reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
polna to milej wycieczki zycze:-)
femme rosnie ci malutka, Miki jak na razie siadac nie umiem ale widze ze to wcale nie takie zle;-) sle za to jak siedzi w lozeczku to odrazu o barierki i wstaje.
lenka Trzymam kciuki za Adasia.
anetka911 no to jestes z tego samego rocznika co ja;-)

a ja wczoraj nie psalam bo troszke zmeczona byklam w poniedzialek bylam na imprezie i sie troche wybawilam:-) ale dzisaj sie za to wyspalam spalam do 9 z jedna przerwa :-)

Ja się melduję, że żyję ;-)

Lenka trzymaj się kochana i bądz silna!

Anetka ja teraz patrze na Twój podpis i w szoku jestem. Co się stało z Twoim dzidziusiem? :-( Dawno mnie nie było i jestem w szoku :-( który to był tydzien ciąży? Oczywiście jeśli nie czujesz się na siłach nie pisz.

Polna
a Ty znów mi smaka musisz robić :-p Co do różowych ubranek to ja już mam wstręt i kupuję Julce takie, żeby tylko różowego nic nie było ;-)

KOLIA - No ja się cieszyłam że w końcu nie będę musiała do niej latać i ją sadzać jak się przewróci a tu taka lipa :-p mam nadzieje że jak kupię większy kojec to będzie miała wystarczająco dużo miejsca bo to co ona wyprawia w łóżku to to jakieś nieporozumienie jest :-p i zazdroszczę imprezy też muszę się gdzieś wybrać :-)

Magdaa Łucja jest śliczna :-) rośnie Ci córeczka. Lubi bawić się na macie ? ;-)
Powodzenia na egzaminie ;*

lenka87 trzymam kciuki za synka :* wszystko będzie dobrze

nie wiecie co się dzieje z dorom i umi? dawno się nie odzywały.. pewnie dzieciaczki pochłaniają im cały czas :tak::-)

Ja znowu mam zaległości. Moja Zuzia rośnie jak na drożdżach :-p i robi się coraz pulchniejsza :-p:-p Poza tym mała uśmiecha się świadomie, takie to słodkie :tak:;-)

BlackWizard- Byłam w 8 tygodniu ciąży. Były podejrzenia ze ciąża w 6 tygodniu obumarła ponieważ nie rosła ale od samego początku miałam problemy musiałam leżeć plackiem bo miałam brązowe plamienia potem krwawienia i niestety stało sie. Płód wyleciał mi podczas oddawania moczu. Lekarze dokładnie nie mogą mi powiedziec dlaczego. Ale najprawdopodobniej organizm sam doprowadził do poronienia ponieważ moje maleństwo już nie żyło.

Asiowo Noo...Współczuje Ci...Też mieszkam na 3 piętrze... Ale u Nas też nie jest ciekawie... Mieszkam na śląsku i wczoraj straszna nawałnica przeszła przez nasze rejony miasto była zalane a ludzie od rana wynoszą rzeczy z piwnic ;/:szok:
Młoda2 Jeśli jesteś w ciąży temperatura wynosi więcej niż zazwyczaj około 37 -37,5 to norma....Ale i tak mam tako samo zdanie jak Maagda ,KingaMZ
lenka87
Będe trzymać kciuki i wracaj do Nas ;):-D
anetka911 Współczuje z powodu fasolki...Pewnie było ci ciężko...Ja też uważam na siebie jak mogę...Do 3 miesięcy najłatwiej jest poronić..>Więc mimo że się nudzę i chciałabym co porobić..raczej odpoczywam leże i zajadam się...Nie chce by coś poszło nie tak ;/
IKAx To dobrze że rodzicie się nawet ucieszyli ;) Powiedz jeszcze swoim i będziesz mgła w pełni cieszyć się przyszłością...

A u mnie nic nowego... w moim miasteczku panuje mała powódz ale już po mału przechodzi... A tak na marginesie to mam nk ;) Jak ktoś chce niech szuka mnie w Czechowicach-Dziedzicach ;] imię Agnieszka wiek 19

Ostatnia edycja:
Lenka87 trzymaj się cieplutko!! napewno szystko bedzie dobrze!!
Asiowo no włąśnie jak to w życiu szystko kręci się koło kasy....!! napewno znajdziesz środki na leki:)
polna N a no to wypróbuj przepisy, a jak już wybierzesz najlepszy to nam podeślij go:p ja chętnie wypróbuje:p narobiłąś mi smaków takich na borówki, że się wybiore chyba:p udanej wycieczki życzę:) a pogode podeślij do mnie:)
feeme fatal nic nie szkodzi:p nie gniewamy się i nie stresuj się tak:p mała powolutku sobie poradzi:)
kolia ja też chcę iść na imprezkę:p:p jak Miki??
BlackWizard ooo witaj spowrotem:) dobrze, że wszystko u Ciebie oki:) dalej masz dolegliwości??
Maagda Ale z Łucji już duuuża kobietka i jaka ładna:) lubi się bawić na tej macie?? słodko tam wygląda. też trzymam kciuki!! napewno zdasz:) i napisz jak Ci poszło:)
Anetka551dzieci zawsze szybko rosną. a pozbyłąś się tej ciemieniuchy?? gratuluje świadomego uśmiechu:) niech się uśmiecha jak najwięcej do mamusi
anetka991 smutne...
[*] ale napewno będzie Ci dane mieć jeszcze maleństwo:) trzymam kciuki:*
IKAx to dobrze, że rodzice Twojego chłopaka dobrze zareagowali:) a który to tydzień?? Twoi napewno się też ucieszą:)
AguśZakochana ja przy okazji poszukam Cię na nk:p współczuje powodzi....

no a ja dziś z rana byłam na badaniach...pobierali mi krew...myślałąm, że zemdleje...nienawidze igieł!!!
dziś miałam wenę i gołąbki zrobiłam:) tyle ich, że przez tydzień będą jedli<hahaha>
a teraz się troche lepsza pogoda zrobiła więc z mamą postanowiłyśmy na grzybki i na borówki pójść:p może coś nazbieramy...
PS. sorki jak kogoś poninełam....

reklama
ja mam 30+ i nie ważne czy matką zostaje się w wieku nastu 20-stu , 30-stu czy więcej, ważne jest czy poczuwasz się do tego by nią być. Czy spełnisz obowiązki - bo to jest obowiązek, masz malutkiego człowieczka całkowicie uzależnionego od Ciebie. Imprezy, koncerty wypady ze znajomymi .... 3x trzeba pomyśleć, Twoje życie ulega zmianie. W tym wątku jest wypowiedź jednej "matki" bardzo młodej, która to określiła ..." matki po 30 są nadopiekuńcze, wychowują książkowo... jakiś bachor w piaskownicy ..." ect - może nie dokładnie zacytowałam ale samo słowo bachor dobrze o tej kobiecie nie świadczy. No a ze statystyk jeśli tak to wyliczać to zaniedbań dokonują najczęściej te matki bardzo młode. Reasumując, zanim kobieta wraz z partnerem podejmą decyzję o potomstwie, powinni poważnie zastanowić się, zarówno ci 20 latkowie jak i 30 czy 40 latkowie.

Do góry