reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej mam wiadomość od Lenki , oto jej sms : "Niestety mój synuś dostaje żółtaczki i ma tez podwyższone crp. Bierze antybiotyk i nie może być cały czas przy mnie, myślałam że jutro bedziemy w domu, a tak to nie wiem wieku, Jutro powinnam znac decyzje, nie wiadomo co by bylo jakby zwlekali z porodem 2-3 dni. Twierdzili, że wszystko w porządku , a wcale nie było, wody zaczęły żólknąć , lożysko się starzało , to cud że zaczelam rodzic bo nie chce nawet myslec co by bylo. "

U nas dobrze . ;P Przyszla dziś mata , którą zamówiłam
BRIGHT STARTS ---------------------- MATA RÓŻOWA (658326186) - Aukcje internetowe Allegro
Lusia świetnie się na niej bawi . ;) i ciągle się śmieje.

Młoda2
nie wiem czy któraś z nas wie czy jesteś w ciąży , skoro sama tego nie wiesz. ( ja tam u Ciebie pod łóżkiem nie siedziałam żeby wiedzieć ) Więc nie zadawaj takich głupich pytań. Skoro nie jesteś pewna to idź do apteki i kup test , albo po porostu pójdź do lekarza. Ile wogóle masz lat. ?
Pozdrawiam.
Asiowo całusy dla córci. :) Jak maleństwo.?
polna_N ja jak robie gofry to robie takie ciasto jak naleśnikowe tylko ubijam dodatkowo 2 białka na sztywną mase i delikanie mieszam z ciastem naleśnikowym. :)
A co do pożyczania od rodziców. Ja dostaje na miesiąc ponad 240 od mopsu i 200 zł od Krzyśka i na zakupy dla dziecka i dla mnie mi starcza , tyle że za rachunki nie płacę, ale moja mama i tak połowe rzeczy dla Luśki kupuje i nie chce za to kasy , bo mówi że to prezent dla wnuczki. Ale jak tylko będę miała kase to będę dożucać się do rachunków.
panistepelek Pozdrawiam, całusy dla Ciebie i córci. :)

reklama
czesc

Asiowo-sóznione ale szczere życzonka dla córci!Zdrówkai dużo uśmiechu:))))

Polna-ale mi smaka zrobiłaś na gofryyyy:))chyba Cie odwiedze :))niestety ja zadnego przepisy nie znam ....

Maagda-super mata:)podoba mi sie bardzo....ale najwazniejsze zesie Lusi podoba:))))jaju naprawde Lenka miala szczeście.....prosze pozdrów ją ode mnie i prześlij moc całusków jaj i maluszkowi(ja nie mam jej tel)

Panistepelek-wracaj szybko do nas:))

Młoda-dziwaczne pytania zadajesz....my tu nie lekarki żebyśmy wiedzialy co z twoja ciązą....idz do gin albo kup test i bedziesz wiedziala.......

Kinga-fajny garniturek....ja tez mam po Darusiu garniturek z chrztu tylko mój jeszcze wiekszy rozm z metki na 80....a tak wygłada Ubranko do chrztu firmy Krasnal 80 A008 CRZEST (662320832) - Aukcje internetowe Allegro jeszcze czapa jest do tego jeszcze

a jaj mam urwanie głowy młody szaleje duzo placze jesc nie chce i prawie caly czas na rekach jest....jestem wykonczona i na forum malo co zagładam....
mojej pani w kiosku wnuczek sie urodzil 5300 wagi i 61 cm:szok::szok::-D:-D

witam:-)
ojejku biedna Lenka i mały Adaś.....jak to dobrze, że chociaż szczęśliwie urodziła...Maagda pozdrów lenke:tak:

u mnie pogoda dalej do bani(zazdroszcze tym u kogo słonko świeci), a @ dalej nie ma(testy negatywne) więc jeszcze tydzień i ide do lekarza....wkurzają mnie te moje nieregularne okresy:angry:

mamaola a co Ty remonjesz w tym domciu?? oooo rany ale zajefajny garniaczek!!!:tak: zawsze mi się podobali chłopcy w garniakach:-D
panistepelek wracaj do nas szybko!! odpoczynek zawsze można zrobić:)
Młoda2 witaj. dziwne pytania zadajesz:confused: zrób poprostu test i się dowiesz, a jak nie to do lekarza.
Justysia1a masz i co dalej tak się źle czujesz?? leki nic nie pomagają??
Asiowo a jak Twoje dolegliwości?? dały Ci już spokój?? spóźnione ale bardzo szczere życzonka wszystkiego najjjjj dla Paulinki:* niech rośnie zdrowa i duża dziewczynka:-)
IKAx witam i gratuluje fasoleczki:) napewno dacie sobie radę. skoro chłopak się ucieszył to chyba nie ma co się martwić. nie ma to jak pozytywne zareagowanie na taką wiadomość(no i kaiaty-bajer:p) a już rozmawiałaś ze swoimi rodzicami??
paatti88 a co u Ciebie?? pogodziłąś się ze swoim??
medeuska witam:) gratuluje:) napisz coś o sobie i udzielej się z nami:)
Matajkaa no to teraz to dopiero pewnie musisz mieć oczy dookoła głowy skoro Kubuś raczkuje:) gratuluje mu postępu:)
AguśZakochana a Ty co tam działąsz?? jak przygotowania do ślubu??
polna N goooffffffry!!!! mniam!!! podziel się!!! kure ja miałąm taki fajny przepis na gofry-takie chrupiące wychodziły( a nie taka guma) i porzyczyłam ciotce a ona zgubiła:angry::wściekła/y: czyżbyś u siebi9e miałą już boróweczki świeże??
Maagda fajna ta mata:) Luśka będzie miała frajde. zawsze to coś nowego i innego:)
pola997 a Ty pewnie zajęta jazdami?? jak Ci idzie??
umi2, Layla, madzia90 co porabiacie dziewczynki??
a co się dzieje z olena262??

Witam:-)

Asiowo- sto lat dla Twojej córci!!!:tak: Jak się czujesz?

panistepelek- w takim razie czekamy na Ciebie:tak:

mamaola- to synek tej babki ogromny;-):tak: Mój tato urodził sie 5700 i miał 63 cm:-D To był kolos:tak: Mój Ludwik ma apetyt straszny.... Duzo wcina i często:confused: Biedny, tak go męczą chyba te ząbki...?

polna- oj ja też bym zjadła gofry.... Ostatnio pochłaniam słodycze strasznie:dry::dry::dry::-p

magda- mata fajowska:tak: Taka słodka:-p Mój Ludwik też lubi się bawić na ,macie,chociaż zabawki go nie interesują ,woli wszelkiego rodzaju piloty, zegarki,najlepiej telefony komórkowe:-D u nas z kasą też nie ciekawie... Grzesiek pracuje ,ale na wakacje pracy nie będzie tylko czasami. Dlategi musi czegos poszukać.... Może nie zarabia jakoś dużo,ale starcza nam na rzeczy dla Małego i dla nas.... Za rachunki też nie płacimy bo mieszkamy u mnie:tak:

domikcw- codziennie mam po 2 h.... Chce jak szybko zrobić prawko... Jutro idę się na egzamin zapisać.... Ciekawe ile będę czekać.... :D a co tam u Ciebie Kochana???

Musze sie pochwalić Ludwik zaczął mówić: mamamamma, i babababa:-D:-D:-D Raz udało mu się powiedzieć coś w stylu tatata:-p

Ostatnia edycja:
Dzien dobry:tak:

Dziekuje mamusie za zyczonka dla Paulinki:tak:leci ten czas nieubłaganie:tak:

A czuje sie juz lepiej,bo nie wymiotuje... wiec to duzo:tak:
Czasem mnie tylko mdli, no i wiecznie zmeczona:zawstydzona/y:najchetniej spałabym jak mała... ale niestety obowiazki mi nie pozwalaja:-( ale taka wymuldana jestem, wieczorem padam w trybie ekspresowym:zawstydzona/y:

Fasolka ma sie dobrze, ma juz ok 5 cm... serce bije jak dzwon:tak:fika równo:-p
Ja niestety mam znów kupa badan do zrobienia, bo wyniki nie zafajne... ale wazne ze dzidzia zdrowa:tak:

Polna... ale mi smaka zrobiłas:zawstydzona/y:kurde... ciagleo gofrach mysle:-(a ja sama nie zrobie:zawstydzona/y:P. wróci wieczorem do domu wiec pewnie nie da rady mi przywiezc, bezsensu:-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
domikcw-Fajnie Daruś wyglądał wtym garniaczku....dzieki...a remontowaliśmy pokój bo już nie mogłam na niego patrzeć...

Pola-u mnie na egz czeka sie po kilaka tyg ja z tego co pamietam czekalam jakiś miesiąc...jejku to twoj tato naprawde kolos byl.....Darusiowi narazie ząbki nie idą,nie mam pojęcia czemu taki marudny jest...niedługo ide do lekarza na szczepienie to sie cos dopytam....no i gratki dla Ludwisia za pierwsze słowka:-)

Asiowo-słdka córeczka...

ASIOWO - córcia słodka, Buziaki dla niej ;***
DOMIKCW - z K. owszem pogodzona, ale stosunki chłodne i to bardzo, głównie z mojej strony- niech się facet trochę naskacze jeszcze się przyzwyczai, że zwykłe przepraszam wystarczy, a tak może wyciągnie wnioski na przyszłość.
MAAGDA - pozdrów Lenke mam nadzieję że będzie wszystko ok. U mnie w rodzinie był podobny przypadek, tylko że z winy gina który cały czas odwlekał datę porodu. Maluch urodził się z zatruciem całego ogranizmu dostał strasznie mało pkt. stan był praktycznie krytyczny. Ale na szczeście wszystko poszło dobrze i teraz Fifi jest szczęśliwym 8-latkiem.
Poza tym mata śliczna poprostu cudeńko.
MŁODA2 - zadajesz beznadziejene pytania, czasem myśle że ludzie poprostu się nudzą i temu piszą takie rzeczy jak ty... Chyba nie jesteś tak mało rozgarnięta żeby wiedzieć, że przez komputer to nikt ciąży nie stwierdzi...

Pogoda mnie poprostu dobjia, a muszę się wybrać kupić farby do domu. Przydało by się coś odświerzyć, tylko tak się nie chce z domu wychodzić. Ależ wczoraj przeżyłam burzę juz dawno takiej nie było. Najgorsze, że wszystkie kwiatki nadają się tylko na śmietnik- a tak się starałam :wściekła/y: I z tego co widzę za oknem znów zapowiada się taka sama pogoda.. och jak ja tęsknie za słońcem..

no ja już po obiadku:)
ugotowałam, pojadłam i posprzątałam(tego ostatniego nie lubie)
pola997 aaa no to fajnie:) oby trafił Ci się szybki termin bo czekanie najgorsze jest:) napisz nam jak już ustalisz go:) BrAwO dla Ludwisia za postępy:)! musisz być z niego bumna:)
a u mnie no nic nowego. czekam na odpowiedż w sprawie pracy. rzymaj kciuki, żeby chociaż to się mi udało:p
Asiowo to super, że z dzidzią wszystko ok:) a Ciebie już tak nie męczy. a czemu masz takie niedobre wyniki?? a Paulinka śliczna dziewczynka!! jaką ma fajną karnecje i oczęta(niebieskie mmm niebo) laska będzie z niej:) wszystkie dzieci chyba mają takie wielkie oczka?
mamaola no odświeżenie i zmiana zawsze się przyda. choćby nawet kolor ściany, a człowiekowi odrazu inaczej:) no to Twój tatuś był klocuś. mój kuzynek urodził się mając 5800(a nie wiem czy nawet nie ciut więcej!!) wagi i 63 cm!!!! to był olbrzym
paatti88 no masz racje. niech chłop się pomęczy i przeprasza. jak nabroił to kara się należy:p
a co do kwiatków to maja mamusia tak klnie bo połowe szlag jej trafił......a takie ładne były

polna_N U nas też słonko wyszło...;) Choć nadal jest duszno i burzowo przestało padać....A przepisy na dobre gofry znajdziesz na pewno gdzieś w internecie... ja też nie raz korzystam z internetowych przepisów...:-)
Maagda Strasznie podoba mi się ta mata którą kupiłaś..Jest rewelacyjna...Też sobie kiedyś taka sprawię :tak:
domikcw ja na razie nic nie działam... Chodze sobie tylko na badania i na spacerki..Poza tym to dalej meczą mnie nudności ;/;( A w domu u Mojego trwają małe remonty...Pomalowali już i zakafelkowali przedpokoik...Teraz malują dzwi i coś tam tworzą... Nie wiem co ponieważ ostatnio nie wpadałam do nich przez ten smród farby...Ale za niedługo się dowiem...A jeśli o ślub chodzi to pozotało nam zamowić ciasta,alkohol no i kupić jakieś ozdoby na samochód i oczywiście suknie....Reszta już jest załatwiona ;)
Asiowo Wiem co przezywasz...Mam tak samo :p Całe dnie bym leżała....I do tego te nudności....Ale najlepszym sposobem na to jest spacerek ...;) Od razu mi lepiej

reklama
AguśZakochana... ja moge pomarzyc o spacerkach:zawstydzona/y:pogoda do kitu... sama bym pospacerowała, ale z córą w taki deszcz, nie ma szans wiec siedzimy w domu i czekamy na lato:zawstydzona/y:z reszta ja jak zniose lub wniose małą do domu to mam dość (prawie 11kg i 3 pietro), a tymbardziej ze nosic nie powinnam:zawstydzona/y:

domikcw... wyniki kiepskie i musze łykac tabsy, ale nie mam ich za co wykupic:-( czekamy na kase, moze w tym tyg przyjdzie... szkoda słow. a jeszcze na wesele w sobote idziemy! No i musze badania na tarczyce jeszcze zrobic bo mam powiekszoną...:-(

Do góry