reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Nie bedziesz ciagle lezec:) daja ci ta kroplówke i bedziesz lezala az sie skonczy. A później poprostu zaczną sie skurcze i bedziesz musiala spacerowac bo to przyspiesza rozwarcie(chociaz ja wolalam lezec bo mnie mniej bolalo;-)) i beda cie badac co jakis czas. No to dobrze widzisz ze sie tak nie zamartwiasz juz teraz... Ale dupek z tego chłopaka!!!! Jak bym mogla to bym go zabila. Zeby nawet nic nie dac na swoje dziecko... Podasz jego rodzicow o alimenty jak nie pracuje i mu sie skonczy wolnosc. Znajdziesz innego faceta i lepszego:) No polowe ubranek co mialam na takiego niemowlaczka to poszło na bok:/ musialam mu ubierac ubranka na 2 miesieczne dziecko:eek: teraz ma 2 miesiace a wyglada jakby mial 4 miesiace:-) jutro idziesz do tego szpitala tak? jezeli tak to zycze powodzenia jak cie zatrzymaja. Jak wrocisz to zaraz napisz na forum!:tak: bede czekac:*****

KingaMZ ale ja jestem chudziutka i niska a on nie umial wyjsc i powinnam miec ciecie bo te położne mówiły ze mógł sie udusic ale na szczescie wszystko było wporzadku miał 10 punktow i jest zdrow jak ryba. Mi robili OCT i ja musialam lezec bo bylam podlaczona do KTG. I mialam to 2 razy robione i nie dostalam po tym skurczy dopiero po paru dniach niespodziewanie zaczeły sie skurcze.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Zosiek Mimo wszystko uważam, że nie wszyscy faceci są do dupy ;) Etap nienawiści do wszystkich przedstawicieli tego gatunku mi już minął ;)
Ale to faktycznie dziwne z tym wieczorem panieńskim, aż mi się jedno skojarzenie nasuwa jak pomyślę w jakiej roli mógł tam wystąpić ;) Sorry, głupawka mnie już bierze przez to oczekiwanie. A suwaczek to już w ogóle mnie dobił :]

Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi. Jak czytam te opowieści z porodu, to jeszcze nie mogę uwierzyć, że mnie też to czeka. Wydaje mi się to takie nierealne. Sama wizja tego, że będę mieć synka jeszcze do mnie nie dociera. Ale już niedługo :)
KingaMZ W kwestii porodu, to bardziej zależy od mojej mamy, czy ona da radę na to patrzeć ;) A jak ja się będę czuć okaże się na miejscu. Podejrzewam, że będę dużo kląć pod nosem, ale to chyba normalne w trakcie porodu.Jak wpiszę ojciec nieznany, to nie dostanę alimentów. Chcę, żeby płacił i żeby przychodził do dziecka od czasu do czasu. To jego obowiązek.Najchętniej to bym chciała, żeby zniknął z naszego życia, ale nie mogę decydować za synka...
Truskawa Najlepsze jest to, że on pracuje :] Ale nic nie dał, twierdzi, że jestem materialistką i że powinno mi starczyć becikowe :] To nawet by mi na wózek nie starczyło biorąc pod uwagę fakt, że musiałam kupić z fotelikiem, a same wiecie, jakie są ceny. Faceci jednak nie pojmują tego, nie orientują się ile co kosztuje...
Tak, rano jadę do szpitala :)

moj suwaczek?:p cz y twoj? nie dziwie sie:) wiesz jak zrobi strip to ja tez zrobie:) przy moich kolegach:) albo przy moim wspollokatorze i zobaczymy co powie wtedy:p a faceci sa do dupy:p i zdania nie zmienie:)

Ty lepiej moze sie upomnij o wywowanie porodu co? bo zebys jak lenka nie przenosila...:) ale w sumie ja sie na tym nie znam...

a jaki wozeczek masz? ja bym sobie kupila x-landera:) chcialam kiedys bardzo boldera SD,ale jakos ostatnio na x-landera mnie wzielo:p wogole ja mam manie na punkcie wozkow:D:D:D uwielbiam je:D:D

duzo Cie cala wyprawka kosztowala? moze w pon juz bedziesz mamusia?:D:D:D nie boisz sie bolu podczas porodu?

Zosiek Mój suwaczek, bo przecież nie Twój ;-)Twój jest optymistyczny i dobrze rokuje na przyszłość :tak: Widzę, że duże zaufanie do siebie macie i bardzo dobrze. U mnie zabrakło tego, a wg. mnie bez zaufania związek nie istnieje.
A jak Lenka przenosiła? Bo ja nie w temacie.

Zosiek Ja mam Mikado Boston, kolor fioletowy MIKADO - 37KOLORÓW - 4 MODELE + SUPER GRATISY (681748332) - Aukcje internetowe Allegro
Na początku ciąży non-stop siedziałam na allegro i oglądałam wszystko, co związane z dzieciaczkami :)
Trochę mi wyszło. Wyprawka+ciąża...3,5 tysiąca...A i tak niektóre rzeczy mam używane...Jest mi źle z tym, że muszę myśleć o pieniądzach, nigdy nie przywiązywałam do nich wagi, ale teraz wiem, że dziecko też kosztuje, ma swoje potrzeby, a ja nie chcę, żeby synkowi czegoś brakowało tylko dlatego, że ex nie zapłaci alimentów...

wozeczek naprawde sliczny:) to normalne,ze liczysz kase:) ogromne wydatki ida na dziecko:) wiec ci sie nie dziwie:) jak bedziesz miala dostep do neta czy cos to pisz:p:D:D:D bo jestem ciekawa kiedy kubus sie pojawi:D:D:D moj synek tez tak bedzie mial na imie:) po moim koledze:)

na glowny watku pisala lenka87 chyba, ze przenosila swojego adasia i miala jakies tam problemy..tzn bo jej$ wody byly zolte czy cos:) ~

a moj suwaczek az tak$ dobrze nie rokuje:p 4 lata i nawet zareczyn nie bylo, choc on w sumie ma jeszcze 20 lat..ale mimo wszytsko:p chcialabym jakis krok do przodu:)

reklama
Do góry