reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

mamaola - Ja z córcią czasem wychodze na chwilę na dwór koo 10 a potem po obiedzie czyli 14-15 tyle, że przebywamy jak najwięcej na cieniu (np. w piaskowni która jest pod drzewkiem, czy spacerujemy ale daszek w wózku jest rozłozony, pozatym ma też rozłozony namiot a w nim zabawki), a jak mi się chce to i pod wieczór siedzimy jeszcze na dworzu.

matosia - Oczywiście metoda małych kroczków jest stosowana. Przed włożeniem najpier chlapała sobie rączką w brodziku, potem postawiłam ją, zabawkamizajełam i potem posadziłam no i był ryk. Ale próbowac będę.

moniSkaBe - Jak nie chcesz orkiestry to pomyśl chociaż o jakiejś wieży i fajnych płytkach, bo nawet podczas takiego obiadu fajnie będzie posłuchac sobie np. Disco polo
Jesli chodzi o seks to można chyba, że lekarz zabroni.
A opalanie raczej nie wskazane.

umi - Ja niedawno poszłam do tagigo jednego sklepu chemicznego i chciałam coś do dywanów tylko niedorgiego i babka dała mi niby jakiś zwykły nieformowy płyn za niecałe 10 zł i tez dobrze się wwszystko wypiera.

Ostatnia edycja:
reklama
agus widze, ze masz podobnie do mnie ): ja tez nie wyobrazam sobei nie zatanczyc na wlasnym weselu, trzeba sie wybawic obowiazkowo :), jak tam masz juz sukienke? wogole jak tam wasze przygotowania ida? u nas stanelo na chwilke, ale doslownie na jeden weekend od pn dalej zabawa :p
moniSkaBe ja w zeszlym roku mialam cywilny, wlasciwie nic po nim nie chcialam bo mielismy miec koscielny w przyszlosci, slub mielismy na 12, pozniej wszyscy poszlismy do restauracji na obiad, po obiedzie pojechalismy do moich rodzicow (maja dom nad jeziorem) tam zjedlismy torta, wypilismy kawe,troche pogadalismy i rozjechalismy sie okolo 19 czy 20 :)
mamaola dzisiaj Tosia miala pierwsza kapiel pod prysznicem i bardzo jej sie spodobal :) a w sumie wyszlo przypadkiem bo mezus wyjechal a to on zawsze mala kapie w wanience, mi sie troszke nie chcialo bawic w napuszczanie wody wiec poprostu wykapalm ja pod prysznicem i jakos to zniosla :), wiesz moze faktycznie sproboj sie z nia wykapac :)

a oto moj 3 test. dla pewnosci :)
krecha jest juz mocno bordowa :)

2moq91k.jpg

Asiowo niby co widziałas w tym szpitalu? Wiesz co ja jeszcze znam gorsze szpitale. A w porównaniu do innych to na goduli jest luksus! No ale masz racje jak bedziesz mieszkała na swietochłowicach to lepiej jak tam bedziesz rodziła;-)

moniSkaBe gratuluje:) zostaw ten test na pamiatke ja do dzis mam mój:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
bezsenna tak patrze na twój suwaczek i jestes juz dawno po terminie:-) nic sie nie dzieje? Bobasowi jakos nie spieszy sie wyjść na świat a pewnie chciałabys go juz tulic:tak: Życze ci powodzenia przy porodzie i oby dzidzia była duza i zdrowiutka a ty szczesliwa:*****

samasamotna Dlaczego on cie zostawił? Powiedział ci cos konkretnego? A jego rodzice nie interesują sie tobą? Boże jak facet moze zostawic dziewczyne w ciąży?! Naprawde smarkacz i tyle... Ale nie martw sie znajdziesz pewnie innego ojca dla dziecka;* A on bedzie później żałował. andzioszka Ale słodziutka ta malutka naprawde:)ile godzin rodziłas? Straszne przeżycie ten poród prawda? A te skurcze...:/ Nie chce nawet tego sobie przypominac:p To dobrze że karmisz piersią:) Bo ja przestałam bo mój synek sie nie najadał bo urodził sie bardzo duży 4,5 kg i 62 cm i potrzebował troche wiecej pokarmu. A jak bym juz na chama chciała go tą piersią nakarmic to musiałabym chyba 2 godziny z nim siedziec zeby sobie cyckał tego cycusia:) wiec przeżuciłam sie na mleko bo nie było sensu miałam mało pokarmu a piłam różne herbatki i nie pomogło. Wiec karm malutką jak najdłużej bo zaoszczedzisz na pieniądzach a przede wszystkim malutka bedzie zdrowa:)ja sie bałam wziąść mojego synka na rączki poprostu on był taki malutki i bałam sie że go źle chwyce i zrobie mu krzywde ale raz go tylko wziołam i cały lęk mi odszedł:)Malutka śpi w nocy? O jeju nie moge przestac patrzec na twoją córeczke:) noworodki są takie śliczne i kochane:* ucałuj malutka :*****

tak, ten zachowam, bo jest fajnie widoczna krecha :)

daiewczyny dzieki za Wasze opinie.
chcemy zeby to wygladalo mniej wiecej tak:
najpierw slub w kosciele, pozniej wszyscy jedziemy na sale, tam beda przygotowane ciasta, picie, slodycze, owoce. Po rozsadzeniu gosci bedzie obiad z dwoch dań. Po obiedzie podamy kawke , herbatke siedziemy pijemy. W tle bedzie muzyka. Muzyka - Karola kolega ma zespol disco polo, zobaczymy moze on by sam wpadl jezeli ma wolne terminy i poprostu puszczal jakas dobra muzyczke z plyt? albo sam bedzie spiewal.. zobaczymy.
Goscie pojedza, ten co bedzie mial ochote, napije sie alkoholu, posiedza 5-6 godzin i do domu. Tylko bede chciala zeby slub byl jak najwczesniej, zeby poprostu te 5-6 godzin nie wypadlo do 24 .

:)

moniSkaBe hmm no to moze poczta pantoflowa roznies po rodzinie, ze chcecie, zeby wszystko trwalo krotko, powiedz mamie i tesciowej, one opdadza dalej :) pozniej ciotka ciotce itd. taka poczta pantoflowa zdala egzamin u mojej siostry, gdy zamiast kwiatow chcieli lotka :)

reklama
matosia i co , trafili cos ? :-)

monis jak pojdziesz do lekarza to sie spytasz , narazie ja bym nie brala lekarstw :no:
a ten plan to dobry :tak: tylko tak jak pisalam na zaproszeniach napisz ze impreza bedzie trwala do 20 czy tam do 21 i po klopocie ;-)

Do góry