reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Umi dobrze wiedziec :-) ale zbytnio sie nie orientuje gdzie ten mechanik :confused: LO wiem gdzie - wezme sobie najwyzej nawigacje do torebki i bede szukac :-D :-):-D az mi smaka narobilas tymi firmowkami :-p

Kinga ja wlasnie mam podzielone ubranka na kolo domu a co do yjscia - jednak tych kolo domu jest 4 razy wiecej niz wyjsciowych :-D
a ja w marketacj nie lubie kupowac ubran :sorry2:nie wiem ale mi sie wydaje drozsze niz w takim normalnych sklepie dla dzieci a jeszcze jakoscia odbiegaja od siebie :no:
moze z 2 razy kupilam cos taniego dla Ali w markecie i dosc bo po praniu to wygladala jak szmata do podlogi :sorry2:a 20 zl za body z krotkim rekawem plaic nie chcialam :no:

reklama
co do nowych ubranek dla dzieci to ja wole z ciucholandu bo skoro tam ląduja były używane i nawet tego nie widac to dla mnie znaczy ze długo posłużą i po praniu nie zrobi sie z nich szmata jak to Polna napisała. Dla porównania kupiłam małemu komplet spodenki i koszukla za 19,99 i po 1 praniu kolory wyblakły... masakra totalna. A ciuszków z marketu nigdy nie kupowałam bo reala nie mamy:-p poza tym jestem fanka ciucholandów:-p

Polna_N mechanik to szkoła na rzeszowskiej jesli wiesz gdzie jest pizzaria jas to niedaleko ten mechanik a na przeciwko niego ciucholand w takim pomarańczowym budynku:-)

polna no cos ty :) normalnie w mothercare (jeden z drozszych sklepow z ciuchami dla dzieci) jak kupowalam niedawno zestaw 7 body na krotki rekaw dla lucji to zaplacilam 65zl (wiec wychodzi nieco ponad 9zl za sztuke) wiec body to w marketach bym nie kupowala bo jak mowisz tanie to sa jak szmata do podlogi...natomiast jesli chodzi o bluzki czy spodenki to jak najbardziej mozna znalezc fajne....ale tylko w tesco na przecenach badz w realu...w innych to niestety albo szajs albo drogie jak cholera. Jakosciowo lepsze sa w tesco - cheeroke - lucji za 10zl kupilam 2szt spodenek na lato, za 27zl 3 bluzeczki, igorowi za 29zl 3 koszulki na krotki rekaw, po 10zl za spodenki i jakosciowo sa bardzo dobre, czasami lepsze bym powiedziala niz ciuchy z reserved czy h&m :) w realu to tzreba przegladac bo wiele rzeczy nie ma nic wspolnego z bawelna :) ale te co teraz kupilam sa bawelniane i tez nie odbiegaja od tych co sprzedaja w normalnych sklepach....a ja mimo wszystko nie znalazlam nigdy w normalnym sklepie fajnego body, bluzki czy spodenek za 6-10zl :)
aaaa heheh tez 2/3 ciuszkow to te domowe, wyjsciowe to moge policzyc na palcach u reki ;P chociaz dla igora teraz to wyjsciowych musze miec wiecej bo on to tylko gdzies z nim wyjde to zaraz uchrzaniony od gory do dolu...no i do przedszkola od wrzesnia wiec w ogole....zaczynaja sie wydatki :/

umi no wasnie gdzies kolo mnie blisko to nie ma fajnych a do centrum wwy to dla mnie za daleko :) jeszcze nie zdarzylo mi sie kupic w markecie ciuchow ktore by sie zeszmacily czy kolory wyblakly...nauczylam sie szybko rozpoznawac ciuchy ktore szybko padna w praniu....za to w sklepie normalnym wlasnie kupilam koszulke ktora po praniu rozeszla sie cala na szwach wrrrr......

Ostatnia edycja:
KInga u Nas w miescie (jakies 4 km odemnie) jest taki sklep gdzie sprzedaja ubranka dla dzieci po 10 zl w zwyz = czasem sie trafi cos dobre jakosciowo ale jak Ala raz pomalowala bluzke kredka tak do tej pory z tego materialu nie chce zejsc :sorry2: pisze bawelna z poliestrem a nawet odplamiacz nie dziala na ta kredke :dry:
fakt w tesco a dokladniej cheeroke sa fajne ciuszki ale ja tam tego marketu nie lubie :no::-) wole real czy leclerc ale tam sa drogie ciuszki !!

Umi rzeszowska wiem gdzie jest i chyba wiem o ktory budynek chodzi :tak:

Karolina ,Kinga z netgirl poszlo o to ze niektore dziewczyny zaczely Ja krytykowac ze zle karmi swoja coreczke i padlo jeszcze jedno oskarzenie ale o tym pisac nie bede bo to wszystko bezsensu bylo i wsumie nie dziwie sie netgril ze odeszla od Nas :no:
z tego co widzialam netgril czasem cos pisala na innych watkach !!

Kinga takiego czegos to ja nie miałam zeby mi sie ubranie rozłaziło po praniu. ten ciuszek to jakas istna porazka.... ja niestety nie umiem rozpoznawac dobrych tkanin jedynie wiem co bedzie powietrze przepuszczało:-p a czy posłuzy to zawsze mam ten problem:-p

Polna Jak cos to ci białą chutą bedę machać:-p bo w tamtym budynku bede pracowac jak mi wkonu biurko i laptopa dostarcza:-p

Ostatnia edycja:
Umi hehe spoko :tak::-) jeszcze bys mogla namalowac biale strzalki na jezdni od strony dworca to juz bedzie luksus :-):-D

Kinga a wlasnie a Ty jak robisz pranie to np jak wiekszosc ubran jest czerwonych to dodajesz soli ? bo kazdy mnie wysmiewa jak sie pytam o to czy to prawda :no:
no a chyba Kate (ta z rodziny 2plus 8 ma wieksze doswiadczenie ) :confused::sorry2:
ehhh mi sie tak marza blizniaki a extra by bylo gdybym miala czworaczki - to moje najwieksze marzenie :-):cool2::-)

czesc dziewczyny

ale pogoda do bani....ja cie krece nie idzie wytrzymac do tego humor mam jakis do kitu chyba po tym urlopie......nie moge sie ogarnąc,nawet sprzatac mi sie nie chce.....dobrze ze Darus grzeczny to jakos daje daje rade.....nawet nic na forum nie chce mi sie pisac,

umi-kurczaki jaki twój Kacperek juz duzy chlopaczek.....i jaki śliczny....

piszecie o ciuszkach to sie wtrące....ja lubie kupować w carrefourze...naprawde maja niezle ciuszki przynajmniej w tym w Arkadii....w tesco tez ale żadko bo daleko mam....a w ciucholandach duzo młodemu koszulek na lato kupilam i spodenek....

Polna-pierwsze słyszle o dosypywaniu soli:dry:a dziala to....????ja za to mam problem z plamami bo nadal piore w lovelli i nie chca zchodzic macie jakies pomysły????

i takie pytanie na koniec z innej beczki bo macie ciut starsze pociechy czy moge młodemu dać jajko sadzone na obiad???ma 17 miesiecy...

mamaola ja przestałam prac w lovelli po 2 tygodniach od urodzenia kacpra... strasznie mnie wkurzał ten proszek bo niedopierał a rzeczy po nim mi smierdziały znaczy małemu. I teraz piore wszystkie rzeczy razem w rexie i do tego płyn do płukania lplamy schodza i ładnie pachnie:-) Hm... moja babcia jak cos sie nie chciało doczyscic dawa la sode no ale nie wiem ... moze materiały byly mocniesze:-p
Polna_N jasne ze namaluje a co:-p co do soli nie słyszałam o tym a próbowalas juz są efekty?

mamaola no pewnie ze mozesz dac jajko :tak: Ala jak miala rok to wcinala jajka jak maly odkurzacz :-D to z sola chodzi o to ze wtedy kolor jest taki sam i tak nie blaknie - czy cos w tym stylu !!
a musisz w lovelli prac mu ubranka ? nie lepiej jakis odplamiacz czy normalny proszek a potem ewentualnie wyplukac w jakims lagodnym plynie :tak:

reklama
Dzisiaj nie poszłam do lekarza bo dzwoniłam a lekarza juz nie było:/ szanuja sobie prace w wakacje:/ Mam nadzieje ze nie wyląduje z małym dzisiaj w szpitalu:baffled: dziewczyny wy mi gadacie zeby mu zmierzyc temperature a termometr sie gdzies zapodział:baffled: dzwonie do mojej mamy zeby przyniosła swój a ona nie odbiera:wściekła/y: na szczescie malutki teraz spi... Pytałyscie sie jeszcze jak mu podawałam te rózne mleka. Nie dawałam zadnego mleka do konca. Jak widzialam ze po kazdym wymiotuje to szukałąm nastepnego i tak jak mówie zostałam przy tym bebiku i juz nie wymiotuje po KAZDYM karmieniu ale wymiotuje nadal:/ a jak tak mówicie o ubrankach to ja zmienie temat i powiem o pampersach co ostatnio odkryłam:D Czy któras z was kupuje moze pampersy z biedronki "Dada"? Ja ostatnio kupiłam i jestem baaaaardzo zadowolona. Sa lepsze nawet od oryginalnych pampersów. Po takim oryginalnym pampersie to zawsze był moj synuś zmoczony i smierdzial siuśkami. A jak zaczełam zakładac mu te pampersy z biedronki to miał takiego jednego przez 6 godzin w nocy i nie przeciekło a juz w ogole nie śmierdziało! Poprostu rewelacja!!!!:) i kosztuja jak sie nie myle 27 zł. Wiec 20 zł mniej:happy2:

Do góry