reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

polna taa trafili :p z chyba 70 zakladow trafili, jedna trojke hehe, sprawdzalismy w trojke te zaklady i chcieli mi ta trojke dac bo im pomagalam hehe oczywiscie sie nie zgodzilam, w koncu jak moglabym przyjac tak wysoka nagrode? hehe tak to juz bywa, ale chyba lepsze kupony, nawet jak zadnej wygranej w nich nie ma, bo samo sprawdzanie daje ogromna frajde, no i caly czas wydaje sie, ze to bedzie ten nastepny los :p, zamiast kwiatow ktore i tak zwiedna i nie bedzie z nich zadnego pozytku :) my tez chcemy totka :) ale napisalismy to w zaproszeniach :p problem z glowy :) zreszta jesli chodzi o kwiaty, ladne sa, ale nie jestem zwolennikiem :)

reklama
matosia oj glupia Ty , ja bym wziela jak dawali :-p:-):-D ale nie powiem bo ciekawy sposob a noz moze trafi sie 5 :-) tylko pewnie wtedy goscie weselni by rzadali zwrotu kuponu albo polowe sumy z wygranej :-D wsumie Mysmy dostawali kwiaty ale potem dopiero przyszlo mi do glowy ze moglam pisac na zaproszeniach zeby dawali jakies zeszyty,kredki i takie piedolki do szkoly dla dzieci z domu dziecka !!

Ostatnio w tv gadali ze jakas para młoda zazyczyła sobie karme dla zwierzat zamiast kwiatka i okazalo sie, ze nikt tego nie chce, zadne schronisko:-D i przez tv szukali chetnego:-p

Ja lubie kwiatki, moja ma kwiaciarnie i uwielbiam tam przebywac:tak: na slub zazyczyłam sobie po 1 duzej rózy zmiast bukietów, bo co z taka iloscia kwiatów bym zrobiła (a wtedy mieszkalismy w kawalerce) i w ten sposób miałam piekny wielki bukiet róz:-D

jakas para młoda zazyczyła sobie karme dla zwierzat zamiast kwiatka

na to bym nie wpadla :-D:-D:-D
Ja tam lubialam patrzec na kwiaty z mojego wesele , wow zapach w calym domu i tak ladnie wygladaly na stole czy szafkach :-)
oczywiscie czesc zostawilam w kosciele zeby babki zrobily z Nich bukiety przed oltarz , inna czesc rodzice zawiezli na grob mojego dziadka a reszta w domu :tak:

Ja bylam na weselu co mlodzi prosili o ubranka niemowlat i inne akcesoria bo mloda miala urodzic bliznieta - i wsumie mieli wyprawke na dobry rok :tak:

wlasnie to tez mi przyszlo na mysl, zeby prosic o ciuszki dla dziecka, ale pozniej pomyslalam ze dostane od tesciowki. takze po co mi kolejne :)
to co bedzie potrzebne nowe to sama dokupie i juz :)

Bezsenna - miałam na myśli takie chwile jak te, które są naturalnym przejawem dojrzewania związku, wzajemne starania o siebie nawzajem, zaręczyny czy piękny ślub, moment wzajemnego oczekiwania na dzidziusia i ..( chyba nie powinnam tego pisać bo może komuś zrobić się przykro ) ale nawet pierwsze wypowiedziane "tato"... Dobrze, ze rozumiesz swój błąd, i mam nadzieje ze masz wsparcie w swoich rodzicach. No a patrząc na suwaczek dołączam się do słów poprzedniczki - dobrze sie czujesz...?? Na kiedy termin ??

truskawka10017 To niezła ta historia z tym kolesiem ;) Szok:szok: A jak tam Twoja dzidzia ...? już nie marudzi?
panistepelek No ja też uwielbiam tak jak Ty przebywać na polu...Dobrze że Mój ma ogródek i możemy sobie poleżeć na leżakach w taką duchotę...19 lat mieszkałam w bloku i nie wyobrażam sobie mieszkać nadal z maluszkiem...Udręka... :-)Ale jestem za przebywaniem na świeżym powietrzu.. Jak najbardziej
matosia Po sukienke idę w przyszłym tygodniu bo na razie nie wyobrażam sobie przymierzać sukien w taką pogodę :rofl2:U Nas nieziemski upał..człowiek nic nie robi a pot spływa po całym ciele....A co to przygotowań to wszystko już mamy...Zostały tylko napoje i owoce ale pojedziemy do hurtowni na ostatnią chwile żeby wszystko było świeże...A u Was jak tam nastroje przed weselem? My wczoraj dostaliśmy obrączki:-D Pasują i nie trzeba robić poprawek..Pozatym są śliczne :tak:No niby fajny pomysł z tymi lotkami ale ja nic nie mówiłam ani nie pisałam na zaproszeniach...U Nas w rodzinie każdy jest pomysłowy...Sami od siebie potrafią wymyślić prezent czy to lotki czy maskotki...Zostawiłam im wybór...A jeśli dostaniemy kwiaty to i tak dobrze...Wkońcu potrzebujemy kwiatów żeby dać chrzestnym i rodzicom...Mimo że kupiliśmy osobno prezenty kwiatki też można dać więc się nie zmarnują:-D Pozatym pojedziemy zapewne na groby dziadków więc to nie robi różnicy.
moniSkaBe Gratuluje dzidziusia;) Mam tylko małą aluzję co do twoich wypowiedzi...Oczywiście ni obrażaj się...Myślę że wszystkie dziewczyny są tego zdania że jeśli już pojawiłaś się na forum powinnaś czytać posty innych i odpowiadać innym...Jak na razie to zauważyłam że piszesz tylko o sobie....Nie mówię tego uszczypliwie ale było już tutaj kilka takich dziewczyn i zrobił się zamęt.A jeśli chodzi o branie leków to nie powinnaś się pytać na forum tylko iść do lekarza!! On wie najlepiej...Dobrze ci radzę nie brać niczego na własną ręke bo można stracić dziecko albo sprawić że urodzi się chore...Lepiej wszystko skonsultować z kimś kto się na tym zna i kto Cię zbada i zadecyduje ;-) Napisz jak Twój chłopak zareagował na wieść o dzidzi? Ciuszki dla dziecka to też dobry pomysł..Ale wkońcu jak małe się urodzi to zapewne dostaniesz wiele rzeczy od gości któzy będa wpadać go obejrzec..od cioć,wujków,kuzynostwa ;) Na tak zwane ,,przedłóżko";-)
Asiowo świetny pomysł z tymi różami..Na pewno musiało być pieknie w waszym mieszkanku...

A ja dziś siedzę od rana u Mojego ;):-DJest taka ładna pogoda że musieliśmy wyjśc do ogródka:tak:

reklama
Agus nie mam zamiaru sie obrazac.
tyko zrozum tez mnie, ze ja nie zawsze znam odpowiedzi na pytania dziewczyn.
nie wiem czy mozna dac jajko dziecku, co zrobic zeby nie wymiotowalo, jakie pieluszki sa dobre.
dopiero sie tego dowiem jak moje dziecko przyjdzie na swiat.
a jakbys dokladniej czytala moje wypowiedzi to wiedzialabys ze ide do gina w poniedziaLEK BO w srode nie zostalam przyjeta..
pytam np o cetalergin, gdyz do poniedzialku jeszcze kilka dni, wiec nie wiem czy mam brac czy dac sobie spokoj.

bardzo prosze nie odbierajcie mnie zle, gdzy jest to moja pierwsza ciaza i wiele zeby bedac na forum, chcialabym sie dowiedziec.

Do góry