reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam!
Witam!
Byłam dziś na wizycie, nie było podglądania maluszka, lekarza sprawdzał czy z szyjka w porządku. Wszystko jest OK, morfologia i mocz niezmienne więc już nawet skierowania nie dostałam na ponowne badania. A na + mam 12,5 kg, ważę już 62,5. Patrzę że w 15kg sie nie wyrobię tak jak marzyłam. ale co tam, ważne żeby wszytko było dobrze.

No i co najważniejsze, napisała Amandia:
"Dzwoniłam do Kornelki!!!!!!!
I ona i jej maleństwo czują się bardzo dobrze. Podobno mały rozwrzeszczany bo krzyczał juz jak go z brzuszka wyciągali. Paznokietki u stópek ma takie jak główka od szpilki. Kornelcię trochę boli brzuch ale jest w dobrej formie. Dziewczyny mamy pierwszego sierpniowego bobaska!!!! U małego wszystko w porządku tylko dają mu leki na rozwinięcie płucek i ponoć "topi się" w pampersiku."

reklama
Ja sie najadłam, zmieniłam pościel , byłam na spacerku, teraz M. ogląda jakiś film i denerwuje sie że mu przeszkadzam bo chodziłam i sprzątałam... Widze że za wróżenie co niektóre sie wzięły :-) ja sie śmiałam że zrobie mojemu żeby sprawdzić czy czasami nie ma gdzieś już jakiejś dzidzi :p

Właśnie miałam pisać że ciekawe co u Kornelki... Masakra... Dobrze że się wszystko dobrze skończyło... Normalnie nie wiem co napisać aż...

Super ze dzidzia cala i zdrowa, kornelka nie mogla sie doczekac i ma swojego bobasia:-) zz tym pampersikiem to ciekawie musi wygladac. A wiadomo kiedy wypuszcza ja do domu i kiedy dzidzie wypisza???
No i super ze twoja wizyta sie udala;-)

Snoopy takie wcześniaki wypisują do domu gdy badania są oki ,umią same ładnie ssać -przybierają na wadze no i oczywiście maja wage powyżej 2 kg.to super że maluch kornelki czuje się oki ,jej wyobrażam sobie jak się marwi....będzie dobrze wcześniaki są silne!!!!

tylko pogratulować majowej-sierpniowej mamusi. To tyle co wiem, nie mam z nią bezpośredniego kontaktu. Jak coś tylko będę wiedziała to napiszę wam

reklama
Netgirl ja jeszcze jak miałam 19 lat ważyłam 42kg, teraz ważę 62kg ale się tym nie martwię w końcu to ciąża. Jak ważyłam tak mało miałam zagrożenie że nie będę mogła mieć dzieci bo okres mi się hamował. jakoś tak mnie ruszyło i rzuciłam palenie, wtedy zaczęłam tyć trochę, później po pół roku wróciłam do nałogu, rzuciłam dopiero jak zaszłam w ciążę, ważyłam 50kg wtedy już.
Ja bym tego nie przeżyła jakbym nie mogła mieć dzieciulków, to jest moje życiowe marzenie, może nie chciałam w tak wczesnym wieku, ale mieć chciałam i to bardzo.
Chudość nie jest dobra, a jeszcze ta litość lub zazdrość grubszych dziewczyn...

A co do tego złotego łańcuszka to niestety nie mam takiego w domu. Robiłam na złotej obrączce na nitce, tak może być??

Do góry