reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Truskawka wcazle nie powinien tyle kupek robic mój kacper robi jedna kupke dziennie z tym ze jest to ogromna kupa jak jestem w wc to mam gwarantowane nadoobowiazkowe kapanie bo potrafi zrobic kupe po same pachy. żadko mu sie zdaza ze zrobi 2 w ciagu dnia. Poza tym mój kacper ulewa tak jak twój synek czyli podnosze go do odbicia a on razem z beknieciem zwraca mleczko na 3 razy czyli praktycznie cała butelke... ale uwierz ze tak bedzie coraz żadziej:-)A na brzuszek spróbuj mu dac herbatka z kopru włoskiego, rumianek lub przegotowaną wodę. Co do wody to mozesz mu ja czesto dawac bo przegotowana jest bardzo zdrowa i pomaga w trawieniu

reklama
witam was dziewczyny :)
czy moglabym dolaczyc do Waszego grona?
ja wprawdzie dowiedzialam sie 3 dni temu, ze jestem w ciazy, ale pragne od najwczesniejszego momentu dobrze przygotowac sie do wszystkiego :)

Jaka sliczna kruszynka:) ile ja bym dala zeby mój emilek był jeszcze taki malutki:] miałas szczescie dziewczyno ze tak szybko przebiegł ci poród ja rodziłam 12 godzin:/ karmisz piersia albo masz jakies problemy? A wszpitalu jak? Był stres po porodzie co masz zrobic z takim malenstwem? Ja sie bałam okropnie nawet go wziasc na rece:/ GRATULACJEEEEE!!!!!:-) I POWODZENIA ZYCZE;******

mam na imie Monika :)
1 lipca ukonczylam 21 lat i podejrzewam, ze juz wtedy moglam byc w ciazy :)
na badania jednak ide dopiero w pniedzialek.

oboje z tatusiem strasznie sie cieszymy, jednak mamy wiele obaw. Czy podołamy. W wiekszosci sa to moje obawy :)
ale mam nadzieje ze bedzie dobrze.

W najblizszym czasie czeka nas strasanie duzo wrazen, gdyz zamierzamy sie pobrac jeszcze zanim bedzie widac duzy brzuszek :)
czyli mamy 3 gora 4 miesiace.

jestem przeszczesliwa. :)

jednak od razu wraz z poczeciem nachodza mi do glowy czarne mysli zwiazane z porodem. boje sie go jak cholera :)

pozdrawiam wszystkie mamusie i ich dzieciatka :)

Dzidzia planowana?
Nie martw się, na pewno sobie poradzicie. A porodu się nie bój! I nie myśl o tym już na samym początku :)

z nami bylo to tak, ze prawie 9 miesiecy stosowalismy stosunek przerywany.
ale od ktorego dnia czerwca szlismy na calosc. dobrze wiedzielismy czym sie to skonczy, chcielismy dzidzi.

wiec mozna powiedzien ze planowana.
od 10 miesiecy jestesmy zareczeni i planowalismy slub, jednak potrzebowalismy takiego kopa energii zeby w koncu sie za to wziac :)

teraz potoczy sie to znacznie szbciej :)

Rozumiem, to nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć Wam POWODZENIA!
Udzielaj się często!
No, ja mam posprzątane, teraz obiadek się robi. Dziś serwuję zupkę z botwinki+ jajko w sosie musztardowym z koperkiem :)

Ostatnia edycja:
monis witaj ;-) rzeczywiscie bobas wszystko przyspiesza :-)

Truskawka eeee no nie mow ze 6 kupek powinien robic :sorry2: smrodek przez caly dzien by sie utrzymywal w pokoju jak dziecko tak czesto by robilo kupe :-D
umnie jak Ala byla malutka to robila raz dziennie kupke a na drugi dzien po 2 i znowu jedna a potem na nastepny dzien 2 i tak na zmiane :tak:
moze bledem jest to ze tak czesto zmienialas mu mleko :sorry2: jak zaczynalas jakies nowe mleko to jechales na nim do konca czy po paru dniach zmienialas ?
moze rob mu mniejsze porcje albo rob przerwy w karmieniu !!
jak wypije np pol buetlki to wez go na ramie zeby mu sie odbilo i poloz a za pare minut znowu daj mleko !!
mi tak lekarka doradzila i faktycznie przez kilka dni sie polepszylo i Ala tak nie ulewala :no: uwierz mi ja zawsze mialam na ramieniu podwojna pieluche tetrowa ,Ala pod broda miala tez pieluche a jak ulala to Ona byla cala morka i ja :dry:
samo minie , zobaczysz :tak: ja wytrzymalam 9 miesiecy z ulewaniem to i Ty wytrzymasz :-p:-D

A ja bylam dzis na ciuchach w rzeszowie :-) heh zostawilam Ale u siostry i pojechalismy , qrcze tyle swietnych koszulek i bluzeczek kupilam ze napewno tam jeszcze kiedys wpadne :tak: za 20 ubranek zaplacilam 57 zl w tym polowa to firmowki z next,disneya ,barbi i george :tak:

Ala teraz mi usnela z dziadkiem i babcia w pokoju :-)

reklama
Do góry