reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
młoda ja pierdziele Ty na naprawdę jesteś chyba jakaś cofnięta .. sory ! ale czy Ty nie możesz wydać 12 złoty na najtańszy test albo iść za darmo do lekarza.?

ja mam 26 lat, mężuś prawie 31, od dawna marzylismy o dziecku, ponad 3 lata się staraliśmy, ale oboje uwazamy ze lepiej mieć dziecko jak już ma się trochę sytuację życiową unormowaną, bo wtedy jest łatwiej (mieszkanie, praca) co oczywiście nie znaczy młodzi rodzice są nieodpowiedzialni, nie kochają swoich dzieci itp. Moja koleżanka ma 23 lata i 4 dzieci tak wiem :szok: ale ona i jej mąż kochają kazde malenstwo ponad życie i robią wszystko co w ich mocy żeby dzieci czuły się kochane i szczęśliwe. Ja najpierw chciałam skonczyć studia a potem dziecko miec, w między czasie był ślub, moj ślubny robi teraz drugi kierunek, oboje pracujemy ale mieszkamy na stancji i co z tego ze mamy pracę i pieniądze jak i tak się obawiamy czy będziemy dobrymi rodzicami. Moja kuzynka zaszła w wieku 15 lat, jej związek się rozpadł zaraz po narodzinach dziecka, teraz ma 20 lat jej synek jest cudownym dzieckiem, a ona dojrzała w ekspresowym tempie i cudownie zajmuje się dzieckiem, ma wsparcie w rodzicach więc może pracować i studiować bo rodzice zajmują się wtedy małym. Z kolei wujek był z dziewczyną ponad 8 lat, az ona zaszła w ciążę więc predko ślub, oboje po 30 lat, i po roku rozwód, dziecko cierpi najbardziej, bo wujek je olał, wyjechał za granicę, a matka nie bardzo się stara zeby dziecku wynagrodzić brak ojca. I co z tego ze są dorośli i niby dojrzali jak zachowują się jak dzieci. Ja nie wiem jak sobie damy radę bo muszę prędko wracać do pracy, będę się czuć wyrodną matką ktora musi zostawić córeczkę pod opieką babć bo niestety trzeba na chleb zarabiać a z jednej pensji cięzko jest się utrzymać. Czasem wydaje mi się że fajnie jest mieć maluszka ok 20 , (jak nasze mamy nas rodziły tyle mniej wiecej miały lat) poźniej można do 30 skonczyc szkołę, studia, dziecko odchowane, kariera zawodowa nabiera rozpędu i to też jest fajne rozwiązanie. Nie ważne czy ma się 17 lat czy 30, jeśli ktoś jest odpowiedzialny da sobie radę w zyciu i będzie kochał maluszka bez względu na wszystkie przeciwności losu, zapewni mu dobre warunki i udane dzieciństwo.

mloda a czemu ty poprostu nie poszukasz sobie informacji w necie? skoro juz siedzisz na forum to poszukaj tutaj na bb artykulow na ten temat....poza tym wiesz...niby masz 22 lata a zachowujesz sie jakbys miala 15. dziewczyno opamietaj sie. Pomijam kwestie ze skoro piszesz na forum to powinnas odpowiadac tez na posty innych dziewczyn a nie pisac tylko o sobie - to jest poprostu niegrzeczne -ograniczasz sie do zadawania pytan i to takich idiotycznych wrecz, skonczylas wyksztalcenie na podstawowce czy co?....podpisuje sie pod magda. naprawde nie masz 12zl na test ciazowy? MY NAPRAWDE NIE POWIEMY CI CZY JESTES W CIAZY, NIKT CI TU TEGO NIE POWIE.

A tu moja Lusieńka . ;)

96b688124d.jpeg

PS. Czy Agatka założyła już naszą klasę . :-p

Aaaaa zapomniałam trzymajcie jutro kciuki od 13;30 bo mam egzamin praktyczny..:szok:. Z góry dziękuję . ;**

Ostatnia edycja:
Magdaa- 3mam kcukaski:tak: ;-) Agatka czyli dorom5?;-) Też jestem ciekawa,ale pewnie gdyby miała to by nas poinformowała:-p;-)

młoda-ciąże potwierdzi albo i wykluczy test ciążowy.... No i wizyta u gin.... Zresztą się powtarzam:tak:

dorom,umi-co u Was

Asiowo- u nas też pogoda tragiczne:dry: Leje,woda w rzekach się podniosła... Ponoc taka pogoda ma być przez cały Lipiec:dry::dry::dry: Masakra.... Jeszcze tylko powodzi brakuje:dry:

Magda... ale Ci córcia rosnie:tak:i jaka duza juz jest:tak:

Pola... ja słyszałam, ze taka pogoda ma byc tylko do konca czerwca:confused::tak:mam nadzieje, ze w lipcu przyjdzie lato:tak:bo teraz dwór w biegu zaliczamy:zawstydzona/y:
a powodzie juz gdzieniegdzie ponoc sa:-(

reklama
Maagda... ale Ci zazdroszcze... Luska jest teraz w najlepszym wieku:tak:juz kuma, a jeszcze nie paskudzi i lezy spokojnie przy przewijaniu:-D to były czasy, choc pocieszam sie, ze znów mi zaraz wróca:-p

Ja tez 3mam kciuki:tak:

Do góry