reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ale wy piszecie!! nie nadazam ;)
mamaola zrob mu sadzone na patelni bez tluszczu albo na malej ilosci mu usmaz, mysle ze spokojnie moze zjesc. Ja Igorowi w tym wieku dawalam juz raz na jakis dluzszy czas schabowe z kurczaka czy mielone...tyle ze po usmazeniu zawsze kladlam je na recznikach papierowych zeby one pochlonely ten tluszcz ze smazenia... :)

polna a nie slyszalam o tej soli...zeby dosypywac...a dziala to? ja to vanish sypie ale nawet on nie spiera mi marchewki hehe :) .... w realu wlasnie sa tanie ciuszki hihihih :) fajnei ze macie jakies dobre ciucholandy blisko siebie :)
a co do netgirl - ahaaaaa, coz, nie wiem oc o dokaldnie poszlo ale mnie to np krew zalewa jak widze pol roczne dziecko jak wsuwa mielonego, ogorki konserwowe czy 8 meisieczne jedzace bigos, golabki.....ale nie rzucam sie na rodzicow za to heheheh :) szkoda mi dziecka....bo pozniej moze meic problemy z otyloscia, zoladkiem, cholesterolem i w ogole...

ja to w arielu piore, zwlaszcza biale bo jest duuuuzo lepszy w porownaniu do e czy vizira...lovele to szybko zakonczylam bo nic sie nei spieralo po niej :/ ten proszek to chyba tylko po to zeby odswiezyc ciuchy a nie zeby wyprac....

truskawa to skad wiesz ze ma goraczke jak mu nei zmierzylas temp?
a cod o pampersow ja kupuje pampersa i juz hehe raz kupilam happy i dla mnie to porazka jakich malo....pampers na jedno sikniecie :/ z biedronki ani z rossmana nie probowalam, z rossmana dziewczyny chwala sobie. Ja kupuje ostatnio w takim wielkim pudle pampersy bo taniej wychodzi niz przy normalnych jumbo paczkach :)

Ostatnia edycja:
reklama
KingaMZ co do otyłosci dzieci itd to głównie sa otyłe przez swoich najblizszych typu bacia mama... bo wspaniałe babcie wpychaja dziecku na siłe zarcie mimo ze to nie jest głone i żoładek sie rozciaga ( ja takim biednym dzieciek jestem z tym ze mama akurat z tym nie miała nic wspólnego) a co do schabowego i 8 miesiecznego dziecka to sie nie znam ale mysle ze sama bym na taki pomysł nie wpadła chyba... no ale kto wie:confused:
truskawa10017
nie uzywałam tych pampersów ale mialam zamiar bo słyszałam o nich wiele dobrego:-)

Polna-piore bo młody ma uczulenie na dorosłe proszki:dry:nie wiem po kim??chodziło mi czy takie rozlane żółtko może jesć...no ale jak jajecznice jje....

Kinga-młody generalnie dużo żeczy już jje...normalne kotlety miesko i takie tam....tylko tego żółtka nie bylam pewna.....no nie jadł jeszcze bigosu ale ogórki i owszem i mam jakies opory zeby mu czereśnie np dać:confused:a proszki to juz chyba wszystkie na rynku przetestowałam raz na miesiąc piore jakies ubranka w naszym proszku i nic...zaraz cały w krostach jest........

mamaola Mój Kacper na poczatku tez tak zareagował, wysypało go na brzuszku ale po 3 dniach zniknelo i teraz juz wcale nie ma... a co do jajka to mozesz mu przeciez usmarzyc z 2 stron ja np jajko sadzone tylko tak jem bo nie lubie jak mi sie żółtko wylewa:-p

Umi-ja tam uwielbiam ja mi sie żółtko rozlewa...mniam.....a ty juz zmieniłas proszek Kacperkowi....

Truskawa-nie znam tych pieluszek.....tylko pampersy uzywam i jestem zadowolona........

mamaola tak zmieniłam:-) jak pisałam wczesniej po 2 tygodniach od jego urodzenia bo lovella nie dopierała mi plam a poza tym zapach mi nie odpowiadał i teraz piore mu w rexie i płynie lenor bo lubie ten zapach:-). ble...:-p ja to nie jestem fajnka jajek jakos... jak cos to jajecznica z cebulka mniem:-)

wiem ze ma temperature bo czółko ma strasznie gorące a rączki zimne. A do tego okropnie marudzi, płacze, nie chce jesć. To chyba pewne ze ma gorączke co nie? Polecam te pampersy naprawde sie opłaca je kupic. Z początku myślałam co to za szajsy krzyczałam na mojego faceta co on kupił a okazało sie ze są ekstra:) dziewczyny jak można dodac do sygnatury zdjecie? Bo niemam zielonego pojecia co tam trzeba zrobic!:baffled:

witajcie...

Kurcze, ale watek ozył:szok::-)super!

My sie meczymy z 3dniówka:zawstydzona/y:Paulinka ma goraczke i zaczeło ja cos sypac delikatnie narazie... Taka markotna jest:-( Nawet apetyt straciła... biedactwo, strasznie sie meczy, a ja razem z nia:zawstydzona/y:wczoraj jeszcze biegunke miała i pupcie tak odparzyła, ze siadac nie umie:-(

Truskawa... widze, ze Ty z tego miasta co ja;-)a w jakiej dzielnicy mieszkasz?

mamaola
... tez uwazam, ze spokojnie mozesz dac małemu jejako sadzone, ale chyba najlepiej na masle usmazone:tak: Ja Paulince przestałam prac w loveli jak miała 7 miesiecy:tak:ale płyn do płukania sensitive uzywamy

Polna... o co chodzi z ta solą:confused::tak:

reklama
jak dla mnie watek jest sweitny.
wiele sie moge dowiedziec mimo, ze jeszcze nie jest mi to potrzebne :)

dziewczyny chcialabym kupic jakis poradnik, najlepiej zeby byly w nim zawarte wiadomosci odnosnie wczesnej ciazy, a nie juz tej bardziej zaawansowany.

powiedzcie na co mam zwrocic uwaGE przy wyborze odpowiedniego?

Do góry