....a 400zl zaplacilam :) ale trafilam na super polozna i lekarza. Byli przemili :) modlilam sie tylko zeby w piatek nie rodzic w nocy bo dyzur mial koszmarny lekarz, a akurat w piatek rano czop mi odszedl i lekarka powiedziala ze w takim razie w nocy urodze....na szczescie calutka noc elegancko przespalam i dopiero w sobote popoludniu wody zaczely mi sie saczyc. o 18 pojechalam do szpitala i wszystkie procedury trwaly 2h bo dopiero o 20 znalazlam sie na gorze....malo tego...jeszcze zamieszanie bylo z moim dowodem, bo lekarz sobie wsadzil go w kitel i pigula chodzila i szukala bo bez tego nie mogli mnie przyjac :D ehhh fajnie tak powspominac :)

jesuuuu tyle naprodukowalyscie i w dodatku to juz 3cie moje podejscie zeby odpisac wrrrr

no wiec:

umi nieszkodzi, szkoda ze nie moglam ci pomoc....

anetka ja w porownaniu do ciebie to "tylko" 18kg przytylam w ciazy ale w trakcie porodu 8 mi ubylo i na tym koniec :-( na dzien dzisiejszy wygladam jakbym byla w 6 miesiacu ciazy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

magda racja, te pasy sa dobre tylko mi bylo w nich okrutnie niewygodnie i dlatego rzadko nosilam:zawstydzona/y: i efekt mam tego:-(

moniska niestety niektore mamy to z rana powinno sie palnac w leb...ale co poradzisz sa i takie "fajne":crazy: jak u lekarza?

polna a ja mam taki tatuaz: zdjecie zrobione swiezo po zrobieniu :tak::-):-p
tatooi.jpg

matosia ojjj ja bym nie dala drugi raz dziurawic jezyka :-p za bardzo bolalo...hehehe dlatego nie wyjmuje kolczyka. w zasadzie to juz o nim nie pamietam hehe

kolia :szok::szok::szok: 13 dziurek, o zesz ty....ja to nie wiem gdzie mialabym miec te 9 w jednym :-D nie zmiescilyby mi sie hehehe

cos mialam jeszcze....aaa dziewczyny jesli chodzi o tatuaz to przynajmniej dla mnie odczucia byly takie jak przy depilacji..no moze ciut mocniejsze doznania ale wlasnie jak podczas depilacji:tak::-p

Ostatnia edycja:
matosia - Masz rację. My i tak zmagamy się z uczuleniem na białko mleka krowiego.

W środę wreście wizyta u alergologa. Ciekawe co tam wyjdzie.

Ja w ciązy przytyłam 15 kg i ogólnie bardzo szybko zrzuciłam, nawet 2 kg. więcej. Potem przyszła zima i kilka kg przytyłam a teraz niby waże tyle co dawniej, 49 kg ale figurka już nie taka sama.

Kinga Samopoczucie straszne :sad: W marcu odszedł mój przyjaciel, a dziś powtórka z rozrywki. Kumpel umarł. Jest mi strasznie przykro, że takie rzeczy się dzieją, gdy jestem w ciąży...Od początku znoszę ją źle, w dużej mierze przez exa, a do tego jeszcze to okropne zrządzenie losu, które zabiera bliskich mi ludzi...
Wiem, że muszę jakoś się trzymać dla Kubulka, ale ciężko trochę...Boję się iść spać.

bezsenna :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( strasznie mi przykro....a co sie stalo? wypadek mial? trzymaj sie! juz niedlugo bedziesz miala swoje szczescie przy sobie i nic sie wiecej nie bedzie liczylo:tak:

Heh cała książeczkę przeleciałam i nic jedyny wpis to taki ze mam sie zgłosic na USG jamy brzusznej ale to już byłam... no i 9 lipca byłam kolejny raz ale to o nerki Kacpra chodziło. Nic o bioderkach nie mam zaraz sie porycze... No nic nrazie nie mam w tym tygodniu jak ale 5 sierpnia ide na szczepienie to sie zapytam lekarki... znowu 9 kolejne USG nereczek no ja nie wiem moze wtedy mu sprwdzaja te bioderka chociaz watpie... Chyba ze na szczepieniu cos sprawdzaja bo babka mu cos z nogami i ze wszystkim robiła no ale USG nie miał

panistepelek A to moze jak ja byłam na pierwszym szczepieniu toto ona mu cos tam sprawdzała w sumie to całego go wyogladała wiec moze gdyby trzeba było to USG to by mi dała skierowanie? pocieszyłas mnie troche. 49 kg?:szok: a ile ty masz wzrostu?
kolia mój szpital jest inny ja nawet nie miałam kartki w której było napisane ze w 4 tygodniu pojawi sie to paskudztwo ropiejące po szczepionce... bo sobie zapomniały wpiąc... a ja juz myslałam ze mu cos zrobilam ale przypomniało mi sie ze miał szczepionke i pytałam ciotki czy to moze byc to a ona mi na to ze napewno to...
matosia nie strasz mnie... napewno masz racje ale co poradze tak jak panistepelek pisała na szczepieniu jej powiedziano ze nie trzeba a u mnie na szczepieniu lekarka mu cos z tymi nózkami robiła i nie tylko wiec mysle ze gdyby zauwazyła ze jest cos nie tak to dalaby znac... nie no do nastepnego szczepienia bede paznokcie obgryzac...
anetka551 :confused2: tobie to wpisali w szpitalu? ja nic takiego nie mam... a co do pasa to mnie sie wydaje ze późno chociaz czy ja wiem... lepiej póxno niz wcale...:-p a ile kosztuje taki pas bo sie nie orientuje?
Maagda_ Ale ci dobrze.... ja to jak wyszłam ze szpitala to brzuch mi spadł tylko 10 cm i teraz stoi w miejscu chociaz jest tak dziwiny ze przynajmniej nikt sie nie zastanwia czy w ciazy jestem bo jest taki jakis sflaczały
KingaMZ Tatuaz genialny i w super miejsu zawsze mi sie podobał na lędźwiach az sama mam ochote na taki

bezsenna Bardzo to przykre ale musisz sie trzymac. Ciężko jest na pewno gdy przyjaciele odchodzą ale pomysl ze jemu juz jest lepiej nie meczy sie choc napewno całe zycie było przed nim. Spróbuj myslec o tym jak najmniej teraz najwazniejsza jestes ty i twój synek
PATITKA26 ja myslałam ze jak sie idzie panstwowo to badaja tak samo jak prywatnie tyle ze prywatnie kase dajsesz z własnej kieszeni. A tu jednak jest gorzej niz myslałam
polna_N Mozliwe ze masz racje nie wiem bo nie rodziłam tam słyszłam tylko ze tam jest dobra opieka za to wiem napewno ze w szpitalu na lwowskiej rodzic bym nie chciala:-p

reklama
Witam Mamuski ;-) ja wczoraj kompletnie czasu nie mialam :sorry: niedosc ze siostra zostawila mi Dawida to jak wspomnialam Ala spac mi nie chciala w poludnie :confused2: no i skutkiem tego bylo ze usnela o 20 :-)
nocka swietna i Ala obudzila sie cos przed 8 :tak: teraz oglada bajke !

Umi ja skierowania nie mialam na usg bioderek , zadzownilam do przychodni co tam robia i powiedzialam ze chce zapisac corke na usg i bez problemu przyjela tylko ze to prywatna przychodnia i musialam placic 30 zl !! wtedy tez lekarz pojezdzil Jej jeszcze po brzuszku !!
eee no gdzie bys niby ta bude postawila ? pod blokiem ? :-D

KInga fajny tatuaz :tak: ale mi sie takie nie podobaja :-p wole cos bardziej wyrazistego , typu jakis bluszcz albo zwierzeta !! a ile placilas za taki tatuaz ? ja z tego co slyszalam to na kostce boli :confused2:

Kolia :szok: podziwiam ze chcesz zrobic na wewnetrznej stronie nadgarsta :eek: leeee ja podczas pobierania krwi mam dziwne schizy a co dopiero robienie tatuazu co trwa pol godziny czy wiecej :-p:laugh2:

monis i jak tam po wizycie ? :nerd:

Magda ze Ci sie chcialo z tym pasem chodzic ? :sorry: ja ubralam moze z 2 razy i podziekowalam :no: bylo mi tak strasznie niewygodnie i jeszcze strasznie mnie brzuch ponim bolal wiec wolalam sobie odpuscic !!

Do góry