reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Justysia1a nie chcę cię dobijać, ale ja nie mogłam zajść w ciążę przez jakiś czas i kiedy w końcu się udało to się okazało że to były właśnie dni najmniej płodne w całym cyklu, więc radziłabym poprostu dla świętego spokoju teścik zrobić

U mnie było podobnie. Zaskoczenie i ogromnaradość.

Layla Nie przejmuj sie tym co mówia lekarze przeciez dziecko w takim wieku je tyle ile mu potrzeba w mojego kacpra nie wcisne nic ponad to ile on sam chce zjesc i tk jest z każdym dzieckiem, a poza tym skoro karmisz piersia to nie przekarmisz małego ja karmie butelka wiec mam troche gorzej:-)
lilac23 Dziekuje Ci bardzo:-p no próbuje tak jak pisałas ale cóz on jest chyba za cwany pluje tym mlekiem jak oszalały cóz bede zmuszona zostac przy tm starym mleczku, ale jeszcze popróbuje. Ps. Czy mogłabys edytowac posty a nie pisac posta pod postem:-) bo tutaj sa takie zasady których wszyscy uzytkownicy staraja sie przestrzegac. A poza tym nawet lepiej sie czyta gdy cos jest w jednym poscie:-)

No przeczytalam wszytsko, ale ile to trwalo:-p nie poodpisuje bo bym pewnie wszytko pokjrecila No wiec tak impreza nawet sie udala choc byly osoby, ktore troche zawalily ale co sie bede przejmowa:tak: Prezentow sie troche nazbieralo bo wkoncu na dwie osoby bylo Miki nawet dotal taki samochod na akumulator ale jk naraie to jeszcze za malo czajacy do niego jest:-p Ale ostatnio P mnie zaskakuje no chyba na lato cos mu sie odmienilo wczesniej klucilismy sie czesto wlasciwe nonstop i to wojny byly teraz jest o woli zedziej i spokojniej i to sam sie odzywa:sorry: No i na moje urodziny tzn dzien przed wyszlismy sobie poszlismy do restaracji a pozniej do kina (seans byl o 22:eek:) ladnie sie ubralismy co prawda momentami sie dziwnie czylam bo wszyscy ubrani normalnie ale co raz sie zyje:-) super byl wieczor. niesety djecia ze chrztu i po bede dopiero w weekend ale jak maly wstanie to zrobimy sobie jakies foto i sie synkiem pochwale:-) No i tak mialm zawalony caly weekend bo prawie w ogole nie spalam po sobicie 2h a po niedzili 5/6 cos takiego no ale za to dzisaj odespalismy:-D

Ja już naczynia pozmywałam, wstawiłam pranie, mam jeszcze zamiar okna dzisiaj pomyć, bo Zuzka uwielbia siedzieć przy oknie patrzeć przez szyby i je mazać:szok: teraz od tych małych paluszków wyglądają jak mozaika:-D hi hi
kolia bardzo się cieszę że impreza wypaliła i że coraz lepiej dogadujecie się z twoim P:tak: no i oby tak dalej:-) Jeśli mogę spytać to któ dał ciała na imprezce?

witajcie Kochane:-)
ale miałam nadrabiania!! nie było mnie kilka dni i aż 31 stron do przeczytania miałam!!:szok: ale udało się:) stwierdiłam, że nie będę poruszać starych tematów i wdrążę się w nowe:-p
ze mną już lepiej...odchorowałam się chyba za wszystkie czasy...nie było za ciekawie bo gorączka do 40 stopni i chwyciło mi oskrzela....ledwo oddychałam no ale jest już lepiej:)
chciałam Wam wszystkim serdecznie podziękować za życzenia urodzinowe i pochwały związane z moimi wypiekami:-)
witam: matosia, atra, baska201, karcia84, SuzyQ201. rudzia789, krystynka88, mamamadza, AguśZakochana(gratuluje dzidzi), mysiapysia23, bezsenna, Justysia1a i przepraszam jak kogoś pominełam;-)
muszę Wam wszystkim pogratulować pięknych dzieciaczków!! na te zdjęcia to się nie mogłam napatrzeć:tak:
a jak się czujecie dziewczyny?? Black jak wymioty??
panistepelek przy najbliższej okazji pokarze pierścionek:-p
pola997 zazdroszcze ślubu!!
umi2. Layla jak Wasze maluchy??
Asheara śliczny brzusiu:tak:
mamaola a Ty starasz się o fasolkę?? pytam bo pisałąś, że nie stosujesz żadnej antykoncepcji:p

Widzicie dziewczyny, zdania sa podzielone co do tematu o dojrzalość a wiek. Ja jednak powtorzę jeszcze raz, i przetoczę moze slowa ktorejs z Was, ze sprawa wieku i dojrzalosci, jest to sprawa bardzo indywidualna ;-)

A ja mam taki problemik... od trzech dni sie budze, i strasznie mnie boli/kuje lewe biodro. Dosłownie potwornie, do tego stopnia, ze rano nie moge chodzic, potem do wieczora po malu po malu mija...
Wie moze któraś z Was co mogloby byc ewentualna przyczyna?

domikcw - Witam po chorobie. Dobrze, ze juz po wszystkim. Duzo zdrówka życzę.

Justysia1a - Odczekac do testu najlepiej 2 tygodnie conajmniej, jezeli martwisz sie czy do zaplodnienia doszlo 1 dzien po skonczonej miesiaczce, a jeszcze lepiej... powtorzyc go po miesiacu od tego dnia. Nie chce Cie straszyc, to tylko tak apropos, to z tego co ja pamietam mialam wlasnie tak, ze od wczesnych dni po zaplodnieniu mialam wlasnie takie bole u podbrzusza jak opisujesz. Jakoby ''zapowiadajace'' okres.

Pozdrawiam!

kolia super ze impreza sie udala :) w poscie widac jaka zadowolona i szczesliwa jestes, super :)

layla hmm...moj Igor przez pierwsze 6tyg zycia przybral na wadze rowno 2kg, Łucja 1,5kg...i obydwoje byli w normie (w sensie ze tyle przybrali w pierwszych tyg zycia, bo jedno i drugie miescilo sie w 97 centylu), pielegniarka mi powiedziala ze na poczatku jest taki duzy skok a pozniej to juz dziecko przybiera ok 500g na miesiac..i faktycznie Łucja od 3 miesiaca zycia przybiera 300g/miesiac :) Igor z racji ze chlopak to miedzy 6tyg a 4 miesiacem - czyli przez 2,5 miesiaca - kolejne 2kg przybral na wadze..pozniej juz duzo mniej tak 300-500/miesiac. Nie wiem czy masz sie czym martwic....

umi a moze nie bebilon pepti a zmien "normalne" mleko na przyklad na nan? niby we wszystkich to samo ale kazde dziecko lubi co innego i inaczej toleruje poszczegolne mleka...

olena hihi nie wiem czy przez ta pogode ale dzisiaj ten jakos mam zapal do roboty, kolo nas blok buduja (kopia w ziemi wiec w powietrzu mnostwo piachu) i po tych deszczach ostatnio to nie moglam poznac balkonu....3 razy musialam myc podloge zeby doprowadzic ja do stanu uzytkowania...okna od razu tez zachaczylam, a co ;) dwa prania zrobione, chwila odpoczynku i lece dalej :) musze wykorzystac dobra passe bo pozniej jak len mnie wezmie to i przez tydzien moge nic nie robic... :|

ehh truskawek bym zjadla ale u mnie strasznie kwasne sprzedaja :(

Ostatnia edycja:
reklama
Justysia na pewno na 99% nie jestes w ciązy.Poza tym przeczytałam na innym wątku,ze po 5 dniach od stosunku niby już masz objawy.Dziewczyno jest to nie możliwe bo jeszcze nawet nie miałaś najprawdopodbniej owulacji!!!!!!!!!!A zapłodnienie bez owulacji nie jest absolutnie możliwe.Testu narazie nie rób,spokojnie poczekaj na @ która na pewno przyjdzie,objawy które opisałaś są wymysłem Twojego umysłu!!!

Do góry