reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

truskawa ja mialam podlaczona kroplowke i moglam z nia chodzic, nie czekalam na lezaco az sie skonczy i dopiero wtedy...do ktg tez bylam podlaczona i moglam chodzic tylko blisko sprzetu zeby sie nic nie rozlaczylo....ale co szpital to obyczaj wiec nie ma co sie sprzeczac...wzrost i to czy ktos jest waski nie ma znaczenia....niejedna mala waska ma szerszy kanal rodny i moze urodzic duzo dziecko niz jakas potezna kobieta, ktora ma waski i musi miec cc...wyglad zewnetrzny nie odzwierciedla szerokosci kanalu rodnego :)

reklama
KingaMZ ja tylko mowie co powiedzieli mi po porodzie;-) ze dobrze ze nic mu sie nie stalo bo byl taki duzy. Zalezy od szpitala co do tych kroplowek. Ja np mialam tak jak pisalam ze musialam ciagle lezec dopoki sie ta kroplowka nie skonczy. Dopiero pozniej musialam chodzic przez godzine po sali. Ale skurczy i tak nie dostalam:baffled:

Truskawka ja Cie dobrze zrozumialam :sorry: widocznie Ty zle czytasz moje posty i je zle odbierasz !! ja tez bylam podlaczona pod ktg i rowniez nie mialam problemu zeby chodzic !! moim zdaniem mialas za krotko podlaczona oxy , zreszta u Nas w szpitalu tak jest ze kroplowki dostaje sie przez minimum 3 godziny jezeli chce sie wywolac porod i jezeli nic sie nie dzieje to srum kaza wracac na sale i dalej czekac !!

ile mam Cie prosic zeby edytowala posty ?

Zosiek ja skonczylam juz 20 lat:tak: a mojego faceta poznalam przez kolezanke ona jest ode mnie o 3 lata starsza i to byl od jej chlopaka kumpel. Bartek bo tak sie nazywa moj chlopak ma teraz 23;-) zawocil mi w gowie juz jak go zobaczylam:-p no i pozniej skads mial moj numer i napisal do mnie i tak sie zaczelo ze najpierw ze soba pisalismy a potem sie spotykalismy, niewiem skad on to wiedzial ale pierwsza nasza randka bya w mcdonaldzie. Wiem ze to nie zdrowe ale uwielbiam tam jesc!:-)no i tak sie ciagle spotykalismy. W tamtym roku jego rodzice wyjechali na wakacje a ja u niego 2 tygodnie mieszkalam:happy: bylo cudownie bo tak pierwszy raz bylismy ze soba non stop. I co noc sie kochalismy:-p no ale regularnie co miesiac robilam test ciazowybo kochalismy sie bez zabezpieczenia, zawsze! No i pod koniec wakacji przed miesiaczka zrobilam test no i wyszlo pozytywnie:happy: pacowalam w zakladzie fryzjerskim i musialam sie zwolnic ale od przysylego roku ide znow pracowac. Od kad jestem w ciazy wszystko sie zmienilo:zawstydzona/y: juz niema tak ja k kiedys. Nie jestesmy juz tak blisko jak dawniej, dziecko nas zmienilo ale niczego nie zaluje. Bardzo kochamy naszego synka ja bartka rowniez kocham mam nadzieje ze on mnie jeszcze tez:zawstydzona/y: mysle ze tak sie zmienilismy bo za duzo czasu razem spedzamy gdybysmy tak odpoczeli od siebie to moze by bylo inaczej. Ja jestem do niego taka niemila po porodzie. Strasznie mnie to zmienilo. O wszystko sie do niego zucam i przez to sie klocimy. od 4 miesiaca ciazy mieszkamy razem. Ale slubu jeszcze niemamy bo ja niechce sie z tzm spieszyc mnie malzenstwo nie jest potrzebne. Jest mi dobrze tak jak jest. Pozniej jak nie daj boze by sie cos stalo to rozwod i co tylko a mnie to naprawde nie potrzebne;-) A ty Zosiek masz dziecko, albo moze spodziewasz sie dziecka? Teraz ty cos opowiedz bo ja sie rozpislam jakbym ksiazke miala pisac:-D

Truskawka ja Cie dobrze zrozumialam :sorry: widocznie Ty zle czytasz moje posty i je zle odbierasz !! ja tez bylam podlaczona pod ktg i rowniez nie mialam problemu zeby chodzic !! moim zdaniem mialas za krotko podlaczona oxy , zreszta u Nas w szpitalu tak jest ze kroplowki dostaje sie przez minimum 3 godziny jezeli chce sie wywolac porod i jezeli nic sie nie dzieje to srum kaza wracac na sale i dalej czekac !!

ile mam Cie prosic zeby edytowala posty ?

A cos sie stanie jesli nie bede edytowala?:eek:
Napisalam ze lezalam 3 godziny w poprzednim poscie i nic sie nie dzialo i dali mnie spowrotem na patologie. I mialam tak 2 razy. Mi w szpitalu nie powiedzieli zebym se spacerowala po sali musialam lezec:sorry: moze w nie kazdym szpitalu jest tak samo cooo? Napisalam tak jak bylo ze mna...

Polna_N Właśnie jadę do szpitala ;)

powodzenia:D:D:D

Zosiek xlandery sa ladne :tak:ale wybrane modele !! nie podobaja mi sie z 3 kolami :no: i takie co maja 2 tylnie obrotowe :sorry: moja szwagierka kupila taki wozek - porazka :laugh2: niedosc ze jest strasznie szeroki i ciezki to nie mozna przestawic raczki do tylu :sorry::-D oczywiscie szwagierce to nie przeszkadza bo to nie Ona z z dzieckiem wychodzi na spacery tylko tesciowa :no:

mi sie ten podoba Wózek dziecięcy XQ - X-lander i ten Wózek dziecięcy XA - X-lander :D:D

moniSkaBe wiem ze biedna bo zawsze zanim zwzmiotuje to placze dosc dlugo

polna_Nmial goraczke cos mu bylo... tzlko niewiem co. Caly byl spocony i kilka razy go kapalam i po kapaniu byl troche ochlodzony ale po jakims czasie znow byl rozpalony. Laktacid jest chyba na te wymioty do niemowlat jak sie nie myle prawda? Jutro z nim pojde to zobaczymz co ten lekarz powie. Poprosze go o jakis lek albo zebymi przepisal to specjalne mleko przeciw ulewaniu. No o tym chlopaku to jak se nieraz mysle ze w sumie mogl kogo kolwiek tak zabic... a jakbym to byla ja albo ktos mi bliski?

Karolina00 ja tez sie przestraszylam i dlatego obiecalam sobie ze jakby mu to nie przeszlo to dzwonie na pogotowie ale na szczescie rano juz jak sie obudzil byl juz zdrowy i wesoly.

a mam 21 lat moj 20:) poznalismy sie na pieszej pielgrzymce do czestochowy:p pielgrzymka sie zaczela 28 lipca, a od 4 sierpnia bylismy juz razem...z tym,ze on na poczatku pielgrzymki spotykal sie z inna:) taki z niego agent:) no,ale jakos tak zostalo,ze niedlugo stuknie nam 4 lata:) wiele razy zrywalismy, nawet ostatnio tak powaznie, ale jak widac znow jestesmy razem, bo chyba juz nie mozemy bez siebie zyc...:) i jestesmy na siebie skazani:p dziecka nie mam:) i nie planuje,az do konca studiow:) bo w tym roku zaczynam drugi kierunek studiow dziennych:p i ciezko by mi bylo:p ale mam duzy instynkt macierzynski:)

truskawa,a rozmawialas ze swoim o tym wszystkim?

reklama
AguśZakochana - Oj ile to ja mam wspomnien fajnych z dzieciństwa. W prawdzie był pewien moment gdy byłam już trochę wieksza kiedy to "marzyło" mi się życie w mieście ale szybko przeszło :p

Wczoraj miałyśmy drugie podejście do kąpania w brodziku i było już lepiej no i bez płaczu. W prawdzie córcia usiąść nie chciała ale grzecznie stała, chlapała nóżka a ja ją w tym czasie umyłam :)

No i niestety trochę się przeziębiłam z Klaudią tyle, że mnie boli gardło i głowa a ona kicha i katarek ma.

Do góry