reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Moj synus jak zrobi kupe ten raz dziennie to wycieram go chyba z pół godziny i doslownie wszystko jest z kupki. Oj mój malutki ma goraczke:/ i bardzo zmierzlutki jest. ciagle steka i płacze. Dałam mu czopka i robie zimne okłady. troche pomoglo ale dalej jest taki zmierzły:/ nawet nie chce pic mleka. Chyba jakas choroba go dopadła. Moze go przewiało:/ niemam pojecia... Jak dzisiaj mu to nie przejdzie to musze z nim isc do lekarza i od razu powiem mu zeby dał jakies lekarstwo chociaz na to wymiotywanie bo nie bedzie sie biedactwo tak meczyło:(

reklama
truskawa tez mi sie wydaje ze za czesto mu zmienialas mleko i zoladek nie zdazyl przyzwyczaic sie do nowego a ty mu bach inne....co do kupek do moja cora w tym wieku robila raz na dwa dni i bylo wszystko ok. :) nie wiem czy dobrze robisz tymi zimnymi okladami...lepiej dzisiaj idz do lekarza, a jaka ma goraczke? goraczka u takich maluchow jest wtedy gdy maja od 38,5 w gore. Ponizej to "tylko" stan podgoraczkowy i nie daje sie nic na goraczke....

polna super ze zakupy sie udaly! ja nigdzie blisko nie mam jakiegos fajnego ciucholandu a ruszac dalej mi sie nie chce hehe :) no i fakt te "wariatki" sa gotowe zabic.... hhehehe :)

moniska gratulacje :) 2latek to nie dzidzius juz :) faktycznie szybko sie powieksza wam rodzinka, z kazdej strony hehe :)

a co do ciuchow to wiecie co, heh ja mialam po igorze a szczerze mowiac wiekszosc jest nieruszona (mimo iz kupowalam mu takie co moga byc i dla chlopca i dla dziewczynki) na nowo kupowalam lucji :) bodziaki to ubieralam jej po igorze ale z pajacow w ogole nie korzystalam wiec wszystko lezy..dresow tez jej nie ubieralam i nie ubieram wiec tez wszystko lezy...i moze przelezy...ja to szczerze mowiac kupuje im ciuchy w tesco i w realu, zwlaszcza w realu bo mozna fajne ciuchy dostac i b.tanie (o dziwo nie chinskie! tylko polskie lub niemieckie :p ) teraz jak bylam na zakupach to pokupowalam troche...ladne bluzki na dlugi/krotki rekaw po 6zl, spodenki "wyjsciowe" za 10zl. Szwagierce tez dla jej 4letniej coreczki po 6-8zl bluzki. Ja to bym tam majatek wydala hehehe body Łucji to w mothercare kupuje bo jak biore w tych zestawach (7szt.) to wychodzi 8-9zl za sztuke a w normalnym sklepie najtansze, co sie zaraz rozpada po praniu to kosztuje jakies 11-13zl. Wiec i tak mi sie oplaca :) jakos mimo wszystko wole nowe, nie uzywane. Jakies mam schizy jak nie wiem kto to nosil wczesniej i co z tym robil :p wiem wiem przesadzam, ale jakos tak....

Ostatnia edycja:
Karolina oj netgirl juz dawno tutaj nie pisze :sorry2: zrobila sie nieprzyjemna atmosfera , obrazila sie na pare dziewczyn i wolala sie usunac a Firanka czasem sie odzywa !!
zreszta Ja wszystko wiem :cool2::-D

Umi eeee no w Rzeszowie pelna kultura :-p zapomnialam wziasc moja kupke koszulek ktore wybralam i jakas babka chciala w nich grzebac ale przeprosilam , powiedzialam ze to moje tylko zapomnialam zabrac i odeszla dalej :-)
kiedys musze sie wybrac doDebicy na ciuchy :-p

monis to bedziesz miala do wyboru do koloru ubranka :tak:fajnie ;-)

Kinga ja tez mialam takie shizy jak sie Ala urodzila bo jak mozna ubierac dziecku koszulki czy body po jakims obcym dziecku ale jak tesciowa przywiozla mi caly worek ubranek od miesiaca do roczku to wybralam je w dlugim praniu i ubieralam bo az szkoda bylo zmarnowac takie ciuszki :no::sorry2:
fakt czasem znajdzie sie uranka ktore wygladaja fatalnie ale wtedy masz do wyboru kupic albo odlozyc !! Ja tam wole kupowac Ali kolo domu w ciucholandach bo Ona strasznie brudzi ubranka a w na niedziele czy gdzies do miasta jak jedziemy ubieram jej te ktore kuipowalam w sklepach !!

Truskawka heh nie lepiej wykapac dziecko jak sie cale okupka ? :-)
zdrowka zycze ;-)

Polna_N to we srody nowy towar w tym koło LO a chyba we wtorki w ciucholandzie koło mechanika ( tam tez są genialne rzeczy dla dzieci pełno z rebooka adidasa pumy itd ) kacper zawsze z tamtąd dostaje rzeczy od mojej mamy bo ma biuro nad tym sklepem i jak jej sie nudzi to leci na ciuchy:-p
truskawka no to kupki strzela jak mój kacper wiec nie masz sie czym martwic. kurze biedactwo ma goraczke moze faktycznie idź z nim do lekarza

polna no wlasnie....ja kolo siebie nic takiego nie mam a gdzies do centrum specjalnie to mi sie jezdzic nie chce...dlatego ograniczam sie do kupowania w marketach bo b. tanio i przy okazji robienia zwyklych zakupow :) lucja narazie sie az tak nie brudzi, w sensie ze nei tak ze doprac nie moge...zreszta ja mam wlasnie ciuchy podzielone na domowe i wyjsciowe, a po domu tylko w body chodzi narazie. jesienia i zima to mysle ze tez tylko body + spodenki bedzie i koniec. Teraz to musze Igorowi buty kupic i jakies wlasnie wyjsciowki bo wyrosl mi z wszystkiego i nie mam w co go ubierac :/

Polna, rozumiem... ale to musiało być coś poważnego, skoro ona całkiem się usunęła z forum!
Truskawa, ja bym poszła od razu do lekarza, bo dla mnie to nieciekawie wygląda wszystko... zależy też jaką ma gorączkę.
Umi, dzięki... ale to chyba rodzinne, w genach ma to zapisane i od mojej i od R. strony :)
Moniśka, normalka :) A nie masz mdłości?

Ostatnia edycja:
reklama
Karolina niekoniecznie...niedawno przestala pisac tu Asheara bo nie spodobalo jej sie to co dziewczyny mysla na temat 16latek w ciazy..... :) a ona wlasnie tyle ma ;)

Do góry