reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

bezsenna a nie mówiłam ze przyjmuja dopiero po 10 dniach? u mnie sie w ogole nie spieszyli:/ bylam juz 2 tygodnie po terminie a oni nic mi nie robili dopoki sama skurczy nie dostalam. Jakby nie to ze mialam rozwarcie na 2 cm to pewnie bym se dluze jeszcze w domu siedziala. Bo bylam juz 10 dni po terminie a dopiero jeszcze po tygodniu urodzilam. Niestety taka juz wola macierzynstwa ze ciaża przenoszona jest po 10 dniach:/

reklama
truskawa a mi wywolywali po 8 dniach i jeszcze babka mi pow. ze dzien wczesniej powinnam byla przyjsc, bo po tygodniu juz sie wywoluje zeby nie bylo pozniej w razie czego kompikacji w postaci zielonych wod itd... :) wiec to zalezy od szpitala.... :)

Kinga A płaciłaś za coś w tym szpitalu?
Truskawa Pamiętam, że Ty pisałaś, że 10 dni, ale u Kingi już po 8 wywoływali, więc już sama nie wiem, jak z tym jest. Mój gin mówił, ze tylko do 20 prowadzi mi ciążę, a potem mam być pod opieką szpitala. Ale jak mam być, skoro to będzie 9 dzień a oni przyjmują jak 10 się przenosi...
Mazia Czytałam o tych przypadkach że kobiety niby na zakupy jadą za granicę, a tak naprawdę to chcą tam rodzić. Nie dziwię się...

Nie piszcie nawet o tych zielonych wodach, bo to jest mój najgorszy koszmar...Bardzo się tego boję, byłabym o wiele spokojniejsza w szpitalu, a tak to muszę czekać...

Felidae Nie chodzi o skandal, ale ja np. się tego wstydzę, ale to pewnie dlatego, że w rezultacie zostałam samotną matką. I nie wydaje mi się, żebym w te 3 miesiące znajomości dobrze poznała ojca mojego dziecka...Teraz już mam nauczkę.

no,ale teraz jeszcze tylko dwa dni:) wiec chyba tak zle nie jest:) dasz rade:) jak widzisz duzo dziewczyn przenosilo i nic im ani dzieciaczkom sie nie stalo:) pewnie tak samo bedzie w twoim przypadku:)

Zosiek Widzę i się trochę pocieszam tym ;)

Jeszcze co do tego szpitala, w którym dziś byłam, to chcę napisać, że jak byłam tam w czerwcu, też na ktg, to trafiłam na inne lekarki i były bardzo miłe. Więc to jest loteria. Chyba nie tyle ważny sam szpital, co właśnie lekarki i położne na które się trafi.

Ostatnia edycja:
Nie martw sie:) moze dzidzia poprostu nie jest jeszcze gotowa. to zalezy od szpitala. Jak czujesz ruchy malenstwa to jest wszystko wporzadku:****KingaMz ja sie tez spotkalam z tym ze nawet po 4 dniach wywolywali porod ale kobieta ktora miala wywolywany porod dala lekarzowi w łape jakies pieniadze:-p a tez sie spotkalam z tym ze wywolywali porod po 8 dniach ale kobieta miala wtyki z ordynatorem bo chodzila do niego prywatnie:tak:

polna_N nic sie przeciez takiego zlego nie stalo jak raz tak napisalam. Nikomu sie krzywdy z tego powodu nie stanie. Pisze na szybciocha i tez nie mialam czasu to zedytowac. Przepraszam ze zasmiecilam ten wątek. mam nadzieje ze mi wybaczysz kochana:*****

KingaMz ze to tak ujme jak mowi moja mlodsza siostra ale z ciebie zajebi.... kolesiuwa:DDDDD twoje dzieciaczki maja the best mame:) zeby miec zamiar zrobienia sobie kolczyka na ... to trzeba naprawde byc pozytywnie nakreconym;P szacuneczek:**** ja tez mam kolczyk w jezyku i wnosie. Jak bylam mlodsza to mialam w uchu tez kilka dziurek ale juz nie pamietam ile:) W pepku tez mialam 2 razy przbebijane ale sciaglam ze wzgledu na ciaze i wczesniej na zle gojenie sie rany. I mam zamiar zrobic se tatuaz taka wielka róze na łydce:)

reklama
Witajcie po weekendzie!
Pinka, odwiedzaj nas jak najczęściej, gratuluję pociech!
Widzę, że o kolczykach rozmawiacie, ja też miałam kiedyś w nosie (jak miałam 14 lat, hehe), ale po pół roku już mi się znudził, wiecie, taka dziecięca zachcianka była, jak na kolonie pojechałam :)
Tatuażu raczej bym sobie nie zrobiła, ale podobają mi się niektóre u facetów.

Do góry