reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
moniSkaBe Prawa kobiet w ciąży w pracy tu masz wszystko moga cie zwolnic tylko wtedy gdy byłas zatrudniona na okres próbny krótszy niz 1 miesiac lub ewentualnie gdy firma upada

Kinga MZ To teraz juz sie to zmieniło przynajmniej z tego co ja wiem. swoja droga to bez sens bo co kobieta bedzie miala ten magiczny + 1 dzien który bedzie swidczył o ciazy 3 miesiecznej i jej nie zwolnia a jak bedzie w ciazy 2 miesiace i 29 to moga ją zwolnic takie prawo to tylko w polsce mogli wymyslec....

Ostatnia edycja:
moniSkaBe - Witam na forum i gratuluje Dzidzi jak i planowanego ślubu.
Fajnie jak dostaje się ubranka w spadku bo naparwdę jest to duża oszczędność. Ja tez dostałam masę ciuszków i zresztą teraz takie trochę większe tez dostaje.
Co do częstego siusiania to ja tez tak w ciązy miałam i teraz zawsze jak zbliża mi sie okres to tez często muszę do łazienki latać.

Polna - Narazie to nie widać ząbków i w ogóle jakiś śladów na dziąsłach no ale lekarka po czyms to stwierdziła więc zobaczymy.

mamaola - Juz nie pamietam dokładnie od którego miesiąca zaleca się dawac dziecku żółtko ale ogólnie jest to ważny składni pozywienia więc tym bardziej powinnaś. Twoja pociecha jest już duża więc sadzone spokojnie możesz jeść.

Moja Klaudia polubiła jajecznicę, bo wcześniej nigdy nie chciała jajka.

Ostatnia edycja:
TRuskawka ano nie koniecznie musi miec goraczke :sorry2: moze Ci sie tylko wydaje ze ma goraczke , to ze dziecko placze i marudzi nie znaczy ze odrazu chore , czasem wystarczy zmienic mu ubranie bo moze jest mu goraco !
no ale jak uwazasz ze ma goraczke to daj mu czopka !!

Asiowo chodzi o to ze jak robisz pranie ( mowa o czerwonych koszulkach itd , wylacznie czerwony kolor ewentualnie rozowy ale to musza byc intesywne kolory) dodajesz sol by kolor nie zblakl i ponoc usuwa bardzo dobrze plamy - czy cos w tym stylu !!

Aha i pytalyscie sie mnie czy probowalam prac z sola - nieee :no: jakos zawsze zapominam o tym a pozatym Ala nie ma duzo czerwonych ubran ani ja !!

Monis edytuj swoje posty ;-)
i dziewczyny jaja racje , nie warto kupowac ksiazek skoro ma sie internet :tak:

Kinga moja sasiadka dawala swojej 4 miesiecznej danonki i to codziennie :sorry2: heh patologia :no: ja tam dawalam Ali wszystko tak jak bylo napisane w tabeli !!
Fakt teraz Ala wsumie wszystko zjada , barszcz, golabki, pierogi ruskie,kaszanke ale chyba ma jakis wstre do owocow bo jedyne co akceptuje to babany i jablko :sorry2::-D w tamtym roku to wszystkie owoce pochlaniala , jak sie przyssala do arbuza to wyryla w polwie raczkami ogromna dziure i wszystko zjadla !!
umnie Ala tez miala strasznie wrazliwa pupe i uzywalam do 1,5 roku Pampersa ale teraz uzywam Dada z biedronki i powiem Ci ze jest spoko , zero odparzen - moze z dwa dni miala podczewriona pupke ale Jej minelo !!

mamaola a moze za bardzo skakasz przy synku ? :confused: tzn chodzi mi o to dbalas o czystosc itp , mi sie wydaje ze wszyscy allergiczy na proszki itp powinni podziekowac swoim mamusia ze skakaly przy nim jak przy jajku :sorry2:
ja nieraz widzialam jak ciotka rzucala sie na podloge bo synkowi (3lata) spadl chrupek na podloge i chcial go podnosic albo jak tylko cos podnosil na polu jakas zabawke zostala mu wytracana i szybko myto mu rece bo bakterie :szok::-D
mogl sie bawic wylacznie na danym skrawku trawy a zabwki ktorymi sie bawil na polu byly myte w wrzacej wodzie !!

Był cały rozebrany tylko w pampersiku i miał gorące czółko też myślałam ze jest mu ciepło ale jak by tak było to był by valy gorący a nie tylko głowke

Polna-własnie o to chodzi ze za bardzo to przy nim nie skacze....naprawde:tak:tarza sie w piachu,nie raz zjadł ziemie z kwiatków a o paluszkach z podłogi nie wspomne.....ostatnio zajadał sie ciachem co cała noc na balkonie lezało....był ryyyyyyyk jak zabieralam......nie jest jakis tam wychuchany wydmuchany tylko ze skóra ma ciagle problemy.....nawet teraz slini sie jak swinka przez te zęby i juz pod brodą ma pelno krostek.........

Truskawa-ja jak czasem mam problem a do lekarza juz nie moge pojsc to jest strona www.dziecko24.pl i tam lekarze w godzine odpowiadaja sprobuj sie spytac przynajmniej o to jak takiemu malcowi obnizyc goraczke....

Stepelek-mi chodziło dokladnie o to rozlane zóltko czy moge dac....ale spoko juz dałam....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry