reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

bezsenna a ty jeszcze tu :) myslalam ze juz w szpitalu sie meczysz hehe :) ale jutro juz moze bedzie po wszystkim...oby! szczerze mowiac to dla mnie to szczyt bezczelnosci ze twoj ex chcial z toba rodzic - palant. Nazwsko dziecku swoje dasz? szczerze to na twoim miejscu tak bym zrobila....zeby sie pozniej tatusiowi nie przypomnialo nagle...

reklama
Tak, swoje. Kontaktu nie zabronię, ale nazwisko lepiej, żebyśmy mieli z Kubulkiem to samo. Będę Cię informować o tym, co jutro w szpitalu się okaże ;)

Truskawa Ja się cały czas boję, że im dłużej dziecko przebywa w brzuchu, tym gorzej. Jakieś takie schizy mam...
Dobrze, że jednak sam zaczął, a nie musieli wywoływać. Mi się wydaje jakby mój nigdy miał nie zacząć się rodzić :] A Twój jakie miał wymiary? Duży już był i przez to było ciężko rodzić?

Mój emilek miał 4,5kg i 62cm:szok: powinnam miec cesarke bo mógł sie udusic. Ale jakos wszystko dobrze sie potoczyło:) A na usg mi powiedzieli ze bedzie ważył 3350:eek: a tu taki duży bobas wyskoczył:-) jak idziesz jutro do szpitala to pewnie cie zatrzymią jak jestes po terminie i beda czekac na skurcze:/ Bo kroplówki przyspieszajace poród daje sie jak dziecko jest 2 tygodnie po terminie i nic sie nie dzieje. Przynajmniej ja tak słyszałam od znajomych. Własnie przeczytałam a raczej domyśliłam sie ze nie jestes z ojcem dziecka:eek: zostawił cie?:-( Nie martw sie wszystko bedzie dobrze bede trzymała za ciebie kciuki;-)

Truskawa Nie zostawił mnie. Nie układało nam się jeszcze zanim zaszłam w ciążę, potem było jeszcze gorzej, więc odeszłam w 3 miesiącu ciąży, bo bałam się, że poronię przez te wieczne stresy i awantury...Teraz sobie czekam w spokoju na Kubusia i już nikt się na mnie nie wyżywa i nie ubliża mi :)
A jak mnie podłączą pod oksytocynę, to już będę tak musiała leżeć cały czas, czy potem już mi to zdejmą i będę mogła mieć aktywny poród? Wolę chodzić, coś robić, a nie tylko leżeć...
Ale duży się urodził :) Ubranka w najmniejszym rozmiarze się raczej nie przydały ;) Dziwne, że wcześniej nie pomyśleli o cesarce, ale dobrze, że nic się nie stało i szczęśliwie urodziłaś :)

Andzioszka Śliczna córeczka ,gratuluję :)
Samasamotna Damy radę! ;) Dobrze o tym wiesz.
Truskawa U mnie też rodzice exa się nie interesują. Tak bywa. Sądzę, że im coś nagadał o mnie, bo to aż niemożliwe. Cieszyli się wnukiem na początku, a potem już zero odezwu z ich strony.

samasamotna, bezsennaboze co to za ludzie sa naa tym swiecie! ja mozna zostawic kobiete razem ze swoim dzieckiem?! A alimenty przynajmniej beda płacic? Kupili cos do dziecka? Czy wszystko same musicie zalatwic? Ja pamietam jak moja przyszla tesciowa powiedziala jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy zeby moj partner zrobil DNA dziecku jak sie urodzi czy to jego dziecko zeby se życia nie marnowal na nieswoje dziecko (oczywiscie nie powiedziala tego przy mnie, mu to powiedziala jak byli sami) jak mój facet mi to powiedzial to płakałam chyba cały dzien. Do teraz mam uraz jak przychodzi do nas i przytula wnuka i wtedy mam ochote jej powiedziec zeby go zostawila jak uwarza ze to nie jej wnuk ale powstrzymuje sie bo za duzo dla nas zrobila... A tak w ogole to jak to sie stało ze ci chłopacy was zostawili? Pokłociłyscie sie z nimi albo poprostu nie chca marnowac sobie zycia przez dziecko?

Truskawa Odpisałam Ci już na tamtym wątku (jak powiedzieć o ciąży), bo nie chcę tutaj pisać tego drugi raz i wprowadzać off-topów ;)
U mnie nic nie kupił, choć prosiłam, żeby coś się dołożył, pomógł, bo jednak sporo wyszło za wyprawkę i ciążę... Ale zbieram rachunki...

Bezsenna 3mam za was kciuki:) faceci sa do dupy..moj jest wlasnie na wieczorze panienskim (dobrze czytacie PANIENSKIM :p) i wkurzam sie na niego na maksa...ale coz poradzic? ja w lizbonie on w sopocie..:)

a Ty truskawa jak poznalas ojca swojego dziecka? jestescie malzenstwem? ile masz lat?:)

reklama
bezsenna najpierw zrobia ci test czyli podlacza pod oksytocyne, nie musisz lezec pod kroplowka..ja moglam lezec, siedziec, chodzic (bo mialam do stojaczka na kolkach przyczepiona). Polozna kazala mi kucac zeby szybciej szlo, maz mnie podnosil bo sama to bym sie nie podniosla juz hehe, pod prysznic przy pierwszym szlam, zeby sobie troche ulzyc, na pilce mozna poskakac - przynajmniej ja moglam tam w pruszkowie. a ty bedziesz rodzic z mama? czy wolisz sama? kontaktow nie bedziesz ograniczac a w papierach bedzie mial wpisane kto jest jego ojcem? nie znam twojego ex ale czasami to kobiety wola pisac ze ojciec nieznany zbey pozniej nie miec problemow jak jakis psychiczny :/ czekam na wiadomosci :) ale ci fajnie :D

truskawa mi 8 dni po terminie wywolywali oksytocyna, a za drugim razem po 4 dniach bo wody zaczely mi sie saczyc i zeby przyspieszyc sprawe....ja dwa razy rodzilam SN i nikt nie pomyslal o cesarce (4500,60cm i 4300, 61cm) mimo iz na usg wychodzilo ponad 4kg....wszystko zalezy od szerekosci kanalu rodnego czy sie dziecko zmiesci czy nie. Wtedy decyduja czy bedzie cc.

Do góry