reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

umi2 eh..może. nie wiem. nie ważne. jak coś się wydarzy to napiszę:p a powiedz mi co z Twoją maturką?? idziesz gdzieś na studia??
BlackWizard szkoda, że chcesz nas opuścić:(
KinkaMZ też uważam, że to głupota i naciąganie....
Anetka551 dobrze, że małej już lepiej:) widocznie taki mały smyk ma już swoje gusta w jedząku i jego smaku:) a i z Tobą też się zgodze, że wiek nie ma nic do odpowiedzialności i zaradności

Ostatnia edycja:
reklama
anetka551
Raczej chciała bym :D Ale chyba najgorsza była by reakcja rodziców;) Test zrobię dzień przed zakończeniem roku:) W klasie miała bym super bo 3 dziewczyny mają już dzieciaczki i to roczne więc o szkołe to się nie boje... hmm trochę martwi mnie to czy dała bym radę wychowywać taki maleńki Skarb w takim wieku :) Bo tyle się słyszy że to nie łatwe itp:) Ale też że to najwspanialszy dar:):-)

Co do "śmietnika" po prostu pisze tu kto chce.. Niektórzy zaczynają i piszą tylko przez tydzień. Co do własnego zdania , tu chodziło pewnie o tą sprawę z Ashearą , ja też mam swoje zdanie na ten temat. Co jak co ale ja np. nie wyobrażam sobie urodzenia dziecka w wieku 16 lat, moim zdaniem nawet teraz uważam że jestem za młoda na dziecko, ale jest i czasu się nie cofnie.. Moim zdaniem jest różnica spora miedzy 16 a 19. Ja mam 18 lat ale jestem w lepszej sytuacji bo mam skończoną chociaż zawodówkę.

Black
na szczęście mogę się z Tobą kontaktować w inny sposób. ;* Buziaki. :)

Ashearą nie wiem co Ci przeszkadza w tym poście co napisała Polna_N jak ktoś chce to może wysyłać nie trzeba się tak tym przejmować. ;]
Umi2 ja chciałabym powiedzlić się swoim zdaniem ale powstymam się bo później nie chce czytać żadnych docinków .. bo każdy reaguje inaczej na czyjąś opinię.
KingaMZ wiadomo że nie każdy musi mieć takie same zdanie jak Ty. ;) i wszystkie o tym wiemy.

Maagda_ A czy ja ci docinałam badz atakowałam wyraziłam tylko swoją opinie w której nie zgadzałam sie ze zdaniem black i twoim tyle nic wiecej... Co do opinni innych mam do tego zdrowe podejscie i potrafie przyjac słowa krytyki. a wracajac do wieku to i ja czuje sie za młoda na maciezynstwomimo iz jestem rok starsza to zawsze najodpowiedniejszym wiekiem na dziecko uwazałam 28-30 rok zycia. i jesli moge prosic to wyraz swoje zdanie jak nie chcesz na forum to napisz na pwjesli oczywiscie tyczylo sie tamto mojej osoby.
domikcw
na maturkach byłam wszystkich miałam tylko jeden termin przesuniety ustny angielski niestety pisemnych wyników jeszcze nie ma. a ty pisałas tez maturke bo widze ze masz tyle samo lat. a co do studiów to chciałabym ale narazie nie mamy na tyle kaski ale za rok moze dwa to napewno:-)

umi2nikt mi nie docinał i nie atakował ale wiem że gdybym napisała coś na forum to by tak było dlatego się wstrzymam , to nie tyczy się Ciebie , bo akurat lubię Cie i nic do Ciebie nie mam. :)

Mysle ze akurat wolnosc wyrazania swojeo zdania tuy nie kuleje ale co do tych nowych osob to fakt w ostatnim czasie sie przewinelo pare ktore byly tylko na chwile juz sie gubic zaczelam choc wlasciwe ja tez tu dlugo nie jestem.

A tak u mnie to mam dzisaj totalnego lenia i doslownie nic nie zrobilam gdyby nie Miki to bym sie chyba z lozka nie ruszyla:zawstydzona/y::-p a on teraz spiewaka udaje bawi sie i wydaje rozne dzwieki no raczej wykrzykuje te dziweki bo slychac go napewno w calym domu:-) no i zdjecia z dzisiaj bo ze chrztu dopiero w weekend beda;-)

Załączniki

• 100_2955.jpg
    100_2955.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 39
  • 100_2956.jpg
    100_2956.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 38
  • 100_2958.jpg
    100_2958.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 38
jeju dziewczyny a co to sie wyrabia?to jest forum ogolnodostepne,dla wszystkich,kazdy moze klepac posty...no od tego jest przeciez zeby wyrazic swoje zdanie,opinie czegos sie dowiedziec... smietnik lekki sie zrobil ale choc ja tez nie jestem z wami dlugo to musze przyznac ze dawno zadnego moda tu nie bylo....i jeszcze dzis ten tekst z piramida:|-to jest dopiero smietnik a nie wyrazanie swojej opini...o co te krzyki?!ja tam lubie was wszystkie mimo ze slabo sie znamy-wiekszosc z was podziwiam bo ja urodzilam dziecko w wieku 26 lat i okupilam to i ja i Darus depresja:)a wy mlode mamy jakos sobie radzicie...co do Asheary swoje skromne zdanie wyrazilam-poprostu dziecko ma dziecko....:|

Jejku skąd w dzisiejszych czasach takie wyobrażenia. Kiedyś moja babcia opowiadała że za jej czasów i wczesniej wiek 16-17 lat to była norma w wychodzeniu za mąż i jednoznaczne z tym że za niedługi czas pojawiało się dziecko.
Nie wiem co sie teraz dzieje że jak dziewczyna w wieku 16-17 lat jest w ciązy to zaraz wielka afera. Ja uważam że wiek ma znaczenie ale większe znaczenie ma dojrzałość dziewczyny. :rofl2:

Justysia-ok zgadzam sie ze dojrzalosc ma znaczenie i to duze no ale na Boga 16 lat???!!!a gdzie nauka,studia praca...ja rozumien ze mozna miec dziecko i sie uczyc ale po co utrudniac sobie zycie?-wytarczy ciut rozumu i tej jak to piszesz dojrzlosci by poczekac kilka lat.... i nie chodzi o stereotypy bo i w dzisiejszych czasach na czrnym ladzie 12 latki juz sa mezatkami....tylko ze my zyjemy tu w Polsce a realia sa takie ze aby zapewnic dziecku odrobine bezpieczenstwa potrzba kasy a do tego paracy a co za tym idzie szkoly itd...przeciez nie zawsze rodzice beda pomagac a opieka spoleczna to sie na kit nadaje....

reklama
Fakt ale co się stało to się nie odstanie:) Więc myślę że pouczanie teraz nic nie pomoże :) Ważne że ma kogoś z kim jest i kto pomoże jej w wychowywaniu maleństwa :) Czyli przyszłego męza i ojca dziecka ;) bo gorzej by było gdyby musiała sama wychowywać.

Do góry