reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ciekawe co byście gadały jakby wam sie tak przytrafiło:confused: Kazdy tak gada ja o tym nie mysle ja o tym nie mysle a jakbyscie sie tak na maksa zakochały w chłopaku w takim wieku i by was prosił o to to ciekawe co byscie powiedziały:-p Zresztą pare lat temu było inaczej... Nie gadało sie o seksie w tak młodym wieku teraz piszą w tych gazetach dla nastolatek o seksie i takich bzdurach wiec nie dziwie sie ze coiraz wiecej takich młodziutkich matek jest w polsce (i nie tylko)

reklama
Truskawka wiesz co bym powiedziala - czekaj , po slubie Kochany :-p:-D

sluchaj moje zdanie jest takie - jezeli dziewczyna idzie z chlopakiem do lozka w wieku 15 lat to chyba swiadczy o wychowaniu rodzicow , wszyscy rodzice mysla ..o bo Nasza coreczka ma pierwszego chlopaka , jacy szczesliwi , zaczyna dorastac napewno stara panna nie zostanie skoro juz teraz ma chlopaka itp :sorry2: ale jednak chyba to jest jakis sygnal ze skoro w takim wieku umawia z chlopakiem to powinni z Nia porozmawiac i wiecej uwagi Jej poswiecac :sorry2:
Nie mowie bo ja tez wpadlam w wieku 19 lat no ale jednak mialam ukonczona szkole srednia i bylam owiele lepszej sytuacji niz gimnazjalistka :sorry2:

ewela (^^,) ja mieszkam w małej miejscowości i pierwszymi osobami, które zaczęły opowiadać ludziom o mojej ciąży były małolaty, które w ogóle mnie nie znają. SZOK. Teraz wciąż słysze nowiny na swój temat "Ona z tym facetem dopiero 2 miesiące jest!!! Skandal" ,a jesteśmy razem od ponad dwóch lat i jakoś nikt nie zwraca uwagi na to, że od dawna planowaliśmy zaręczyny i małego brzdąca. Nikt nie patrzy też na to,że mamy warunki do wychowania maluszka. Dla nich ciąża młodej kobiety to sensacja. Wdzie,ze sie za bardzo nie przejmujesz gadaniem innych-i bardzo dobrze. ja swego czasu byłam załamana tym, co usłyszałam na swój temat. Że puszczalska, że "panienka z dobrego domu,a proszę jakie z niej ziółko". Ludziom najwyraźniej jest nudno. Najbardziej mnie śmieszy jak słysze z ust jakiejś gówniary "Ja widziałam jak ona od ginekologa wychodziła i jej chłopak na nią czekał!!! Ona na pewno jest w ciąży!!" O dżizys..ale tragedia :-) Po pierwsze u ginekologa byłam sama-bez mojego D, a po drugie nawet nie byłam w swoim mieście na pierwszej wizycie, wiec nie wiem skąd ludziom sie w głowach takie paranoje biorą :-D . Szkoda mi tylko moich rodziców, bo pewnie im przykro, jak słuchają takich rzeczy . Dobrze, że są za mną, a nie za tą całą resztą tępaków
Paula3- ja na początku ciązy strachałam się jak odbiorą mnie inni ale szybko mi to przeszło i skupiłam sie tylko na moim brzusiu a reszte totalnie olałam... fakt że moi znajomi omijają mnie z daleka i nie utrzymuja ze mna kontaktu tylko dlatego że w wieku 18 lat urodziła. nie powiem ze ni jest to przykre ale nie mysle o tym mam swoje słoneczka i nic mi więcej nie trzeba... aco do tych plotekto przejdzi im .....kiedys... ja najlepsza nowinke jaka usłyszałam na swój temat to to ze rodzice mnie wyzucili i nie mam wstępu do domu...... dziwne bo do tej pory mieszkamy z rodzicami... no cóż czysta fanaberia ludzi.a ty sie tym nieprzejmuj pamiętaj ze dziecko to istny cud nie wazne w jakim wieku sie je urodzi ....

Dobra już sie nie oddzywam bo ja mam inne zdanie na ten cały temat:) Może o czyms innym podyskutujemy? Bo chyba ten temat jest zamkniety... Ta dziewczyna która to napisała i tak już chyba sie nie oddzywa:/ chyba sie przestaszyła bo chciała dobrze a każdy ją zjechał od góry do dołu:baffled:

Famme no to duze gratulacje;-)
ewela, paula3 kurcze ja nie wiedzialmn ze tak jeszcze jest, ze male miejscowosci jeszcze z rtego nie "wyrosly", wiadomo jakis to temat jest ale bez przesady, a co do znajomych to w ogole jestem w szoku ale to pewnie tez wpluyw rodzicow:no: ale i tak najwazniejsze jest malenstwo:-)

a ja jestem z siebie dumna zrobilam placki ziemniaczane:-p wiem ze to zaden wyczyn ale z moimi zdolosciami to naprawde cos a robilam pierwszy raz:-p A Miki spi jak susel malutki sie wybawil to teraz musi odpoczac:-p

polna ja mam takie pytanie, kumam ze jestes moderatorem dbasz o porzadek i takie tam, ale czy jakis watek wogole moze miec mozliwosc pojawianie sie ? czy wszsytko musi byc na watku glownym? nie zebym chciala jakis dodac ale z czystej ciekawosci :)

Ciekawe co byście gadały jakby wam sie tak przytrafiło:confused: Kazdy tak gada ja o tym nie mysle ja o tym nie mysle a jakbyscie sie tak na maksa zakochały w chłopaku w takim wieku i by was prosił o to to ciekawe co byscie powiedziały:-p Zresztą pare lat temu było inaczej... Nie gadało sie o seksie w tak młodym wieku teraz piszą w tych gazetach dla nastolatek o seksie i takich bzdurach wiec nie dziwie sie ze coiraz wiecej takich młodziutkich matek jest w polsce (i nie tylko)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

prosze Cie..... to co, uwazasz, ze my nie moglysmy sie zakochac bedac nastolatkami bo wtedy napewno bysmy do lozka poszly z chlopakami, jak tylko by nas o to poprosili? :-D trzeba sie troche szanowac wiesz. akurat tak sie sklada ze sie zakochalam po uszy majac 15lat, moj chlopak mial wtedy 20, zaczal mi sugerowac ze moze bysmy cos "porobili" a ja zdecydowanie powiedzialam NIE, bo uwazalam wtedy ze jestem za mloda na to i mam czas, bo jak mnie kocha to poczeka prawda :tak:;-):-) nie poczekal wiec nie byl wart. Jakbym tak z kazdym swoim chlopakiem szla do lozka, bo mnie poprosil o to to niezly mialabym teraz "przebieg" ze sie tak wyraze :-D decyzja o gotowosci powinna podjac dziewczyna. To ona wie czy jest gotowa i tego chce. Zgadzanie sie na seks bo kocha sie chlopaka a jemu zalezy...dowody milosci i te sprawy swiadcza tylko o tym ze dla niej to jest za wczesnie. Jak pisalam juz, jest wiele innych mozliwosci. Nie trzeba od razu z grubej rury walic. Uwazam, ze jesli dziewczyna nie zaczyna od razu od sedna sprawy to pozniej szybciej i duzo lepiej zna swoje cialo, wie co jej sprawia przyjemnosc, a nie dopiero po ilus latach zaczyna sie tego uczyc bo wczesniej byla tylko penetracja i nie wiele poza tym. Takie sa moje osobiste wnioski.

pomijajac to, ze ja naprawde nie mialam 15 lat jakies 20-30 lat temu:sorry2: :-D i wiesz mi ze bravo itp rzeczy istnialy i rowiesnicy rozmawiali na tematy seksu itp...nie bylo to tabu :-D

aaa i ja nie uwazam ze maloletnie matki sa gorsze....ale czy naprawde tego zyczylabys swojej corce? to jest twoje marzenie? zeby zaciazyla bedac w gimnazjum? bo ja nie....

pola ja tez zaszlam w ciaze majac 19 lat :tak::-)

aaa truskawa i ja sie nie dziwie ze masz inne zdanie...jakbym miala taka sytuacje to tez bym sie bronila na wszelkie mozliwe sposoby ;)

Ostatnia edycja:
reklama
no ja już dwa razy w tunezji byłam..
dzisiaj ostatnie zakupy zrobiłam bo nie miałam ciuchów ;-)
a jutro wylot o 15.10 :-D

Do góry