reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Asiowo-jaju tulam i buziak dla Paulinki....no i cierpliwości dla mamusi....a jak ty się czujesz....???jak przebiega ciąza??wujek google...hahaha usmarkałam sie

Umi-mój to wogóle taki delikutaśny jeśli o chemie chodzi....cały czas go kąpie w niva sensitive hypoalergicznym i balasam do ciała a i tak co jakis czas krosty mu wyskakuja

umi hehe ja tez bym nie wpadla na to ale mialam na to zywe przyklady...jak moja szwagierka 4 miesiecznemu synkowi zurek dawala, jogurty, danonki (ktore sa od 3 roku w zasadzie), jak jej corka (w sumie pozniej syn tez) miala 8 miesiecy to jadla w sumie juz wszystko wlasnie, mielone, schabowe, ogorki konserwowe, bigos, golabki, wszelkie ciasta...oni sie cieszyli tym a ja patrzylam z przerazeniem :D

kurcze to moze sprobuje tych pieluch :D ja to do pampersa przyzwyczajona bo igor mial wrazliwy tylek i tylko chcialam zmienic to od razu takie odparzenia ze ho ho....no ale jak patrze mloda jest bardziej gruboskorna niz on :D

truskawa mozliwe ze cos go bierze....szkdoa ze do lekarza juz nie mozesz isc...na nurofen on za maly :/ nie wiem co ci poradzic.... :(

moniska tez uwazam ze w necie szukaj i nie kupuj ksiazek bo to co tu znajdziesz jest pisana na ich podstawie :) kilka mialam okazje przejrzec i uwazam ze to bezsensowny zakup...ja na bierzaco w necie sobie czytalam :) zapisalam sie na stronie pampersa i dostawalam na maila informacje ktory meisiac mi sie zaczyna co sie tworzy teraz u malenstwa jak rosnie i porady... :)

Ostatnia edycja:
hmm... moze i masz racje.
jednak cholera necie jest tego tak duzo ze tak naprawde nie wiesz czy te wiadomosci sa prawdziwe.

dam przyklad. jestem teraz w kropce, bo nie wiem czy jak ujawnie sie w pracy z ciaza to czy moga mnie zwolnic?

pracuje od wrzesnia 2007 w jednej firmy i mam umowe na czas nieokreslony. powiedzcie czy moga mnie zwolnic?

niby czytajac kodeks pracy jest napisane ze nie moga.. ale kilka osob mi juz powiedzialo ze do 3 miesiaca moga :/

takze nie wiem co robic...

moniska faktycznie do 3 miesiaca moga zwolnic....dlatego moja znajoma o ciazy powiedziala po 3 miesiacu :) tzn. nei ujawniala sie ale tez nie kryla zeby glupio nie bylo...

Kinga-osiem miesiecy i bigos????szok.....ja mam sąsiada miesiąc młodszego od mojego Darka i jak miał tak z 14 miesiecy normalnie BIG MILKa wcinał....

Moniskabe-mi sie wydaje ze zwolnic cie nie moga.....od momentu zajscia w ciąże jestes chroniona.....

Truskawa-kurde szkoda ze do lekarza nie mozesz isc tez nie wiem co poradzic :confused:

dziewczyny co do jedzenia.
moja przyszla tesciowa odkad tylko pamietam dawala Natalce domowe jedzenie typu kotlecik, pomidorek, ogorek.

a jej starsza siostra (teraz 8 lat) jak byla malutka to wujek brak ogorka kiszonego i wyciskał jej do buzi sok. SZOK :)

do tej pory uwielbia ogorki, cebule, pomidowy, czosnek. :)

no wlasnie same widzicie... i badz tu czlowieku madra... :/
wiec juz sama nie wiem czy moga czy nie moga mnie zwolnic...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kinga MZ czemu za maly na nurofen? ja jak młody mial szczepienie na 6 tygodni to lekarka dała mi własnie nurofen w czopkach chociaz moze latego ze jego waga wtedy to 5900 a podobno od 6 kg mozna podawac sama nie wiem...
moniSkaBe Bie moga jestes podjęta ochroną czy cos takiego w ustawach jest a gdyby chcieli to idź do sadu pracy albo poprostu ich postrasz:-)
KingaMZ A co to za próg 3 miesiace ? pierwsze słysze ciaza to ciaza i nie maja najmniejszego prawa bo nie moga jej pozbawic dochodu w kazdym sadzie by wygrała...

Weźmy juz o jedzeniu nie mówmy bo ja na diecie jestem:-p

moniska z tego co czytalam to chronione sa kobiety w ciazy starszej niz 3 miesiac...ale moze cos sie zmienilo, nie wiem. Nie pracuje wiec nie mialam tego problemu....ale tak jak mowie nawet kolezanka nei mowila o ciazy przed ukonczeniem 3 miesiaca dopiero pozniej..ale ona nei miala umowy na czas nieokreslony...

umi czopki moze uzywac, chodzilo mi o syrop ze po 3 miesiacu... a co do ciazy to tak bylo, nie wiem dlaczego do 3 miesiaca to mozna bylo zwalniac a pozniej nie.... :)

Ostatnia edycja:
reklama
dorom5 No cóż...Mi już mdłości trochę przechodzą no ale jeśli jem z przerwami i nie za dużo..bo jeśli się najem dużo naraz to po prostu mój żołądek tego nie wytrzymuje..Jem mało ale często.:-DA co narzeczonego to też jestem zadowolona z poprawy...Ostatnio znów się zdenerwowałam u niego w domu i jego mama to zauważyła...Zamiast zapytać co się stało to wyjechała na mnie że się pośpieszyliśmy ze ślubem bo zmieniłam się o 180 stopni i że u nich w rodzinie to zawsze zgoda była bo są normalną rodziną i nie ma czegoś takiego jak fochy.A że Mój nic na to nie odpowiedział to spojrzałam na nią i powiedziałam ,,Tak? Dziś się akurat zdenerwowałam na Mojego ponieważ robiąc mu porządki w pokoju o coś go poprosiłam to mi odpowiedział że mam sobie sama zajść..albo sama zrobić...A chwile pozniej poleciał na podwórko bo go mama wołała do pomocy i jeszcze się wygłupiał a na mnie wczesniej nerwy...I jak ja się mam czuć? Jak można tak swoją dziewczynę w ciąży olać? " No i zmieniła ton...Zamiast czepiać się mnie zrobiła chaje Mojemu że przez niego się denerwuje że nie jest kawalerem i że powinien pomagać jak ktoś go o coś prosi...A po całej rozmowie zaczeła się podlizywać i normalnie mówić ze mną... Od dziś co mi nie bedzie pasowało to będe jego mamie mówić skoro z nim nie mogłam dojść do ładu..Niech go tępi niech jetst na nią zły że się czepia a nie na mnie xDD
moniSkaBe Witaj na forum ;)Ja mam co prawda 19 lat ale też jestem przeszczęśliwa...I też postanowiliśmy z Moim pobrać się przed urodzeniem dzidzi ;) Też nas czeka dużo wrażeń..Już teraz jest pełno emocji...Tylko że ja o porodzie nie myśle...Myśle raczej jak msały rośnie..Jak macha rączkami...Jak będzie podobny do taty..he raczej same miłe myśli poczytaj sobie kilka poradników i książeczke zwłaszcza takich co się dzieje w każdym tygodniu ciąży z maluchem..Dużo informacji masz też na internecie To od razu nie bedziesz myśleć o obawach...To wkońcu Twoje dziecko..Połowa Cieie i połowa Twojego kochanego..Na pewno dacie rade :tak:I jeśli mam dać jakąś rade to nie pozwól żeby ktoś za Ciebie organizował wesele ;-)
polna_N No ja to jestem za takimi zakupami w ciucholandach ;) Można kupić naprawdę dużo ,ładnych rzeczyza niską cenę..A przecież dzieciaki tak szybko rosną..nie ma co wydawać kupy kasy na firmówki...które w ciucholandzie też można znalezć...

Ale wątek ożył..nie mogłam nadążyć...:-) Upały strasznie doskwierają....Nic cżłowiek nie robi acały się poci..Miałam ochotę wziąść się za sprzątanie ale nie moge bo gdysię ruszam od razu mi sie słabo robi...Nie chce teraz robić czegoś na siłe zwłaszcza że się 3 miesiąc się zaczął...Niech te najgorsze dni minął i potem kiedy ciąża będzie pewniejsza będzie można wszystko robić...A co tam u Was?

Do góry