reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam

firanka - Witaj po przerwie. Fajnie, że wakacje były udane tylko szkoda z tą pogodą. A gdzie byłas i jak długo?

polna - Biedna Twoja córci. Oby wszystko szybko się zagoiło.

mamaola - Na obiad nie chciała jeśc mojej zupki (zresztą nic innego też) ale na kolację trochę zjadła.

karaoke - Czyli jesteś starsza odemnie o rok :D. A jak masz na imię?

pauluś - Witaj na forum. Zapoznaj się z regulaminem i piz z nami jak najczęściej. W którym jesteś miesiącu ciąży?

Ostatnia edycja:
reklama
panistepelek- od kiedy można dzicku zupki lekko przyprawiać???? bo mój jak mu ugotuję to nie bardzo chce jeść:baffled: Taka ze słoiczka lepiej mu wchodzi..... Chociaż dałam mu raz rosołku troszeczkę lekko po solonego to bardzo mu smakował....

Na wstępie witam nowe :-)

Ja już od rana wkurzona jestem... okazało się że nie przyznali mi środków na działalność z tej głupiej uni ... do dupy z tą całą unią w kulki sobie lecą równo ciekawe co trzeba mieć i umieć żeby tą kasę dostać to chyba jest dla tych co potrzebują pomocy a nie doskonale sobie radzą i chcą kasę od tak no ale ch im w d :-p
Co prawda ja też chciałam przekręt zrobić ale ja potrzebuje kasy a w normalnych warunkach to już w ogóle nie miała bym się co ubiegać ... jeszcze teraz jem batona i znowu zęby mnie zaczęły boleć a niedawno co robiłam :angry:

PATTII - dziękuje w imieniu Ninki :-) kurczak z makaronem ? pierwszy raz słyszę :-p

LENKA - no no już jutro czwartek :-) ale skoro Cię boli to może nie powinnaś do jutra czekać ? masz jakiś numer do swojego lekarza ?

MADZIA - no to szybkiego powrotu do zdrowia !

UMI - powodzenia ! i szybko pisz jak było ! :-)

POLNA - pani domu ze mnie żadna dopiero się uczę zawsze byłam córeczką mamusi i nic nie robiłam więc jest ciężko :zawstydzona/y::-p

MAMAOLA - oho to moc wrażeń :-p tyle rzeczy na raz :-p dobrze że Twojemu nic się nie stało no i że nie ma kosztów związanych z naprawą ... my ostatnio mieliśmy stłuczkę i 900zł poszło się...

JUSTYSIA - współczuje ... teraz się wyleczyć i trzeba dalej próbować :-) tylko dobrze wszystko wylecz zanim zaczniesz ;-)
trzeba się cieszyć że nie zaszłaś w ciąże przy takim stanie bo to by za dobrze nie było ;-)

KARAOKE - hehe wszystkie teraz tak myślimy a co do czego przyjdzie to pewnie wszystkie będziemy zrzędliwymi staruszkami :-p

POLA - ja to już od urodzenia miałam od niej większe wymagania niż powinnam :-p póki co to wychodzi na dobre bo mądra z niej dziewczynka i mam spokój od małego z nią :-p ale trzeba będzie przystopować bo też nie można od dziecka za dużo wymagać ... widzę po siostrze tata chciał żeby ona jakimś geniuszem była to teraz ma trochę zrytą psychikę i jest strasznie zakompleksiona... niby się chce dobrze dla dziecka a łatwo zrobić krzywdę ... za to ja jestem młodsza i ode mnie niczego prawie nie wymagano i jestem mega rozpieszczona :-p dlatego ja chce przy Nince wyśrodkować zobaczymy czy mi się uda :-p
A z tymi zupkami to zależy od dziecka moja mała odkąd skończyła pół roku to je wszystko prócz czekolady i jej nie szkodzi :-p myślę że możesz mu trochę przyprawić i sprawdzić jak zareaguje :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Femme fatal- nie będe panikować. Wczoraj mnie nie przyjeli to znaczy,ze mogę przetrzymac-a jutro z rana idę. Wydaje mi sie,ze tak mnie kłuje po badaniu lekarza,ze cos sie zaczeło. Ale dam radę. Nie mają u mnie miejsca na porodówce- i nie chcą nikogo trzymać za bardzo. Wiec albo jak mi się coś zacznie dzis, albo coś jutro podadzą. Nie chciałabym rodzić gdzie indziej. Juz znam tamte kąty i jest blisko. A dzis to pewnie by mnie odesłali. Ja zrozumiałam,ze jutro coś mi podadzą. Zobaczymy. Leże sobie i wtedy mniej boli. Jakos nocą jest gorzej. Nic nie będe robić do jutra. Dziś siostra mojego S ma urodziny i jedziemy furą coś pojeść-hehe. Kuszą mnie smakołyki-a jutro mogę rodzić.

pola - Teoretycznie do małym dzieciom nie powinno się przyprawiać za bardzo zup a broń boże uzywac sól. Ja jak gotowałam pierwsze zwykłe zupki jarzynowe z miąskiem to w ogóle nie dodawałam przypraw, potem jak była trochę większa i zaczynała jeść to co My do troszke przypraw dawałam, teraz zresztą też tak bardziej do smaku dodaje.

femme - A jaką działalność chciałas otowrzyc jesli można wiedzieć?

karaoke - W takim razie miło poznac, ja mam na imie Agnieszka (też dość popularne imię :p)

LENKA - ja to panikara jestem straszna :-p ale masz rację lepiej już poczekać i nie panikować :-) wyluzuj się i objedź za wszystkie czasy dzisiaj :-p

Mamaola oj uwierz :no::-( Ala ala we krwi ja tez bo probowalam zatamowac krwotok , jednym slowem koszmar :blink::dry: cale szczescie ze tylko na tym sie skonczylo bo rwonie dobrze ta szklo moglo calkiem sie wbic w glowe albo w szyje :-( no to masz bratanka :-) a jak bedzie mial na imie ?

Lenka oj to porod juz lada dzien skoro masz takie dolegliwosci :tak:a porodem sie nie martw bo sobie poardzisz ;-)

Justysia a juz zaczynalam sie martwic ze Cie nie ma :no:
czlowiek idzie do lekarza z czym innym a tu tak przypadkiem sie okazuje ze chora Jestes :sorry2::dry: wspolczuje ;-)
ale chyba masz jakies lekarstwa i lekarz powiedzial co bedzie dalej robil ?

Femme ano , pewnie jak lenka zacznie wiecej rozumiec to bedziesz kazala jej sprzatac i zmywac podloge :-):-p
a z unia to szkoda gadac :no: moj kuzyn (wtedy mial 21)z rok czy dwa lata temu chcial cos otworzyc to napisali mu ze jest za mlody wiec odczekal te 2 lata bo musial miec 23 i znowu skladal wniosek to tym razem cos innego mu wymyslili :sorry2::angry: niby unia taka dobra a huja robi z ludzi :no:

POLNA - jaka Lenka :-p póki co jeszcze Lenki nie mam tylko Ninke ale może kiedyś :-p ... No mi już 2 raz odmówili jak spełniłam warunki pierwszej odmowy to wymyślili coś nowego ...

PANISTEPELEK- Żadną :-p przepisała bym firmę mamy na siebie załatwiła lewe faktury na sprzęt i miała kasę dla siebie

reklama
Do góry