reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

maziu heh fajnie, ze masz pomoc :) ja to sama wszystko robilam i w konsewencji ... no coz nie bylo zbyt prosto :), natomiast do tych juz poprzyklejanych karteczek na brystol doklejalam czerwone serduszko z balsy ( nie wiem czy wiesz o co chodzi, czasami mozna znalezc takie biedronki, ktore wykonowane sa z takiego materialu ala drewno, czyli wlasnie balsy :)). kupilam je na gieldzie kwiatowej we wroclawiu, cale opakowanie ktore zawieralo 80 takich serduszek kosztowalo 5 zl :) wiec po taniosci :D, wogole na tej gieldzie kwiatowej znalazlam tyle swietnych *******, ktore przydadza sie na weselu, ze szok, a wszystko straaasznie tanio :)

kinga ja mam jedna dziurke w jednym uchu, trzy w drugim. tez mialam kolczyk w jezyku, ale jak zaszlam w ciaze bardzo czesto go wyciagalam, potrafilam np. przez tydzien nie nosic po czym znowu nosic, az w koncu nie zakladalam go przez pare miesiecy i sie dziurka zarosla :( ale uwielbiam mieec kolczyk w jezyku, wiec z pewnoscia znowu sobie go przebije :) nie wiem jak dla ciebie, ale dla mnie to jest czysta przyjemnosc, moc sie bawic kolczykiem i wogole samo uczucie :) juz nawet nie ze wzgledu na estetyke tylko ot tak dla samej siebie :)

reklama
bezsenna wiem, ze napenwo juz bys chciala byc po wszystkim, aleradze ci cieszyc sie tymi chwilami spokoju, ktore ci pozostaly :p heh nie no zart :) straszne, ze cie nie przyjeli... moze maja ful i juz poprostu przyjmuja tylko rodzace? chociaz w takich przypadkach zazwyczaj daja na patologie... w kazdym razie mam nadzieje ze juz rodzisz :D

kinga w pruszkowie? tam gdzie ta mafia? :D

napewno rodzice nie beda zachwyceni beda w szoku ale najwazniejsze aby twoj chlopak przyszly ojcec poczuj sie do obowiazkow zycze szczescia choc swoje piersze dziecko urodzilam gdy mialam 20lat

O ile ona w ogóle odpisze:) polna_N ja też poznałam swojego męża przez gg:)

he he
to dziecko po 3 czy 4 miesiacach bycia razem to skandal ?? czy to zalezy od wieku :-) ? bo ja mialam 27 lat jak zaszlam w cize ze swoim obecnym mezem :-) a zdązylam tylko pomyslec ze stara sie robie i ze przed 30 mozna by juz sie postarac o dziecko :-) reszta "potoczyla sie" prawie sama. ot natura tak zdecydowala po przez 10 lat nie uzywalam specjenie srodkow anty/ i zawsze wiedzialam co i jakz moim organizmem. to ze jestem wciazy wiedzialam juz w 2 tygodniu :D
Dziewczyny zycze wam sily i wytrwalosci. A jesli zostalyscie same to powiem wam po cichu ze z mezem czasami wcale nie jest latwiej, wychowac swoje dziecko :-)

P.s. mezam poznalam na czacie ;-)

P.s.2 X-lander xa jak najbardziej polecem, uzywane sa w sumie tanie i nie ma sie co bac ze nie da rady bo uzywany. moj brat kupil w 2006 roku dla corki jezdzila rok, potem my od maja poltora roku, a od wrzesnia bedzie jezdzic w nim druga corka mojego brata i wozek dalej śmiga, moze troche bardziej klekoce bo dla mnie kosz pod wozkiem byl jak bagaznik w aucie :-) ale jest ok. wypralam nasmarowalam koła dopompowała w sklepie rowerowym :-) i smiga jak nowka :-) a modele 2009 maja super usprawnienia typu daszek zasłaniający przed wiatrem itd. co do rączki to wystarczy ze dziecko zaczyna jezdzic w spacerowce jak juz jest na to gotowe a nie w 4 miesiacu zycia :/

Ostatnia edycja:
Kinga ja mam 3 dziurki w lewym uchu i jedna w prawej, no i w jezyku kolczyk :)
tylko cholera jest problem bo prawie wcale kolczykow nie nsze wcuszach :/
musze sobie sprawic jakies ladne wkrety bo szkoda tych dziurek :)

tatuaz chcialam zrobic ... ale jakos poki co mi przeszlo.. moze po urodzeniu dziecka sobie cos sprawie :) moj Karol ma dziare na pol plecow i ramieniu przechodzaca przez bark i zahaczajacą o piers :)

pinka witaj :)

matosia ja to juz nie pameitam ze go mam hehe i czasami czuje sie zaskoczona jak ktos sie mnie pyta "ty masz kolczyk w jezyku???" ale co ci powiem, nie wiem dlaczego ale w pierwszej ciazy pod koniec to mialam taki spuchniety jezyk, seplenilam ze hohoho jak tylko urodzilam problem zniknal...przy drugiej na szczescie juz tak nie mialam :) no i drugi raz bym sobie nei przeklula....ze wzgledu na te doznania na poczatku..o mamo! koszmar :p ja to kiedys chcialam sie przekluc TAM hihihi ale odwagi mi zabraklo :D

moniska ja wkrety nosze i ich nie sciagam w ogole. tak mi najwygodniej.....to fajnie musi ten twoj wygladac z tatoo, a jaki ma motyw? ja swojego namawialam ale nie chce :( a szkoda....ja drugi za rok :) na kostce...

matosia tak tak tam gdzie tam mafia heheh :) fajny tam maja szpital, niedawno remontowany, sale, lozka, mebelki super, w salach sa lazienki a nie na korytarzu ze trzeba robic wycieczke....ciezko byloby mi tak latac przez korytarz bog wie gdzie do lazienki...a tak mialam tylko jedna wspolokatorke, duza lazienke, szerokie lozko (nie metalowe) na ktorym spokojnie miescilam sie z malym/mala, nocna lampka w ksztalcie ksiezyca nad lozkiem :) bardzo mi sie tam podobalo :)

Kinga fajne szpitale tam macie,pewnie mafia zasponsorowala wzamian za lewe zaswiadczenie:D:D:D bo to az dziwne,ze w polsce tak moze byc.A bylyscie kiedys za granica w szpitalu??
Ja bylam w zeszlym roku w niemczech w szpitalu.I to co zobaczylam to byl szok!! W poczekalni,kawa herbata,akwarium,gazety,na podlodze panele,lazeinki to ja takiej w domu nie mam!! normalnie gały mi z orbit wychodziły.Jakby taki niemiec trafil do polskiego szpitala to by chyba samobojstwo popelnil.

reklama
mazia kolezanka opowiadala, bo rodzila w niemczech.....bajka...u nas dlugo tam nie bedzie. NFZ aczal walczyc z tym ze kobiety tam zaczely niby przypadkiem rodzic, bo za kazdy porod tam nfz musial im placic 3tys. a tutejszym szpitalom placi 1tys.....

Do góry