reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej dziewczyny. Przepraszam że tyle się nie odzywałam ale kiedy odebrałam wyniki krwi i moczu pojechałam z mamą od razu do lekarza rodzinnego żeby sprawdził wyniki. No i kiedy lekarz zobaczył jakie są wyniki to okazało się że mam za dużo białka we krwi i w moczu oraz stan zapalny nerek :/ i od razu skierowanie do szpitala... Ajj od piątku do dzisiaj leżałam w szpitalu. Już miałam dosyć bo leżałam z samymi babciami.. takie nudy ze szok. Stan zapalny nadal jest ale doktor pusciuł mnie do domu i przez miesiąc muszę w domu brać antybiotyki.
A w ciąży nie jestem:( Te wszystkie objawy były właśnie z tego stanu zapalnego.

reklama
Jak leżałaś z babciami to pewnie nasluchałaś się o wszelkich mozliwych chorobach i dolegliwościach? :-D Ja studiuję pielęgniarstwo i jak zdarzy mi się mieć praktyki na geriatrii, albo na internie to jak wchodzę na sale to później mnie z niej wypuścić nie chcą bo każda chce się wyżalić i opowiedzieć o swoich wszelkich dolegliwościach, łącznie z zaparciami i wzdeciami :baffled: Mam nadzieję, że ja na starosc nie będę obcym ludziom opowiadać o swoich problemach jelitowych :baffled::-D

Hej jestem tutaj nowa. Mam 19 lat ale jeśli urodzę w terminie to będę miała 20. Nie przejmuję się opiniami ludzi, którzy uważają, że to za szybko. Ja i mójchłopak już kochamy to maleństwo no i rodzice też się cieszą, że dziadkami zostaną:))):happy2:

Ostatnia edycja:
Witam nowe mamusie.

a także Ciebie Firanko- dawno Cie tu nie było. Córeczka tak szybko rośnie:)wcale się nie dziwie,ze nie miałaś czasu.

Noc miałam koszmarną- strasznie kłuje mnie w pochwie- nie wiem czy to może szyjka się rozwiera- ból niesamowity. Mam nadzieje,ze to to rozwieranie-bo jesli to ból bez sensu to nie wiem jak zniosę poród. Jestem nie za wysoka-może mały ma mało miejsca i mnie nie oszczędza. Nie wiem już jak się poruszać, by nie mieć łez w oczach. Nie chciałam żadnych wspomagaczy-ale w sumie juz mi obojętnie,bo i tak mnie boli-a tak pare godzin i po sprawie.
Wczoraj jak byliśmy na KTG to właśnie wypisywali jedną babeczkę i widziałam takiego małego okruszka chyba z 2,5kg- oczy miał jak dwa guziki- aż mi się łezki zakręciły, a mój to mało oczopląsu nie dostał. Chyba już też nie może się doczekać.
A ja nie mogę się doczekać jego twarzy,gdy pokaże mu syna.

Umi2- Trzymam kciuki, napewno się uda!

Ostatnia edycja:
witam:tak:

umi
- w takim razie Kochana 3mam kciuki za rozmowe:tak: Będzie dobrze:tak:

Asiowo-
JA glukozę piłam dopiero około 25 tygodnia,jakoś tak. Może nawet później... Dobrze,że biegunka przeszła:tak:

Lenka- a Ty na kiedy termin miałaś, bo ja nie w temacie:baffled:
Firanka- zazdroszczę wakacji!!! Też bym gdzies pojechała.... ;-):tak:

Femme-
widzę,że się nie pierniczysz i już uczysz Ninkę wszystkiego... No i bardzo dobrze:tak: Przynajmniej szybko zacznie do nocnika robić;-) Ja tez mam taki zamiar... Nawet już raz zrobił kupke do nocnika, bo zawsze robi kupę między 10-11:-D Raz się udało wcelować:-p

pattii88- to jak, nie wiadomo czy to ciąża??? ja nie miałam zachcianek na ogórki,tylko na słodkie:-p

witam wszystkie nowe mamusie!!!!!

Dziś mam jazdy,ale mam stresa:-p

Karaoke87 - była jedna babcia co ma juz 91 lat ale była taka fajna że normalnie aż chciało się z nią na jednej sali leżeć;) Sama sobie ze wszystkim radziła, nie chciała pomocy od innych i ile mi się naopowiadała o życiu:) A były takie po 70 lat to były bardziej zmarnowane jak ta 91 letnia ;) No ale juz w domciu jestem na szczęście;)

pola997- 6 dzień po terminie. Jutro mam się zgłosić. Ale było takie zamieszanie w szpitalu,ze nie wiem czy na badanie tylko czy bedą wywoływać.

Justysia1a- ja mam przyszywaną babcię,która ma 92 lata. Ma tak ładną cerę,ze wygląda na góra 70 lat. Myslę,ze dużo zależy od nastawienia do życia. Z moją babcią można rozmawiać o wszystkim. Nie jest zgorzkniała mimo iż rok temu, miała wycinanego guza z głowy. Na szczeście dochodzi do siebie. Młody człowiek może swobodnie się czuć przy starszej osobie,ale jesli ta osoba chce kogo kolwiek do siebie dopuścić.
Bardzo dużo starszych ludzi się odcina od społeczeństwa, gorzknieje. Potrafią być bardziej nieczuli na ludzkie cierpienie niż młodzież. Chociaż to oni dłuzej stąpają po tym świecie to nie zawsze są otwarci na innych.

lenka87- to prawda:) Z tą babcią 91 letnią bardzo fajnie mi się rozmawiało:) I kazała mi brać ślub jak najprędzej :) Bo przychodził mój Daniel i powiedziała że to idealny przykład męża dla mnie:p

reklama
Też spotkałam nieraz w szpitalu kobitki po 80-tce, które trzymały się bardzo dobrze... I 60-tki, które wyglądały starzej od tych pierwszych... Ale moim zdaniem to nie tylko nastawienie do życia wpływa na nasz wygląd, ale i warunki w jakich przyszło nam żyć. Kobiety ze wsi na ogół są bardziej zniszczone pracą w polu, może nie teraz bo mało ludzi pracuje teraz ciężko w polu, ale kilkadziesiąt lat wstecz tak było i odbiło się to na obecnym wyglądzie tych kobiet.. Kobiety z miast lepiej się prezentują pod tym względem. Tak wynika z moich osobistych obserwacji :tak:;-)

Do góry