reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Polna ty sie smiej wiesz ze myslałam o takich szelka ze smycza kilka razy widziałam takiego brzdaca na takim czyms w prawdzie smiałam sie troche z tego ale teraz mysle ze to fajna sprawa:-p no to jeszcze tylko buda byłaby potrzebna:-p Moze jak wytrzyma do 20 to pospi do 9 lub 10:-) i bedziesz miała troche czasu dla siebie
anetka551 ja własnie pasa nie mam i załuje tego bardzo:-p a brzuchem sie nie przejmuj predzej ci sie wchłonie niz mnie:-p napisz jak po wizycie u lekarza
panistepelek A ja jak mnie gardło bolało to zawsze loda jadłam ale z róznym skutkiem raz mi pomogło a raz miałam angine...

A wlasnie bo tak sie zastanwiałam nad tymi bioderkami to wy mialiscie jakies skierowanie od pediatry? bo ja nic nie mam zadnych kontroli kompletnie nic...moze powinnam o cos takiego poprosic?

reklama
umi mojej tesciowej coreczka Natalka, kiedys nozki skladala jak siedziala.. to znaczy krzyzowala stopki.
wszyscy balismy sie, ze moze miec cos z bioderkami, jednak poprostu jej tak bylo wygodnie, ktoregos dnia sama przestala nakladac. :-):)

dobra, zawijam sie z pracy i lece do gina. :):-)

moniSkaBe Ja nie widze zeby Kacper mial cos tam zle tylko sie zastanawiam czy to sa rutynowe kontrole bo mnie nic o tym nie wiadomo a nie chce zeby sie okazało ze powinnam chodzic na kontrole a nie chodze tylko z własnego zaniedbania. To po wizycie szybko nam napisz co i jak:)

Mam taka nadzieję Umi, ale jak to w zyciu różnie bywa szczerze narazie drżę każdego dnia zeby utrzymać ciążę bo juz plamienia były a z małym dzieckiem za dużo w domu ise nie odpocznie ale dzielnie daje radę tylko wkurza mnie ze jak państwowo ide na wizyte to zlewaja i po łebkach ostatnio lekarka spóźniła sie godzine a przyjmuje tylko dwie więc nawet gin mnie nie zbadała juz nie mówiac o usg. Przy pierwszej ciązy leczyłam sie wprywatnej przychodni bo firma wykupiła tam nam pakiet ale jak na wych przeszłam to niestety za wszytsko musze płacic. wiec raz na dwa msc chce sobie do tamtej lekarki pojśc ale wizyta kosztuje 150 zł no ale mam i badanie i usg. Ehhh to zycie...

anetka - Tak to jest z tymi imprezami, że jak jedzie się z małym dzieckiem to róznie bywa, ale napewno wszyscy to zrozumieli.

umi - Też się zastanawiałam na lodami :p
Co do bioderek to u Nas po urodzeniu Klaudii niby połozna mówiła, że dostaniemy skierowanie na prześwietlenie w któryms tam tygodniu ale na 1 szczepieniu doktórka powiedziałą, że nie ma takiej potrzeby.

Aj dziewczyny ale wy kleiecie trudno sie polapac. Co do kolczyklowto ja mam 13 dziurek w uszach 4 w lewym i 9 w prawym zawsze tez chcialam miec w nosie i w jezyku ale ostatnio sie taki wyspyp zrobil ze ostatnio o tym myslam ale przestalo mnie tak ciagnac choc w karku nadal bym chciala miec ale P to sie nie widzi :-pco do tatuzu to chciala bym miec jakis malutki na wewnetrznej stronie nadgarstka chyba porozmawiam z P zeby moze cos na 2 lata wykombinowac.
Aguś niektorzy tacy sa i chyba nic sie nie da z tym zrobic ale ja bym chyba nie dala rady za kogos sprzatac. Moja siostre potrafie do tego zmusic a to juz naprawde cos:-p
umi2 dokladnie ten sama sposob mialm do tej pory jak jest wiecej to tak robie A mi powiedzilei w szpitalu gdzie mam sie zgloscic i ze mam sie zapisac iles tam wczesnie chyba nie mialam skierowania bo wszytkie dzieci mialy robione usg bioderek.;-)
monis ehh biedny dzieciak ale swiata sie nie da naprawic.

panistepelek powiem szczerzez, ze chyba nawet lepiej bo uczulenie jest bardziej uciazliwe niz przezibienie w kazdym razie szybkiego powrotu do zrowia zycze :)

truskawka i jak tam po lekarzu?

anetka551 wiesz co mi na szkole rodzenia mowili, ze na poczatku duzo sie chudnie pozniej w drugim i trzecim miesiacu wogole, a pozniej znowu zaczyna sie tracic na wadze :) az sprawdzilam w notatkach ze szkoly rodzenia, zeby sie upewnic :), a tak dodatkowo, ponoc od 3 miesiaca po porodzie wypadaja wlosy, z tego co pamietam mi to strasznie lecialy :( no ale dotyczy to tylko tych karmiacych :)

polna
powinnas mi napisac : naucz sie czytac ze zrozumieniem dziecwzyno hehe :p no tak to jest jak ma sie tylko chwile na odpisanie :)

umi2
no ja bym poszla chocby prywatnie i juz dawno temu szczerze mowiac, bo to jest tak : jak wszystko jest ok to spoko bez problemu, ale jakby byla jakas niedaj boze dysplazja no to dziecko w szynie siedzi tyle ile ma tyg przypuszczalnie jesli ma trzy tyg to tzry tyg siedzi w szynie, jak 10 tyg to 10 tyg w szynie itd. wogole dla mnie to jest szok tyle dziewczyn nie mialo jeszcze(a wlasciwie ich maluchow) robionego usg bioderek. co do za pediatrzy sa?! swoja droga ja bylam prywatnie bo moj mi powiedzial ze jak mala skonczy 3 miesiace to mi da skierowanie wiec w konsekwencji czekalabym pewnie do 5 miesiaca, a mala musialabyc szerokopieluchowana, na szczescie trwalo to tylko dwa tyg :)

moniSkaBe jak tam u gin? okreslila ktory to tydzien?

kolia
13 dziurek? o rany :D jak ty te 9 zmiescilas hehe :)

moniSkaBe w sumie zależy, który to tydzień :tak: ja jeżeli się nie mylę to pierwszy raz serduszko widziałam hmm w 6 albo 9 tygodniu :-p

umi2 a myślisz,że już za późno na pas? może warto spróbować :tak:
co do usg bioderek, to nie miałam żadnego skierowania, w książeczce Zuzi mam napisane,że usg bioderek i konsultacja ortopedyczna w 10 tygodniu życia dziecka, Zuzia w sumie ma już więcej niż 10 tygodni, ale idziemy jutro.

panistepelek ja też myślę, że wszyscy zrozumieli :-):tak: po co mieliśmy męczyć dziecko i siedzieć tam na siłę

kolia 13 dziurek?? hehe szok:szok: kolczyk na karku? hmm Twojemu chłopakowi się nie podoba tak? w sumie trochę dziwne miejsce na kolczykowanie, ale jak kto lubi :-)

matosia to super, mam nadzieję, że waga zacznie spadać :tak: po porodzie waga spadła mi o 12 kg a teraz ani drgnie :baffled::eek: oby po 3 miesiącu ruszyła :tak::tak: mówisz, że włosy wypadają? tylko nie to, moje włosy i tak już są strasznie rzadkie.. :baffled: ogólnie mam problem z wypadaniem włosów, a jak pomyślę, że mają wypadać jeszcze bardziej.. ehh chyba łysa zostane!

Anetka, Umi ja nosiłam pas zaczęłam 2 tyg. po porodzie i po miesiącu z 94 cm w pasie zrobiło się 82 :) i później kupiłam mniejszy pas i teraz mam 79 ale już nie nosze bo gorąco. ;)

reklama
Maagda_ ale Ty chyba dużo schudłaś po ciąży no nie? Ja ogólnie przytyłam 25 kg a spadło tylko 12 :baffled: więc mi to jakoś wolniej idzie, wydaje mi się, że brzuch ciągle taki sam :-(

Do góry