reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

umi ogromnaaa jest roznica w mysleniu 19latki a 16latki....niby tylko 3 lata ale wiesz mi ze w tym wieku to naprawde sporo....
a czemu tego starego mleka nie mozesz mu podawac? tylko to nowe chcesz? obawiam sie ze jak mu nie smakuje to nic z tym juz nie zrobisz.....

reklama
Umi2 wydaje mi się że źle zrozumiałaś Black, chodzi o to że to gimnazjum.. inaczej jest jak jesteś w zawodówce czy w technikum, bo zawsze masz możliwość pójścia zaocznie a zobacz Asheara straci 2 lata gimnazjum na to żeby zrobić te same dwa lata zaocznego gimnazjum a później znowu technikum. ;)
Black zdarza się mój chłopak też ma 18 lat, ale ja mam skończona zawodówkę to już coś.. a on jeszcze musi technikum skończyć, ale trudno nie ma co narzekać ważne że jakoś sobie radzimy i mamy Lusie. :) za nic nie cofnełabym czasu nawet jakbym mogła. :)
Layla właśnie słyszałam że się pienią . ;) ja wrazie czego chce je wziąść ;) co prawda używam plastrów anty. , ale boje się . ;) co lepsze jestem już 3 mies. po porodzie i nadal w celibacie. ;D ;) A po tych globułkach słyszałam że piecze , boli .. to prawda. ?
Asheara skoro masz 16 lat to musiałaś nie zdać w któreś klasie tak, bo skoro ja skończyłam w tym roku 18 i kończę 2 średnią więc jestem od Ciebie o 3 lata strasza skoro Ty kończysz 2 klasę. ? fajnie że masz plany na przyszłość.

My z Lusią. ;) <3

pic1121.jpg

Ostatnia edycja:
umi ogromnaaa jest roznica w mysleniu 19latki a 16latki....niby tylko 3 lata ale wiesz mi ze w tym wieku to naprawde sporo....
a czemu tego starego mleka nie mozesz mu podawac? tylko to nowe chcesz? obawiam sie ze jak mu nie smakuje to nic z tym juz nie zrobisz.....

Tu się troszke nie zgodzę.. uwazam, ze ogromnej roznicy nie ma. Ogromna roznica jest miedzy 13 a 16 latka, to tak. Ale miedzy 16 a 19... to zalezy od osoby raczej, ale nie taka duza. Sadzę, ze dopiero miedzy 16 a 22 latka, jest duza roznica. Chociaz i tutaj bywa roznie :eek:

Maagda - Tak, tak.. Niestety, w zeszłym roku troszkę w zyciu zabalowalam.. zabawilam sie w sposob w ktory nie powinnam, do tego mialam pewne problemy.. efektem tego wszystkiego byl zawalony rok. Niestety...

Ostatnia edycja:
BlackWizard - jako, ze i tak musialam nie zdac, przestalam chodzic do szkoly od okolo miesiaca. Miesiac temu brzuszek nie byl jeszcze tak widoczny.. nie bylo go widac pod luzna bluzka, moze tylko jak siedzialam dlatego malo kto wiedzial z uczniow. Nauczyciele sie dowiedzieli na ktorko przedtym jak przestalam chodzic, nie robili z tego jakiegos halo, to byl raczej temat tabu.
Rodzice zareagowali, ze pozwole sobie to tak nazwac ''pozytywnie''. Ojceic z poczatku byl w szoku, ale nie mialam z tego powodu zadnych nieprzyjemnosci, teraz obydwoje sa szczesliwi, ze beda dziadkami.
Chłopak.. ma 18lat, jestesmy razem.
Ja też Cię podziwiam Asheara :tak: Miałam napisać więcej, ale mi uciekło heehhehe:-) Dobrze, że masz wsparcie w rodzicach , jak sama wiesz to bardzo ważne. :-) A zobaczysz co będzie po porodzie- moja matka szaleje za moimi małymi i nieraz mówię, ze jej by się przydała jeszcze taka gromadka, a mój ojciec ma taką słabość do nich, że ni potrafi im niczego odmówić ( muszę mu potem kazania prawić hehehehe) :laugh2:

Tu się troszke nie zgodzę.. uwazam, ze ogromnej roznicy nie ma. Ogromna roznica jest miedzy 13 a 16 latka, to tak. Ale miedzy 16 a 19... to zalezy od osoby raczej, ale nie taka duza. Sadzę, ze dopiero miedzy 16 a 22 latka, jest duza roznica. Chociaz i tutaj bywa roznie :eek:
Myślę, że masz rację, wg. mnie to niejedna 16-latka myśli poważniej od 19-latki, no ale czasem odwrotnie hehehe:-) Wszystko zależy od tego jak kto się czuje. Ja zostałam mamą mając 19 lat i uważam, że byłam bardziej dojrzalsza do macierzyństwa niż niejedna starsza dziewczyna. Ja się porostu niesamowicie czułam i czuję w tej roli i chociaż widzę, że moje koleżanki niektóre do tej pory nie mają jeszcze dzieci to ja się cieszę ogromnie, że mam już te swoje Skarby. Synuś już mi idzie od września do zerówki, a ja się ciesze, ze jeszcze nie wszystko ze swojej szkoły zapomniałam heheheheh:laugh2::laugh2::laugh2::-D:-D:-D

umi- a jakie mleko kupiłaś Kacperkowi???

Kinga-zgodzę się jest ogromna różnica w myśleniu itp. Ogólnie w podejściu do życia...

black- mi rodzice nie wiem co by zrobili jakbym w wieku 16 lat zaszła w ciążę:baffled: Dla mnie to zdecydowanie za wcześnie. Nawet te 20 lat to też trochę za wcześnie jak dla mnie.... Zwłaszcza jak się lubi życie towarzyskie:-D

Asheara- nie to,że Cię potępiam, ale jak się patrzę na gimnazjalistów to widzę bandę rozwydrzonych dzieciaków. :tak: No,ale każdy dorasta inaczej..dziewczyny szybciej... Sama pamiętam jaka ja byłam w gim:-D Najważniejsze ,że chłopak jest ok..... No i że ma te 18 lat,chociaż;-)

Magda-
Lusia śliczna:tak:

anetka551 co do problemów z kupą, spróbuj włożyć do pupci kawałek mydła, u nas działało, bo Majka też na początku miała problemy ze zrobieniem i strasznie się męczyła. Jest tez inny sposób, trochę oliwki na termometr i w pupcię, powinno ruszyć.:tak:

umi2 a może spróbuj najpierw pomieszać, do starego mleka dodaj troszkę nowego i stopniowo coraz więcej, żeby synek się przyzwyczaił się do nowego smaku ;-)

czesc dziewczyny

padam dzis na twarz,prawie caly dzien na dworku z Darusiem bylam,niech sie chlopak wyszaleje to w domu troche spokoju bedzie....a ze on z tych niespokojnych to sie nalatalam dzis jak głupek:)a i tatus zamowil swojemu synkowi taki oto pojazd Wywrotka - Jezdzik-Little Tikes - PROMOCJA (647821096) - Aukcje internetowe Allegro

Maagda-ale ty masz sliczna corcie:)pieknie ma oczeta:)mniam poprostu...a globulki dopochwowe sa fuj...wiecej nie poradze bo my z Darkiem to nic nie stosujemy.:)))

Kinga,Pola-ja polecam z antyperspiranty Adidasa dla mnie rewelacja:) a z balsamow,kremow i innych takich to Vichy tez sa swietne:)

Umi-ja bym juz tego mleczka nie podawala,mialam podobny problem z Darusiem tez starsznie ulewal i podalam Bebilon jakis tam nie pamietam dokladnie to wogole nie chcial tego jesc,wiec wrocilam do starego mleka a ze mlody ladnie przybieral na wadze to juz nic nie kombinowalam,poza tym widzialm zdjecie na NK Twoje i Kacperka-Ty niezla laska jestes:)a synek poprostu miodzio:))

Black,Kinga-ja sobie nie wyobrazam, ze w wieku lat 16 mozna zajsc w ciaze:)sama mam sieostre 16 letnia i powiem wam ze głuuuuupie tooo jest strasznie...w tym wieku to nauka powinna byc najwazniejsza a nie pieluchy...mi poprostu brak słow...dla mnie roznica pomiedzy 16 a 19 lat nie jest zbyt duza ale szkole przynajmniej mozna skonczyc...

Asheara-wiesz zycze Ci jak najlepiej,Tobie i Twojemu malenstwu,niektore kobiety sa gotowe by byc matkami w wieku 18-20 niektore po 30-stce ale sorki 16 to dla mnie poprostu sytuacja w ktorej dziecko ma dziecko:|w kazdym razie zdrowka zycze:)

Bezsenna-witam Cie tu u nas:)podziwiam za odwage i zycze wszystkiego naj naj....

Panistepelek-a ty zamiast odpoczywac od meza i corci to sie za robote wzielas?:)wiesz ja tez poniekat Cie rozumiem,u mnie byla sytacja podobna bo na miesiac przed zajscie w ciaze chcialam Darka zostawic bo bylo strasznie,co prawda nie bil i nie wyzywal ale nie obchodzilam go za bardzo..mial swoje samochody,wyscigi,kumpli i o...ale zaszlam w ciaze i zostalam,zanim sie zmienil minol rok ale nie zaluje decyzji bo jest cudownym ojcem i super mezem..no ale my bylismy wtedy juz razem 8 lat i wiedzial ze to bardzo dobry czlowiek tylko sie pogubil i postanowilam dac sznse...i nie zaluje....

Pierdyknelam posta ze hoho ale wy tak piszecie duzo ze jeden dzien przerwy i masa nadrabiania...:)

Zycze spokojnej nocki mamusiom i dzieciaczkom

anetka551 co do problemów z kupą, spróbuj włożyć do pupci kawałek mydła, u nas działało, bo Majka też na początku miała problemy ze zrobieniem i strasznie się męczyła. Jest tez inny sposób, trochę oliwki na termometr i w pupcię, powinno ruszyć.:tak:

z tymze nie mozna za czesto tego robic...raz na jakis czas owszem, ale nie codziennie.

jakas dziewczyna kiedys pisala na forum zeby lyzke wody przegotowanej podawac, bo to pomaga, ale nie wiem ile w tym prawdy bo nie mialam takich problemow....

mamaola mialam kiedys adidasa, faktycznie dobre, ale po jakims czasie wszystko mnie swedzialo..ciekawe jak po tych garniera bedzie....

Ostatnia edycja:
reklama
z tymze nie mozna za czesto tego robic...raz na jakis czas owszem, ale nie codziennie.
jakas dziewczyna kiedys pisala na forum zeby lyzke wody przegotowanej podawac, bo to pomaga, ale nie wiem ile w tym prawdy bo nie mialam takich problemow....

codziennie nie, tylko z konieczności przy dużych męczarniach:tak: to tak jak z czopkami (czopki glicerynowe też pomagają) raz na jakiś czas, żeby dziecko nie nauczyło się, że coś robi kupę za nie.

mi położna mówiła, żeby na czczo dać trochę wody przegotowanej do picia, tyle, że moje dziecko nigdy nie było na czczo :laugh2:

Do góry