reklama
Justysia1a
Fanka BB :)
Więc miała usunąć? Tu była by większa dojrzałość?
matosia
mamaola dokladnie wiek wiekiem i niby kazda kobieta dojrzewa gdy zachodzi w ciaze i rodzi dziecko, no ale bez przesady... ja urodzilam majac 19 lat i wcale nie uwazam ze to odpowiedni czas na dziecko, choc wiem ze wiele osob ze mna by sie nei zgodzilo, mimo wszystko sa dziewczyny ktore w takim wieku staraja sie o dziecko, ale na boga 16 lat?! nie znam, nie znalam i chyba znac nie bede 16 latki ktora jest odpowiedzialna, a nawet jezeli takowa by sie trafila to przepraszam bardzo, ale sam rozum i ta odpowiedzialnosc powinny jej podpowiedziec ze zeby utrzymac dziecko trzeba pieniedzy i wyksztalcenia i ze na taka przyjemnosc jak dziecko trzeba poczekac. sama z checia bym poczekala tak do 27 lat, ale wyszlo jak wyszlo, wpadlo nam sie i trudno jakos zyjemy. mysle ze macierzynstwo powinno byc swiadome(zreszta tak jak i tacierzynstwo ), ale jakos nie moge sobie wyobrazic jak mozna 16 latke skojarzyc ze swiadomym macierzynstwem...
justysia dojrzaloscia byloby gdyby wogole nie zachodzila w ciaze...
justysia dojrzaloscia byloby gdyby wogole nie zachodzila w ciaze...
Maagda_
` Mama Łucji <3 ;*
Ja miałam 18 lat. Ale napisze coś chociaż nie wiem czy powinnam.. zaskoczyło mnie tylko jedno.. Asheara powiedziałaś że 16 latki są dojrzałe , ale skoro z własnej głupoty zawaliłaś rok balując to nie wiem gdzie tu dojrzałość.. Po prostu daje przykład gimnazjalistki, która wie że wykształcenie to podstawa .. bo z marnym wykształceniem nie utrzyma się raczej rodziny.. A mimo to nie zdaje w gimnazjum.. to nie jest według mnie dojrzałość..
BlackWizard
Dziewczyny nie chodzi mi głównie o to, że raz nie mam kontaktu z nowymi mamuśkami prawie wcale, dwa stare mamuśki się wypowiadają raz na miesiąc. Więc po co mam pisać? O czym? Nie miałam na celu robić awantury. Po prostu grzecznie się pożegnałam. A uważam, że zrobił się śmietnik, bo wiele osób tylko kilka razy się pokazuje na forum i to wszystko. Albo np nikomu nie docinając wchodzi jak na dwa miesiące, pisze co u niej słychać, nami się nie interesuje i spada znów na dwa miesiące. Ja jestem zdania, że albo ktoś się udziela albo nie. Tak naprawdę o dużej części nowym mamusiek nie wiemy nic, po za tym, że są lub będą mamusiami. I denerwowało mnie słodzenie sobie, nawet jeśli ma się inne zdanie na ten temat. Nie chodziło mi o sytuacje związaną z żadną z Was, jak napisała Magda. Czasu się nie cofnie i jeśli ktoś ma dziecko w wieku 16 czy 19 lat musi sobie z tym faktem poradzić. Ja osobiście też uważam się na za młodą na dziecko, ale czuję się w tej roli bardzo dobrze. Skoro jest tak jak jest nie będę się dręczyć z racji wieku, zresztą tak jak każda z nas. To chyba na tyle.
Co do posta Polnej zamieszczonego wyżej - jest modem i chyba wie co robi.
Umi oczywiście możesz mieć inne zdanie. Doceniam to i szanuję. Nikogo nie atakuję, po prostu napisałam co myślę.
Magda super, że mnie rozumiesz. Jednak mi o żadną konkretną sytuację nie chodziło. Albo ktoś jest dla mnie wiarygodny, albo nie - sama wiesz o co chodzi ;-)
Mamaola i ja się z Tobą zgadzam w 100%. Skoro jest się na tyle odważnym żeby wejść do łóżka z facetem trzeba się liczyć z konsekwencjami.
No to na tyle, miłego pisania dziewuszki i nie kłucić mi się tu ;-)
Co do posta Polnej zamieszczonego wyżej - jest modem i chyba wie co robi.
Umi oczywiście możesz mieć inne zdanie. Doceniam to i szanuję. Nikogo nie atakuję, po prostu napisałam co myślę.
Magda super, że mnie rozumiesz. Jednak mi o żadną konkretną sytuację nie chodziło. Albo ktoś jest dla mnie wiarygodny, albo nie - sama wiesz o co chodzi ;-)
Mamaola i ja się z Tobą zgadzam w 100%. Skoro jest się na tyle odważnym żeby wejść do łóżka z facetem trzeba się liczyć z konsekwencjami.
No to na tyle, miłego pisania dziewuszki i nie kłucić mi się tu ;-)
domikcw
umi2 tak jesteśmy z tego samego rocznika i też pisałam w tym roku maturke...ustną zdałam, a co do reszty to nie wiem. chyba nie tylko Ty masz problem związany z kasą na studia...eh...ja postanowiłam poszperać i znalazłąm fajny kurs i tego się narazie trzymam. a powiedz mi Kochana co z tymi badaniami Kacperka?? kiedyś coś pisałaś o nereczkach-chyba, że nie załapałam o co chodziło....??
kolia ale uroczy ten Twój Mikołajek chyba taki śmieszek z niego? widać, że radosne dziecko. przepraszam, że dopiero dziś, ale nie miałam okazji złożyć Ci najserdeczniejszysch życzonek z okazji 18 urodzinek!! wszystkiego naj naj najlepszego:* witam w wieku starczym
co do burzliwego tematu o wieku i dojrzałości 16 to zdania zawsze będą podzielone...z jednej strony napewno znajdą się dziewczyny, które pomimo tak młodego wieku są wspaniałymi matkami.podziwiam je wszystkie i darze ogromnym szacunkiem...ale ja jak sobie przypomnę siebie w tym wieku to hohohoh nie w głowie mi było "zabawiać" się z chłopakami. to taki czas bestroski gdzie ważne są koleżanki, a człowiek się chce wyszaleć i szczerze mówiąc to pewnie większość nas nie myślała pozytywnie o szkole. mimo, że nie jestem wiele starsza (mam 19 lat) to nie wyobrażam sobie takiej sytuacji....i nie chodzi mi o finanse, czy mieszkanie, (bo jeśli coś to wiem, że sobie poradze) tylko podejście do macierzyństwa....pewnie każda z nas chciałaby to zaplanować(świadome macierzyństwo) a tu ups....i trzeba dalej życ każdy z nas jest inny i choć pewnie większość z Was nie była na to, to z pewnością jesteście cuuudownymi i kochającymi matkami i tego trzeba się trzymać
kolia ale uroczy ten Twój Mikołajek chyba taki śmieszek z niego? widać, że radosne dziecko. przepraszam, że dopiero dziś, ale nie miałam okazji złożyć Ci najserdeczniejszysch życzonek z okazji 18 urodzinek!! wszystkiego naj naj najlepszego:* witam w wieku starczym
co do burzliwego tematu o wieku i dojrzałości 16 to zdania zawsze będą podzielone...z jednej strony napewno znajdą się dziewczyny, które pomimo tak młodego wieku są wspaniałymi matkami.podziwiam je wszystkie i darze ogromnym szacunkiem...ale ja jak sobie przypomnę siebie w tym wieku to hohohoh nie w głowie mi było "zabawiać" się z chłopakami. to taki czas bestroski gdzie ważne są koleżanki, a człowiek się chce wyszaleć i szczerze mówiąc to pewnie większość nas nie myślała pozytywnie o szkole. mimo, że nie jestem wiele starsza (mam 19 lat) to nie wyobrażam sobie takiej sytuacji....i nie chodzi mi o finanse, czy mieszkanie, (bo jeśli coś to wiem, że sobie poradze) tylko podejście do macierzyństwa....pewnie każda z nas chciałaby to zaplanować(świadome macierzyństwo) a tu ups....i trzeba dalej życ każdy z nas jest inny i choć pewnie większość z Was nie była na to, to z pewnością jesteście cuuudownymi i kochającymi matkami i tego trzeba się trzymać
Ostatnia edycja:
Black-szkoda ze nie chcesz z nami pisacmilo mi sie z Toba pisało choc krodko to jednak fajnie....nie wiem co prawda jak mam sie z toba kontaktowac czy chodzilo o NK????wiesz ciekawus zemnie i bede ciekawa co u Ciebie Julki i Fasolindy
powodzonka
powodzonka
.Aneta.
Co się tu porobiło Dziewczyny po co te kłótnie Dziewczyna ma 16 lat, jest w ciąży, ale to przecież jej sprawa. Skoro uważa, że jest na to dojrzała, to zapewne poradzi sobie z obowiązkami związanymi z dzieciaczkiem, gorzej pewnie z utrzymaniem takiego bąbla.. a to, że napisałam, że moim zdaniem wiek nie jest ważny, to nie znaczy, że uważam że mój wiek jest odpowiedni... też uważam, że kilka lat później powinnam urodzić, zawsze chciałam mieć dziecko w wieku 28 lat
Justysia1a rodzice pewnie będą zaskoczeni, ale z drugiej strony zapewne będą się cieszyć z wnuka
Justysia1a rodzice pewnie będą zaskoczeni, ale z drugiej strony zapewne będą się cieszyć z wnuka
reklama
Justysia1a
anetka551 też tak myślę ale tak czy siak trudno było by powiedzieć rodzicom że jest się w ciąży Zwłaszcza że pewnie by woleli żeby ślub najpierw itd Chociaż ostatnio pamiętam że tata mówił że śpimy śpimy razem i nic z tego nie wychodzi